Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (viac)
Dráma / Mysteriózny / Thriller
Veľká Británia, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(viac)

Recenzie (142)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Konečne som mal možnosť vidieť Maisie hrať aj v niečom inom ako Game of Thrones a musím povedať, že dievča naozaj umí. Čo sa filmu týka, dokázal vo mne miestami vyvolať skutočne mrazivé pocity a vzhľadom na to, že v ňom prakticky vystupovala len jedna postava a príbeh sa odohrával v jednej izbe, dávam veľký palec hore. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

(Jemné spoilery) Perfektná Maisie! Akurát ten scenár mi príde že má kopu múch - nemyslím že zdieľanie nahých fotiek je horšie ako zabiť sa. Navyše to celé vyznie ako antišikanérska reklama. Ale i tak určite chválitebný a napínavý TV filmík pri ktorom mi hodina ušla ako voda. Z podobného súdka odporúčam o kúsok lepšie Hard candy. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Hodinový výlet do pokojíčku a soukromí retardované verze Arye Starkovic. Nemám ji rád ani v nejlepším seriálu na světě, ale byl jsem zvědav, jestli zvládne ve svém nízkém věku, ve kterém se sotva může legálně koukat na hanbaté filmy, zahrát i něco jiného než nezletilou nelítostnou vražedkyni. K mému údivu musím konstatovat, že zvládne. Z filmu mám docela rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbila jeho forma. Výborná práce se zvuky, velmi slušný výběr písní a zdařilá práce s kamerou. Tahle kvalitní forma dokázala z nuzného obsahu udělat alespoň něco falešného, což ovšem mnoho lidiček dokonale sežralo a já trošku taky, protože pod 3 hvězdy nevlezu. ()

fixaman 

všetky recenzie používateľa

Doporučuji zkouknout dokument od americké CBS o Amandě Todd (je na YouTube) nazvaný "The Sextortion of Amanda Todd - the fifht estate". Zjistíte, že takových případů se neustále dějí neskutečné mraky. Úchyl se s dítětem začne bavit, dostane se k odhalenému obrázku, začne vyhrožovat, nabídne nepublikování fotek výměnou za pár fotek navíc... Pak je pošle všechny na pornoweby, na Facebook všem lidem v přátelích toho dítěte atp. Amanda Todd potom spáchala sebevraždu. Typa nakonec dopadli, ale mezitím takhle psychicky zničil desítky, možná stovky dětí. Dokonce mají svůj vlastní kanál na YouTube, TheDailyCapperNews, kde se upozorňují na "nové úlovky". Až po neskutečném množství stížností jim Google stáhl většinu videí, ale kanál nezrušil. Je to děsný :-/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne pekná, ale inak po všetkých stránkach prázdna, nesympatická, protivná a otravná titulná (anti?)hrdinka verzus ochranca obetí kyberšikany, ktorý je však na tom po psychickej stránke podobne, ako ľubovoľný masový vrah, takže sympatie nie sú ani na tejto strane. Do toho „náročná“ výprava až o jednej miestnosti, čo by samozrejme nevadilo, ale celkovo ma tento film proste nenadchol, nezaujal. Páčil sa mi realisticky otvorený koniec, ale ku koncu už ma to vyložene nebavilo a začalo to byť poriadne WTF (kto normálny uprednostní samovraždu pred fotkami na nete? Určite takí ľudia sú, ale aj tak je to WTF.). Paradoxne, film má len 62 minút, čo je úžasne málo, napriek tomu dokáže nudiť, takže dole klobúk. Iné internetové/FB/četové trilery ma bavili viac (napr. The Den alebo Odobrať z priateľov). ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (5)

  • Film si zakladá na skutočných udalostiach. (mivr)
  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)
  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)

Reklama

Reklama