Reklama

Reklama

Himaláje

  • Česko Himaláj - Karavana (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér pri tvorbe svojho celovečerného debutu využil skúsenosti, ktoré nadobudol ako fotograf pre National Geografic v odľahlých končinách Nepálu. Príbeh filmu sa sústredí na život obyvateľov nepálskych hôr žijúcich podľa starých tradícií v kmeňovom zriadení. Je nielen fascinujúcim hraným etnografickým dokumentom o unikátnej, do seba uzavretej, sebestačnej a tradičnej komunite, ale aj takmer mytologickým príbehom o boji nového so starým, osudu so skutočnosťou, priateľstva s nenávisťou. Vyniká nesmiernou fotografickou krásou, značnú pozornosť venuje vykresleniu rituálov a zvyklostí obyvateľov osady. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (106)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Skôr dokumentárny film ako dobrodružný so zameraním na duchovnú stránku života a hlavne putovania. Dramatické situácie okrem jedného generačného konfliktu spočívajú len v tom, či prejdeme alebo neprejdeme, spadneme alebo nespadneme, zamrzneme alebo prežijeme. O živote v Tibete si určite radšej pozriem bežné dokumentárne filmy. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Dostala ma tá čarovná prirodzenosť ľudí pred kamerou. Nádherné osoby, navonok zamazané, s krásnym a čistým vnútrom. Obdivujem tibetskú kultúru, ich zvyky a večnú oddanosť Bohom. Obrázkami je to na úrovni Barabáša, v tomto prípade naviac obohatené ešte aj o krásny príbeh ľudskej nezlomnosti a odvahy. 80% ()

Reklama

easaque 

všetky recenzie používateľa

-3* Sice je tady hodnocením nejvýše ze skupinky filmů odehrávajících se v Himalajích (Himaláj-Karavana, Samsara, Pohár), ale mě nejvíc uspával. Tím však nechci zpochybňovat kvality filmu. Téměř polodokumentárně nás provází s karavanami cestou necestou a poznáváme běžný život místních obyvatel a konflikt mezi starší a mladší generací. Jako ve všech filmech z této lokace uchvacují záběry do liduprázdné krajiny. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Po druhom zhliadnutí, na plátne, dávam plné hodnotenie a DVD putuje do poličky so srdcovkami. Himalaya nie sú iba pekné obrázky a krásna hudba. Nie je to iba obrazovo-hudobná meditácia. Je to tiež duchovný film o pýche, vytrvalosti, rodine, poznaní (roztomilý posledný záber). Vyjadruje sa pokorne, skromne a potichu, jazykom svojich protagonistov. Himalaya je film z krajov, kde múdrosť nerobí vysvedčenie, ale vek človeka. "Vždy si vyber ťažšiu cestu." ()

Bobek15 

všetky recenzie používateľa

Vždy ma uchvátia filmy, ktoré mi umožnia nahliadnuť do iných kultúr, ktoré sú svojimi tradíciami a spôsobom života tak nesmierne vzdialené tej našej (pritom však nemám na mysli iba tú vzdialenosť v kilometroch). Tento film ponúkol nahliadnutie do života domorodého kmeňa v Himalájach, ktoré bolo tak autentické, že by sa až zdalo, akoby kamera chodila pomedzi tých ľudí počas ich bežných dní, pričom oni o nej ani nevedia. Himalaya je unikátny hraný dokument, obsahujúci okrem dychberúcich lyrických záberov, ktoré verne dopĺňa hudba s príhodným hlavným motívom, aj fascinujúci príbeh o rodine, priateľstve, boji o prežitie, či sile nevzdávať sa. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Až štyria účinkujúci vo filme mali svoje skutočné meno Karma (Karush)
  • Film se natáčel přes devět měsíců v horských oblastech Dolpa, kam se lze dopravit pouze pěšky. (Tristan Rafael)
  • Francouzský distribuční název filmu lze přeložit jako "Himaláj: Dětský vůdce". (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama