Reklama

Reklama

Slávna rocková hviezda Marianne (Tilda Swinton) prišla o hlas. Po operácii hlasiviek trávi kludnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojim mladším partnerom Paulom (Matthias Schoenaerts). Lenivá idylka je narušená nečakanou návštevou Marianninho starého priateľa z mladosti, hudobného producenta milenca Harryho (Ralph Fiennes). Sprevádza ho jeho okúzľujúca a dráždivo zvodná dcéra Penelope (Dakota Johnson). Nesúdržná štvorica sa spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho vidieka... Do slnkom zaliatych dní sa pomaly začína vkrádať vzrastajúce napätie. Tiene minulosti prebúdzajú v zdanlivých priateľoch temné stránky. Radosť z príjemného stretnutia sa mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrenia a žiarlivosti. Rastúca paranoja a deštruktívne správanie neodvratne speje k desivej tragédii... (Magic Box)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (92)

fredisek 

všetky recenzie používateľa

Pozérství se nakonec překulí do dramatu takže ok. Klasický letní film, který má dramatické ambice, přitom chce zůstat pěkný na pohled. Dojem kazí kostrbatost vztahů mezi postavami, film neplyne, skáče, nevysvětluje, maximálně naznačuje. Pokusy o komediální scény v postavě Harryho vyznívají jako úplná fraška. Mnohem lepší bylo Mé jméno je láska. Oslněni sluncem je exportní záležitost, kde i ten, koho příběh nezajímá, bude chrochtat blahem nad italskými reáliemi. Film vlastně v mnohém připomíná Allenovy turistické filmy z Evropy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Neoslnilo ma ani slnko originálu, takže logicky ani zmodernizovaná verzia nevtiahla tak, ako som tajne dúfal. Občas som bol nadšený ako rozjarený Fieness (z letnej atmosféry), občas strácal reč ako Swinton (hlavne ako mohla zbaliť mladého playboya), občas som bol znudený ako Shoneaertsov frajírek a občas apatický ako Johnson. Guadagnino si už našiel svoj autorský štýl a tempo rozprávania, snaží sa o pocitové filmy, ale so zápletkou a celkom mu to ide. Ale trochu aj mimo mňa. No a možno by som sa zamyslel, či by nebolo lepšie urobiť z druhého bodu obratu prvý, vtedy by mohol mať film skutočné grády. 70% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto by chcel vidieť Tildu Swinton akože nahú a súložiacu, tak má možnosť, avšak to si myslím nie je želaním ani najväčšieho vyznávača skeletóznych antisexy postáv. Film je síce prerábkou, ale nič nového oproti originálu nepriniesol, teda okrem toho, že namiesto Romy Schneider tu máme podstatne horšie vyzerajúcu postavu. Zhruba 80 minút to je len o tom, ako si tzv. moderní herci behajú polonahatí až nahatí okolo bazéna a skúšajú to na seba, kto sa s kým vyspí. Aspoň na záver príde tragická zápletka, ale to je veľmi málo. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nuda, nuda a ešte raz nuda. Mal som čo robiť, aby som vydržal oči a mozog udržať v bdelom stave (a nebolo to veru žiadnou únavou alebo vyčerpaním). Ale táto partia 4 ľudí a ich všemožné dialógy o všetkom a o ničom, to ma rozhodne vôbec nebavilo. V druhej polke filmu konečne nejaká dráma, ale aj táto nádejná dejová vetva bola akosi rýchlo zažehnaná. Škoda, vyzeralo to podľa popisu celkom nádejne, a obzvlášť to zaradenie do "mysteriózneho" žánru mi imponovalo. Dokonca oficiálne je film žánrovo zaradený ako "erotic psychological drama" - to znelo veru lákavo, ale napokon žiadna sláva! P.S. Atmosféra Pantellerie bolo asi to najlepšie z celého filmu. ()

Maq 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že řemeslně je to zvládnuté skvěle, ode všech zúčastněných. Co se na filmu všeobecně nelíbí, to je jeho chlad, bezvýznamnost. Jenže vtip je v tom, že právě takovým to mělo být! Jenom pózy a nedospělé hry lidí prolezlých hedonismem a falší (pop-music). Co skutečného mohou takoví lidičkové prožít? I ta smrt je v jejich podání jaksi pitomá a zbytečná. Leč symptomatická! Kolik jen hvězd pop-music zemřelo takhle blbě? No nic, tak podepíšeme fanouškovi cédéčko a máme tu epizodu za sebou. --- Soukromě si představuji, jak by se na takovém "šokujícím úmrtí génia" vyřádil bulvár. A Tilda by se slzou v oku přidala k dobrému, jak ta strašná událost navždy ovlivnila její (neexistující) uměleckou tvorbu. --- Pořád ta hra, hra na život, jen ne život sám. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (22)

  • Když byli herci nuceni zůstat během natáčení o týden déle (podvodní kamery nefungovaly), tak se to podepsalo na jejich chování. Matthias Schoenaerts se necítil ve své kůži a v pasti, Tilda Swinton byla v klidu a později popsala zážitek jako „prodlouženou rodinou dovolenou“ a Ralph Fiennes si zamiloval místní prostředí natolik, že nechtěl odejít. (Jigvell)
  • Bratr Ralpha Fiennese je hudebním producentem, stejně jako Fiennesova postava. Hercův bratr tak byl Fiennesův hlavní poradce a zdroj informací. (Hal_Moore)
  • Tilda Swinton původně nechtěla účinkovat v tomto filmu ani v žádném jiném kvůli umrtí její matky. Nakonec však změnila názor a nápad, že její postava nebude moci mluvit, přišel z její strany. (Jigvell)

Reklama

Reklama