Reklama

Reklama

Šibenice

  • Česko Šibenice (viac)
Trailer 2

20 rokov po strašnej nehode počas školských hier sa študenti v pomýlenej snahe rozhodnú uctiť si túto tragédiu - ale čoskoro zistia, že niektoré veci je lepšie nechať na pokoji. (Continental Film)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (111)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

29.10.1993 prišiel o život počas premiéry školského predstavenia jeden zo študentov. Daná, neočakávaná tragédia navždy zmenila vnímanie teenegerov na dobrovoľné divadlo. Po viac ako 20 rokoch podniká miestny učiteľ s niekoľkými žiakmi obdobné vystúpenie, vďaka ktorému si chce uctiť pamiatku zosnulého. Večer pred vystúpením trojica kamarátov vstupuje do školy cez nezabezpečené dvere aby zničením kulís zastavila školský projekt. Keď sa však v určitom momente rozhodnú budovu opustiť, dvere sú uzamknuté. Bez ohľadu nato do akej situácie so dostávajú, svoje osudy už viac nemajú vo svojich rukách. Pomstychtivý duch chlapca, ktorý je uväznený v útrobách školy chystá pomstu v ktorej budú oni samotní hrať hlavné úlohy. Ja osobne som veľký fanúšik "F.F.", takže keď si rapídne, s veľkým odhodlaním a úsilím odmyslím to primitívne správanie postáv, nebola to až taká katastrofa, ako som sa pôvodne domnieval. Samozrejme, "Gallows" svojou silou nie je kvalitatívne porovnateľný s inými, jeho podobnými kúskami, no ozaj som to čakal omnoho omnoho horšie. Keby sa tvorcovia nerozhodli pre pasáž s tým melodramatickým záverom (aj keď ho chápem), mohol som pár percent prihodiť. No a čo sa týka užívateľov, ktorý namiesto filmu hodnotili subžáner ako taký, nech sa pojebú do riti. Keď raz nemám rád hudobné dokumenty, tak na ne nečumím - 45% ()

MareT. 

všetky recenzie používateľa

Ja jsem v celku s celou tou fasadou nakonce spokojeny. Film sice ke konci trosku nudi protoze se jede stale dokola, ale atmosferu to ma, duvod taky, minimalni pribeh taky. A posledni scena me prijemne zvedla ze zidle. Ono to postrada nejakou tu logiku, ale to je mi celkem jedno. Ja dostal presne to, co jsem ocekaval ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Nevadí mi pomalé FF s originálním příběhem, kde se klidně celou dobu nic neděje, ale konec je vygradovaný. To bohužel není tento případ. Tohle je ta dnes už ohraná šablona "zavřeme partu někam a ta lítá ve tmě tam a zpět". Pokud tento koncept nedostane ultimátní slasherové točky, nemáme se moc o čem bavit. Tady jedna hvězda za samotný závěr a šibeničníka, jinak není o co stát. 30% ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Videné na predpremiére v Bory Mall. Vopred priznám, že neobľubujem hororový žáner a nie som ani jeho znalcom. Preto budem nazerať na tento film inak, ako zarytí hororoví fanúšikovia (akým je napr. môj kamarát, s ktorým som na predpremiére bol a Šibenica sa mu vyslovene nepáčila). Avšak ja som odchádzal spokojný. Film ma celý čas nenudil a do konca som bol v napätí. Taktiež sa mi páčilo aj využitie found footage kamery. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

40%???????? Takových hororů, který se nedají ani dokoukat a mají tu třeba o 20% víc a tuhle pohodovku vy schodíte na 40%????? Čekal jsem podobnou MTV srágoru jako nesnesitelný Cybernatural, který má o plných 12% víc než Šibenice.Já už z vás prostě nemůžu.Úplně stejný koncept jako Paranormal Activity.Piss off duch si to rozdá s partou puberťáků ve škole a já si troufám říct, že to byla když nic jiného, příjemně mrazivá zábava a chvilku jsem přemýšlel i o 4*.Ve filmu se ze začátku straší tím stylem, že se zapne video, kde není kazeta, otvírají se skřínky a zavírají dveře, možná to někomu přijde směšné, mě tohle směšný nikdy nepřišlo.Potom se to rozjede jako prase a atmosféra slušně houstne.Několik super lekaček plus pohodový výkony herců.Neřikám ty vole, že je to pecka jako hrom, ale na 40% to není ani náhodou.K tomu nabušený konec plný atmosféry a zcela nečekaná pointa.Já sebou včera v noci pěkně škubal.Ještě že se neřídím vašim ubohým a zcestným hodnocením, zase bych přišel o lehce nadprůměrný horor.Na šibenici s váma.60%. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)
  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)

Reklama

Reklama