Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

Falcor 

všetky recenzie používateľa

Jakékoliv filmy s velkou nestvůrou (zde jen stvůrou) byly vždy trikovou záležitostí, aby diváci v kině zavíraly pusu co možná nejméně. To snad King Kong vždy splňoval a splňovat bude. Nemůže to být videoklip, takže v druhém plánu se tam naroubuje příběh, nejlépe poplatný době. Ona zoo-bizardní láska zde asi taky dříve fungovala. Ta vždy někoho oslovit musí, ne? Dnes mě však z toho všeho zaujme jen ponurá atmosféra z počátku děje a Jeff. Uznávám, že s opicí se to někomu může líbit víc, pokud je navíc opice několikadenní či ve vrcholné veselé fázi, může dokonce TV obrazovka při stmívačkách zastat funkci zrcadla. Proč ale hodnotit krále opičáka popisem toho, že jiný je lepší, protože je jiný? A co ten v zrcadle? ()

tibenskym 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najslabšie (a zároveň najvtipnejšie) spracovanie King Konga. Pútavý začiatok, vystrieda nemastný-neslaný a najmä neakčný stred, ktorý speje až do pomaly plynúcej finálnej časti v meste. Prenesenie príbehu do aktuálnejšej doby, kde na ostrov nejdú filmári, ale ľudia z ropnej spoločnosti, a Kong šplhá na dvojičky Svetového obchodného centra namiesto toho, aby liezol na Empire State Building, samotnému príbehu nijak neškodí. Čo mi však chýbalo, boli dinosaury alebo iné potvory žijúce s Kongom na ostrove, pred ktorými Kong klasicky chráni hlavnú ženskú hrdinku. Dočkal som sa akurát jednej anakondy :-). Herecký prejav Charlesa Grodina bol viac než dobrý, mladý Bridges v pohode, no ukričané a hlúpe repliky Jessicy Lange liezli na nervy. V porovnaní s Jacksonovým King Kongom vyzerá táto verzia ako stupidita a samotný Kong ako retardovaná opica, avšak ako dobrodružná oddychovka film funguje. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Snímka môjho detstva, ale nie príliš dobrý film. Fantastická úvodná atmosféra. Kráska v gumenom člne, nekonečný oceán, ostrov zahalený v hmle a nezakreslený v mape. Potom sa gorilí nad-samec dostane do veľkomesta a napriek všetkej demolácii je to jedna veľká nuda. Nejedná sa o prúser, ale verzie z rokov 2005 a 2017 sa mi páčili oveľa viac, na 4*, toto ide skôr k dvom hviezdam, než trom, ale z nostalgie prižmurujem oko. Divákom sa snímka páčila, stála na svoju dobu solídnych 24 miliónov, ale na celom svete zarobila temer stovku, takže ma prekvapilo, že sequel King Kong žije od rovnakého režiséra a pre zmenu s Lindou Hamilton vznikol až o 10 rokov neskôr. Kino Považan NMnV 1990 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Na tomto som vyrastal ako decko a musím uznať, že po rokoch, keď som si dal repete s HD kvalitou, tak je stále na čo pozerať a neostali iba spomienky na dobrý film ako u niektorých iných filmov (Robot Jox). Čas sa pod týmto filmom moc nepodpísal a kombinácia miniatúr a vizuálnych efektov aj po rokoch vyzerá dobre. Casting je super, hudba Johna Barryho tiež, Kong miestami spracovaním a zvukovovými efektami naháňa hrôzu, atmosféra, napätie nechýba a pri niektorých scénach som sa znova veľmi bavil (bitka s hadom, rozbitie brány, finále na mrakodrape). Jeden s tých filmov, kde bol (na tu dobu) vysoký rozpočet rozumne utratení. Jediné čo mi to trošku prekážalo bola miestami naivná, otravná ale aj krásna Jessica Lange. Jacksonov King Kong (2005) pre mňa asi navždy ostane najlepším King Kongom, ale tento bude vždy super spomienka na staré ale aj mladé časy. 80% - 4* ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V roku 1990 - 1991, keď som film videl v kine, mi sánka padala na podlahu. Bol to môj prvý videný KING KONG a vlastne až do posledných minút som vlastne poriadne nevedel na čo to vlastne do kina idem. Zbožňujem prvého KING KONGA ( 1933 ), tak isto ma fascinuje aj Jacksonova verzia ( 2005 ), tento je však môjmu srdcu najbližší. Už som to spomínal, pani Nostalgia je veľká paní a ja ináč nemôžem. Film je aj tak sám o sebe strhujúcou a výpravnou dobrodružnou jazdou so zaslúžene oscarovými trikmy a mohutnou a dunivou hudbou Johna Barryho. Opäť vo svojej dobe, a vlastne aj teraz, nedocenené dielo. Je však jedným z filmov, ktoré vám ponúknu dve hodiny výbornej zábavy. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (36)

  • Rick Baker používal při natáčení animační masku, to znamená, že při natáčení ve studiu maska nahrávala tvar obličeje Konga ve filmu. Jediný rozdíl byl v tom, jak herec uvedl: „Když jsme točili Konga, já to většinou točil v kostýmu všechno, ale ve filmové podobě Kong vypadal neuvěřitelně a já když jsem to viděl pak na premiéře, tak jsem řekl, že to byla skvělá práce. Sám jsem navrhl kostým gorily, podle které vznikla jeho postava. Hodně lidí si myslí, že Kong jsem já, ale omyl, Kong byl robot, já mu jenom efekty dodával podobu.“ (Fuhman.Dajar)
  • Konkurzu se zúčastnila také těhotná Cher. Režisér ji však tehdy odmítl. (Streeper)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (viac)

Reklama

Reklama