Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Humor Dannyho DeVita zůstal tradičně hodně černý. K tomu přibylo i pár fekálnějších gagů, které nemusí nutně každému sedět, i když mně osobně rozesmály (třeba blicí scéna s čištěním odpadu). Je to měkčí než Válka Roseových, ale pořád dost drsné. Půl bodu navíc za skvělý odkaz na Jakubův žebřík ve scéně chytání chřipky v metru. ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

V tomto dnes již provařeném a ztřeštěném příběhu o jedné staré paní, která ne a ne umřít, Danny DeVito potvrdil pověst slušného komediálního režiséra. Samozřejmě ne tak dobré, jako klasická Válka Roseových, ale přesto poměrně zábavné. A ani ten Stiller mi tady výjimečně nevadí a Drew Barrymore to moc sluší. ()

kocik1 

všetky recenzie používateľa

Ty vole, to jsem netušila, že v Bronxu mají jen jednoho policajta! Ono vůbec v téhle komedii je takových špeků víc než komických momentů. Třeba že Alex ani Nancy nevědí, že když někomu pronajmou bydlení, tak mu tam nemají co lézt a když už to teda udělají, tak se aspoň nemají co cítit ukřivděně, když se octnou na policii v roli vyšetřovaného. Nebo to umělé dýchání? Z něj se mi málem zvedl kufr, ale asi se čekalo, že se budu smát. Chachacha. Ve finále jsem netušila, jestli je na zabití spíš baba, Nancy s Alexem nebo ten jejich realitní agent. Ale asi bych to vzala jedním vrzem.:-)) Však není nad veselé a šťastné konce. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Baba je sice na zabití, ale film se s trochou sebezapření dá přežít. I tak ale hodnocení není jednoduché, neboť mi připadalo, že De Vito chvílemi nevěděl kudy kam. V jeden okamžik, jakoby chtěl natočit originální komedii po svém, tak jako tomu bylo u Války Roseových a do následující scény tomu chtěl dát tvář typického amerického infantilního humoru. Celé dílo tak zahodil do skupiny filmů, na které se stačí jednou podívat. 45% ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Když je Alex Rose (Ben Stiller) nucen sníst chip, má jej namočený v cibulové omáčce. Když jej však vkládá do úst, už nikoliv (dydy79)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pro scénáristu Larryho Doyla šlo o celovečerní debut, dosud se podílel jen na seriálu Simpsonovi (od r. 1989). Do Hollywoodu ale nevkročil tou správnou nohou, protože i jeho následující projekt Looney Tunes: Zpět v akci (2003) byl komerčně bez úspěchu. (imro)

Reklama

Reklama