Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martina alias Shakira vyrástla v detskom domove. Svojich biologických rodičov nikdy nepoznala, predstavy o svete tam „vonku" nasávala z televíznych seriálov. A potom konečne nadišiel deň jej osemnástych narodenín. Vyslobodenie a vstupenka do vysnívaného života, pár peňazí v obálke a amulet od kamarádky na krku. S hlavou plnou naivných predstáv vyrazila do veľkého sveta, v prvom rade však za Romanom, láskou z decáku. Život nabral rýchly spád... a prišiel pád. Roman ju zatiahol do partičky zhulených mladých bezdomovcov, zlodejíčkov a kšeftárov, nakoniec ju sám predal pasákom. Blonďatý operený anjel sa stal len perspektívnym zdrojom príjmov. Podľa toho sa s Martinou aj zaobchádzalo. Hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť... A potom konečne útek. A nádej. Martina s obdivuhodnou urputnosťou bojuje o svoju šancu na šťastie... a nájde ho tam, kde by to asi málokto čakal. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak pozitívom je, že v decáku stále počúvajú len kytice veršov od Rytmusa, čiže je tam evidentne pozitívny vzor a nádej na svetlú budúcnosť, hoci u väčšiny prípadov by bolo hovoriť o svetlej budúcnosti rasizmus. Našťastie decáky dostávajú stále viac Rytmusovych fanúšikov a tak ďakujeme tým, ktorí aspoň ako tak udržiavajú v našom štáte pôrodnosť. Čo sa týka obsahu filmu, tak Gažiová vraj chcela poukázať na to, že väčšina detí z decáku skončí niekde v bordeli alebo na drogách. Lenže ono v tomto štýle im ale človek nepraje nič lepšie, keď film vykresľuje tieto deti ako vulgárne stoky, ktoré už od 12-13 rokov majú v hube cigaretu a pri sraní na hajzli hovoria: Ale by som si zajebala! Alebo: A mňa nechceš pojebať? Chválim Morávkovej herecký výkon a že mohla zahrať ešte 18-ročnú. V čom ma film ale nakoniec nasral bolo znásilnenie, nie to prvé, ale následné a proste ten vyprahnutý pocit, že film chce na niečo negatívne poukázať, čo je super, ale neponúka žiadne riešenia ani svetlo nádeje. Keď si v decáku, tak nielenže skončíš v nehostinnom prostredí, ale ešte ťa budú aj prcať kade tade a keď si za to nepopýtaš peniaze, tak si vlastne sprostá. Sprchové znásilnenie mi film úplne zhnusilo a len som si pomyslel - to tej Morávkovej robí dobre stále takúto handru hrať, keď znásilnená bola hneď na to aj v Špine? ()

TheSompeque

všetky recenzie používateľa

Film jenom pro silnější povahy. Shakira (tak si říká hlavní postava) je holka, co žije od narození v dětském domově na Slovensku. Dospěje a může z domova odejít a začít nový život. Krásná idea o šťastném životě se změní, když dorazí za svým přítelem do Prahy, který jí dostane do těch nejhlubších spodin pražského podsvětí, které je ztvárněné se vším všudy. Mám z toho smíšené pocity, podobně jako potom, co jsem dokoukal Srbski film - obsah byl brutální a odpudivý, ale zároveň to bylo natočené dobře. A to, co jste v Srbského filmu mohli vidět, můžete očekávat i v Pírku. Já vás varoval. ()

Reklama

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Zdařilý debut, o jehož kvalitách jsem neměl nejmenší pochybnosti od chvíle, kdy jsem si na něj přečetl nerudnou recenzi od jedné vyčpělé matadorky české kulturní kritiky, pro niž se v posledních letech střelba mimo terč stala denním chlebem. "Pirko" je poměrně syrový, ale věrohodný snímek, jehož závěr nepovažuji jako mnozí jiní za happyend, ale za reálné zhodnocení východisek z životní situace, ve které se ocitají děvčata podobná filmové Martině. Mimochodem, Martin Finger za úděsnou scénu "Kyž OTEVŘENO, tak OTEVŘENO!!!!!" jednoznačně aspiruje na titul Sympaťák roku :-D. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

„Poselství pochopeno, vybrala sem si špatný povolání“ – hirnlego, to jsi zabil :D Ale už vážně. Určitě silná surová látka…o tom žádná. Dominika Morávková-Zeleníková si to dává s přehledem….přiznám se, že jsem jí doposavad znal jenom jako tu atraktivní zpěvačku z S hudbou vesmírnou. Ale co dál? Přijde mi to jako, pojďme vsadit všechny žetony na téma a doufat, že to bude stačit. Scénář, režie, vedlejší postavy (některé působí až parodicky), práce s divákem…..aby se ze zajímavého námětu stal také zajímavý film, tak to chce trochu více péče. Takhle mi jako z toho jako vítěz vychází Dominičino poprsí a to asi nebyl záměr autorů. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Pro me prijemne prekvapeni, at uz nametem, zajimavou rezii, vyberem lokaci, kde se pribeh odehrava, pestrym zastupem postav, tak celkovym vyznenim, ze osmnactileta mladez, ktera opousti ruzne detske domovy, diagnosticke ustavy to maji v realnem zivote slozitejsi, jak trestanci opoustejici vezeni. Neznami herci nebyli uplne nejhorsi a i kdyz by se dalo filmu dost veci vytknout, tak pozitiva jasne prevladaji. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (8)

  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)

Reklama

Reklama