Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (95)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

February vyžaduje tak trochu svatou trpělivost, ještě zhruba ve dvou třetinách stopáže jsem byl přesvědčen o spíše průměrném hodnocení. Pak ale postupně začne skládačka zapadat do sebe a v posledních pár minutách se Perkins vytasí s velmi zajímavou a ne zcela jednoznačnou pointou, která otevírá dveře k poprojekčním debatám. Očekávám tu komentářový shitstorm, protože značná část publika to možná nepochopí už na elementární úrovni, a část těch, kteří pochopí, bude mít výtky k některým tvůrčím rozhodnutím, díky nimž film může fungovat tak, jak fungovat chce. Ono to vážně je lehce vychtěné, ale já s tím nemám problém, protože výsledkem je netradiční pojetí profláklého posedlostního hororu. Kéž by takových bylo víc. Nadto i debutující režisér předvádí až překvapivě silný výkon, dává snímku zajímavě nervní a temnou atmosféru. Je z toho cítit taková znepokojivá prodchnutost zlem, i když se třeba zrovna nic moc neděje. Nemůžu se dočkat, co přijde dál. Jo a bacha na jeden ze zdejších dosavadních grafomanských blábolů, jehož autor film, obávám se, nepochopil, ale bystřejší čtenáři by mohli kvůli části jeho blábolu přijít na určité věci dřív, než je pro plnohodnotný zážitek vhodné (a pokud mu křivdím a pochopil, pak je debil, že do komentu něco takového napíše a potenciálně kazí ostatním překvapení... takže si nevybereš). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Posledná polhodinka filmu tento film zdvíha z prachu, no musím povedať, že svoju tému spracoval veľmi dobre. Nebudem vchádzať do spoilerov, lebo je tu pár skutočne kvalitne napísaných miest a dávajú filmu veľmi dobrú chuť. Musím povedať, že film je dosť dobre napísaný, má veľmi zaujímavé momentky, len bola by škoda, keby ho vypnete po prvej polhodine. Tá je trošku pomalá a niektoré scénky sú dosť dlhé, no keď sa vo filme posuniete ďalej všetko začne náramne dobre dávať zmysel. Musím povedať, že z filmov o posadnutí démonom patrí "February" medzi tie lepšie. Možno by som uvítal menšiu monotónnosť v prvom akte, no všetko to skutočne posúva na vyšší level záverečná tretina. Podľa mňa tu máme veľmi solídne napísaný, dobre zahraný a vizuálne pekne spravený film. Okrem toho je skvelé jak často nevydíme Kat do tváre a dodáva tomu temnú atmosféru. Rovnako aj hudba. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne je to horor, ktorý stojí za pozornosť. Minimálne ak máte radi filmy s touto tématikou. Ja som si to osobne užil. Hodnotenie: B ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Hodinu sa atmosféra neznesiteľne šponuje ako balkónová šnúra na vešanie opratého oblečenia. Potom sa „to“ konečne rozbehne a začne to byť riadne drsné. Na konci však, obávam sa, ostáva neakceptovateľné množstvo otázok bez odpovedí, pričom, a aj toho sa obávam, viacerí diváci nepochopia, čo presne sa v tomto filme vlastne dialo resp. prečo a zrejme im unikne zmysel viacerých scén. To by sa mohlo pri repríze napraviť, ale ruku na krucifix – koľkí z nás, unudení už počas premiéry, na to budú mať náladu? Ináč, režisér si v Psycho 2 zahral malého Normana Batesa, ehm. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nepopieram, že "February" od úvodu vďaka pochmúrnej forme zobrazenia či hudobnému doprovodu nepôsobí "light-ovo dark", no priznám sa, že som sa kvôli mätúcim "flaschbeckom" zo života viacerých postáv miestami strácal, a tak chytiť sa nejakej nitky v príbehu nebolo tak jednoduché ako som sa pôvodne domnieval. Odstupom času som však pochopil, že divák musí byť trpezlivejší a "všetko sa nejak vysvetlí", pričom pokiaľ je vyznávačom skôr atmosférických počinov, než "gore festu" plného násilia či akcie, je dosť pravdepodobné, že si príde na svoje. Ja osobne som spokojný. Zhruba od polovice snímku som pochopil o čo ide, pričom ma veľmi potešilo o aký druh hororového subžánru sa jedná. Nie je to však klasicky spracovaná, komerčná "posadnutosť". "February" nedisponuje prvkami ako je mimoriadne gore, lak, či dlhočiznými pasážami v ktorých sa kňaz v rúchu oháňa svetenou vodou a krucifixom, no spolieha sa na psychologickú stránku a budovanie atmosféry, pričom najväčším plusom je snaha tvorcov o spracovanie snímku, ktorý pôsobí s plnou vážnosťou serióznym dojmom. Takže nakoniec z čistého bohapustého priemeru silné 3, respektíve slabšie 4. Popravde, ani sám neviem - 69% ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Ďábel se schovává v kotli a ovládá lidi přes pevnou linku...aha.Jestli měl režisér v hlavě nějakou myšlenku, tak jí tam taky nechal.Utahané, mdlé, nedotažené a hloupé.Finální pointa jaksi mimo, kdo byla kurva ta Joy?Potenciál tu byl, ale tvůrci si zase hráli na artové mágy a vůbec divákům nešli vstříc a natočili si film pro sebe.Potěšila hudba a pár mrazivých scén...kéž by jich bylo víc...začalo se s nimi dřív a dávali ve finále aspoň smysl.45%. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Ottawe a teploty sa pohybovali okolo mínus štyridsať stupňov. (Marceloo)

Reklama

Reklama