Reklama

Reklama

Spodina

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Surový, násilný a šokujúci Scum je podmanivý príbeh, zasadený do nápravného zariadenia. Rozpráva o živote v polepšovni, kde násilie a brutalita je cestou, ako si vybojovať cestu na vrchol a vládnuť ako “Daddy“. Rovnako si získa rešpekt chovancov a sadistických dozorcov. Jeden z najspornejších filmov aké boli kedy vyrobené v UK je tiež filmom, ktorý zapríčinil rozruch pri jeho zverejnení. Hlavnú rolu hrá Ray Winstone, ako Carlin, pripravený sa presadiť aj napriek nepriazni a stať sa šéfom v systéme, ktorý chce zničiť. (humpass)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (37)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Anglický režisér Alan Clarke mi už raz jedným zo svojich filmov doslova vyrazil dych. Videl som jeho snímok "Made in Britain". Bol to nesmierne silný filmový zážitok. Teraz som zhliadol ďalší titul z jeho dieľne. Pozrel som si "Spodinu". A znova to na mňa mimoriadne zapôsobilo. Clarkov režisérsky rukopis je jednoduchý, skoro až komorný, ale emócie, ktoré dokáže v divákovi prebudiť sú veľmi intenzívne. "Scum" je drsná, surová sociálna dráma z prostredia výchovno-nápravného ústavu pre mladistvých delikventov. **** ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa úplne zaobišiel bez hudby...Príbeh z britskej "polepšovne", približne niečo medzi Spáčmi a Kids (brať s veľkou rezervou!), len ešte naturalistickejšie vykreslené osudy mladých výtržníkov, ktorých sa systém pokúša socializovať opäť len brutalitou a násilím...Niektoré scény fakt husté a to som videl cenzúrovanú verziu! Inak čistý dobrý priemer.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Názov “Spodina” dokonale vystihuje dojem či pocity z tohto počinu. Nie preto, že by nemal kvalitu, ale z dôvodu, že je takmer nakomplet o negatívnych emóciách, postavách, zlých rozhodnutiach, činoch či slovách, a to nebudem bližšie špecifikovať postavy, ktoré boli doslova extrémne nesympatické. Každopádne, dej ma vtiahol veľmi rýchlo. Takéto snímky majú silu .. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film, v ktorom snáď nie je ani jedna kladná postava. Či dozorcovia alebo chovanci, všetci patrili do väzenia (dozorcovia ešte viac). Smutné, že práve tam, kde je treba pomáhať a dať chalanom nejaký ten zmysel do života, je miesto, kde v plnej miere prepuknú takmer všetky zlé ľudské vlastnosti. Všetko to, čo by malo byť skryté tu má voľný priebeh. Kruté, smutné a desivé... Je tu množstvo emotívne podfarbených scén, no príbeh okolo mohol byť trocha lepší a do jednotlivých postáv trochu viac nakuknúť. 80/100 ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Opravdu jsem se těšil na parádní podívanou, potrhnutou zdejším vysokým hodnocením a nadšenými komentáři mých oblíbených uživatelů (a nejen jich). Alan Clarke je pro mne zatím velkou neznámou, nicméně musím uznat, že styl jeho natáčení (režírování) se mi líbí. Neměl problém s brutalitou, násilím/šikanou, znásilněním ani sebevraždami a emočním vypětím svých postav. V podobných zařízeních jsem nikdy nebyl a snad se nedostanu ani do basy, nicméně věřím, že to není žádná procházka růžovým sadem…Hlavní hrdina se snaží zůstat zpočátku stranou dění, ale situace a chod zařízení jsou proti němu a tak se rozhodne přizpůsobit. Jako fandil jsem mu, protože ti zmrdi ať už v řadách výrostků nebo dozorců (správců) by zasloužili dostat pořádně přes držku. Slabé kusy to vždy odnesou nejvíc a slouží jako slouhové a děvky pro ostatní…Nicméně samotný závěr se mi až tolik nelíbil. Čekal bych velkolepé finále a krvavou vzpouru (alespoň pořádnou bitku) a ne jen chození dokola a řvaní SMRT. I díky tomu nakonec dám jen lepší průměr, přestože měl tento film rozhodně navíc…60%. Určitě se ale jistě podívám na další filmy tohoto režiséra! ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama