Reklama

Reklama

Mel Gibson sa vo filme V mene krvi (Blood Father) predstaví tentoraz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho (William H. Macy) sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží. Keď sa Johnova šestnásťročná dcéra Lýdia (Erin Moriarty), dostane do problémov s drogovými dílermi potom, čo je namočená do krádeže špinavých peňazí, rozhodne sa pre zúfalé riešenie – zavolá otcovi, s ktorým sa niekoľko rokov nevideli. Pod jeho ochranou však vidí najlepšiu šancu na prežitie. John spraví po čase prvú správnu vec a aj za cenu možného návratu do väzenia sa rozhodne svojej dcére pomôcť. Krvavá cesta môže začať... (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (394)

choze 

všetky recenzie používateľa

Co se navenek může jevit jako další béčkový akčňák z ranku "unesli jste mi dceru a já vás teď budu celej film honit a zabíjet, dokud ji nedostanu zpět" jako KOMANDO nebo 96 HODIN, je ve skutečnosti drama o sbližování se otce s odcizenou dcerou, přičemž otec je trestaný motorkář žijící v přívěsu u americko-mexických hranic a dcera má k jeho životnímu stylu nakročeno. Akce je tu tak poskrovnu, na Oscara to přitom taky není, ale baví to díky dobře napsanému scénáři a kvalitnímu obsazení, kde mezi ostřílenými charizmatickými harcovníky (Michael Parks tradičně boží) nečekaně září neznámá představitelka Melovy dcery. A odkaz na ŠÍLENÉHO MAXE samozřejmě potěšil. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Súčasné Gibsonove akčné filmy už nie sú to, čím bývali kedysi. Gibsonova postava je síce zvyčajne zaujímavá, ale charizma akčného drsňáka sa už akosi pomaly vytráca. Inak tomu nie je ani v tomto prípade. K lepšiemu dojmu nepomohla ani dejová linka, ktorá sa síce tvári hrozne moralizujúco, no v podstate si ide už tisíckrát predtým opozeranou a klišoidnou cestičkou problematického vzťahu rodiča s potomkom - často nudné, povrchné a s pocitom zbytočnosti. Keby tu aspoň z konzumného hľadiska bolo viac akcie, no žiaľ ani v tomto smere film nejak extrémne nevyniká. A čo sa týka povestného Gibsonovho humoru, tak niečo tu bolo, ale hrozne málo na to aby snímok výraznejšie zaujal a utkvel v pamäti. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Taký klasický thriller 90tych rokov 20.storočia je dnes v podstate už celkom legitímnym sub žánrom. Ale áno, je to sto krát prevarený žáner a námet, ale nie je to úplná nuda, ani totálne klišé. Nie je to len o Gibsonovi, vďaka ktorému je to o úroveň vyššie. Mel Gibson nie je superhrdina, ktorý dokáže likvidovať protivníkov, ako Liam Neeson v 96 hodín. Nie je tu toľko akčných scén, ani desiatky gangstrov, je ich približne toľko, ako prstov na jednej ruke. A navyše žiaden dokonalý happyend, ako v spomínanom Takene. Ja som pôvodne nečakal nič dobrého a preto som bol príjemne prekvapený. Plus v porovnaní s komerčnými blockbustermi, ktoré okrem komiksov, ponúkajú len pokračovanie, reštarty a remaky a bohužiaľ v drvivej väčšine som bol sklamaný a asi nielen ja, táto jednohubka bola príjemne osvieženie. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

“JDOU PO NÁS DOST DRSNÍ HOŠI A NEVÍM CO S TÍM...“ /// Tak prej, co by člověk neudělal pro parchanta (svýho). Zrovna, když se z Melouše stává rodinnej typ, vobjevej se pokérovaní frajeři a spustěj: „dej sem dítě“. Hovno leda na to Mel, naloží dceru a jedou a jedou… potomci Aztéků taky jedou… Starej dobrej Mel. Ovšem, že by to byla bomba… dojáky Ti chlape nejdou a ten závěr je dost vodfláklej. Ale ta stopáž je fajnová! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dceru se lepěj lůzři (a já jsem furt zavřenej). 2.) Hledám chlápky ze starý školy. 3.) Thx za titule „titulkomat„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama