Reklama

Reklama

Čo keby Hitler v roku 1945 nezomrel, ale len zaspal? A čo keby sa prebudol v 21. storočí? Ako by sa asi tváril a našiel by v našom svete spojencov? Dostal by sa opäť do politiky? Ale určite áno! (Cinemart SK)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (535)

MoRTy 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem zašel víceméně náhodou s pouze slabým povědomím o knížce. Skvělě jsem se bavil! V poslední třetině teda film začal trochu ztrácet dech, ale konec byl epesní. Obzvlášť sem se bavil při parodii na scénu z Pádu Třetí Říše (Hitler se doslechl o ..blablabla). Film je skvěle natočenej a trefně popisuje dnešní dobu. Hlavní hrdina byl tak přesvědčivej, že sem se sám párkrát přistihnul, jak v kině svévolně hajluju. Ke konci filmu už hajlovalo celé kino a dokonce sem se po skončení připletl do skupinky radikálnějších diváků, se kterou jsme nabuzeni filmem vypálili v centru Prahy několik židovských obchodů. Film doporučuji! ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nevedel som úplne presne, čo môžem od "Er Ist Wieder Da" očakávať, no musím povedať, že som nakoniec s celkovým prevedením veľmi spokojný. Je to síce maximálne absurdné, ale súčasne to človek dokáže brať veľmi seriózne. Najmä, keď vidíme čo sa momentálne v Európe deje. Ľudia sú absolútne nasýtení nenávisťou, hnevom a všetko treba riešiť cestou najrýchlejšou a najefektívnejšou. A je pravda, že do tohto času by skutočne Hitler veľmi dobre zapasoval a vedel by opäť ľudí zmanipulovať a začalo by sa všetko nanovo. A možno ten Hitler už skutočne je opäť medzi nami a v každom z nás v ňom kúsok z neho je. Napriek tomu ale film nezabúda, že je najmä situačnou komédiou a ťaží z toho čo najviac sa dá. Je to v mnohom vtipné, miestami veľmi satirické, no súčasne veľmi predstaviteľné. Keby mám povedať nejaké negatíva, tak by som povedal, že miestami film pôsobí veľmi dlhý a má aj nejaké nudné momenty, ktoré sa asi dali vystrihnúť alebo skrátiť, ale celkovo ho človek dokáže sledovať počas celých dvoch hodín a niečo si z neho aj reálne odniesť a myslím si, že to by film mal vždy docieliť. Neuspať svojich divákov a udržať si ich pozornosť. A čo sa tohto filmu týka, zvládol to podľa mňa veľmi dobre. Nie som si istý, či by som si to niekedy pozrel znovu, ale minimálne si z toho človek určite odnesie myšlienku, či už Hitler opäť nie je medzi nami. A či sa história nebude opakovať. Lebo povedzme si pravdu - "Nikdy sa z histórie nepoučíme." Hodnotenie: A- ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Woody Allenova rovnica najlepšieho humoru = tragédia +čas. Ak by tento vzorec platil, komédie o Hitlerovi alebo z koncentrákov sú v súčasnosti akceptovateľná vec a vieme sa na to pozerať s nadhľadom, chladnejším odstupom. To čo v tomto filme začalo ako tá najhoršia možná povrchná odpadová zle natočená komédia, skončilo ako mrazivá dráma (!), pričom záverečné titulky s prestrihom na vodcov krajnej pravice, ktorý sa pomaličky ale isto derú na výslnie, sú na zimomriavky. Aj o našom "Vodcovi - županovi - poslancovi" platí presne ten istý scenár, ako tu bol načrtnutý a historicky sa len opakuje. Najskôr to bola figúrka, na ktorej sa všetci smiali, postupom času ten "pajác" získava moc, aj keď sa ešte usmievame (dokedy?). História sa opakuje a ja len verím, že tento film nie je proroctvom. Inak smutné mi prídu všetky tie povrchné komenty typu: "čakal som lepšiu komédiu a bla bla". Len aby o pár rokov neplatila opäť "Woodyho rovnica" a niekto sa nám nesmial, aký sme hlúpi a pohodlne ľahostajní. Za ten mimofilmový presah dávam piatu *. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Skoro jsem na tenhle kousek zapomněl, ovšem v posledních pár letech jsem se poměrně otevřel německé kinematografii, tak jsem zvědav jak si Němci, s tímto v Německu velice nepříznivým, tématem poradí. Hodně mě překvapilo, že je to zrežírované naprosto bravurně, až jsem si říkal, že tomu nesahá po kotníky nejen česká, ale třeba i francouzská agenda. Rozhodně jsem si první hodinu nesmírně užil, občas se pousmál fórkům a vůbec jinak absurdním situacím a ač je pravda, že tempo není tak vražedné a 10minutovka navíc tomu malinko sráží vaz, velice mile mě film překvapil a řekl bych, že čest své předloze zdárně prokazuje...8/10 ()

GilEstel 

všetky recenzie používateľa

Hned na úvod musím říci, že románová předloha je naprostý brak, který se jen díky osobě Hitlera stala bestselerem. No a z brakové literatury málokdy vznikne kvalitní film. Ani zde se to nepodařilo. Ačkoli film není špatný, zůstává daleko za možnostmi, protože je to téma jako hrom a zůstalo nevyužito. Přesto jde do značné míry o film převratný. Hitler byl totiž vždy vyobrazen jako určité ztělesnění zla, které visí jako damoklův meč nad „německým národem“. Zla, které je nezpochybnitelné, dehonestující, ale striktně historicky ohraničené. Pohled na dnešní Němce, kteří se setkávají se svou hanbou a démonem tváří v tvář, se stává nevšední formou sociologické studie. A ukázalo se, co se dalo tušit. Totiž že lidé pokud vidí a slyší svého „vůdce“ přímo před sebou, jak se vyjadřuje k jejich současným problémům, podlehnou stejným myšlenkám, jako před 80ti lety. Ne všichni, ale mnoho z nich a to snadněji, než by člověk čekal. Právě v rozhovorech s běžnými lidmi je síla filmu. Máme zde jasné varování, že jednoduchý, třeba i trochu zkreslený pohled na Hitlera, jako na mýtické zlo, je lepší, než snaha o objektivní výklad na základě kontextů, kterým lidé nerozumí. Lepší historicky ohraničené mýtické zlo, než emotivně podbarvená byť realističtější současnost, která může člověka snadno ovlivnit v jednání a rozhodování. A tenhle film je jen dalším krokem k tomu, že současné Německo přestává být tím zpytujícím se Německem, co bylo před 20ti lety. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (22)

  • Kniha, ktorú Hitler vo filme napísal je knižka, podľa ktorej bol natočený film. Je takisto písaná (z pohľadu Hitlera) a má rovnaký obal. (Jumar)
  • V krčme v Brandenburgu Hitler (Oliver Masucci) cituje báseň „Nachtgedanken“ (Nočné myšlienky) od nemeckého básnika Heinricha Heineho, 1844. Heineho diela boli v nacistickom Nemecku zakázané a boli spálené počas nacistického pálenia kníh v roku 1933 kvôli Heinovým židovským koreňom. (Arsenal83)
  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)

Reklama

Reklama