Reklama

Reklama

Darček

  • Slovensko Záhadné dary (viac)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) sú mladý manželský pár, ktorých život sa odohráva presne podľa plánov a predstáv. Až do dňa pokiaľ stretnú Gorda (Joel Edgerton), Simonovho dávneho známeho zo strednej školy. Od tej chvíle sa ich život začína pomaly ale isto rozbiehať po desivom a šialenom tobogane. Po niekoľkých ďalších náhodných stretnutiach Simon a Robin začínajú byť z Gordonovho chovania a slov znepokojení. A navyše sa začnú objavovať záhadné dary, vďaka ktorým sa začnú objavovať podivné tajomstvá z minulosti. A Robyn sa tak nie len dozvedá znepokojivú pravdu o tom, čo sa odohralo pred dvadsiatimi rokmi medzi Simonom a Gordonom, ale predovšetkým stojí pred nečakanými otázkami. Ako naozaj poznáme nám najbližších ľudí? Je dávna minulosť navždy už len minulosť? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (487)

tron 

všetky recenzie používateľa

Drobné spoilery. "Si tyran. Bol si ním vždy a si ním aj teraz." Mrazivý stalkerovský triler. Nie je to žiadny krvák, zato nervák poriadny a to vrátane adekvátnej koncovky, ktorá perfektne ladí s predchádzajúcim psycho-dejom (ale v dnešnej dobe predsa sú testy bežnou záležitosťou, nie? Alebo mi niečo ušlo?). Pochváliť musím silné výkony ústredného tria a množstvo poriadne nepríjemných a napínavých scén. Veľmi kladne hodnotím aj to, že je dosť ťažké postaviť sa v tomto strašnom konflikte na niekoho stranu - Simon si mnohé z toho vzhľadom na svoju minulosť a to, čo spravil, bez debaty zaslúžil. Otázne je však, či Gordo nezachádza až príliš ďaleko. Na strane druhej sa dá povedať, že Simon mu v minulosti skutočne urobil veci, ktoré Gordonovi zničili celý život. Akurát Robyn je v tom nevinne. A pes. Ale to psi skoro vždy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na Darčeku nie sú zaujímavé zvraty a vodenie diváka za nos, ktorého na konci Edgerton prekvapí (ale nešokuje). Na Darčeku je pozoruhodné prekreslenie postáv, ich vývoj, práca s motívmi. Zápletka je v podstate fádna až otrepaná, ale vďaka postavám s hĺbkou je nakoniec všetko vo filme na správnom mieste. Pokiaľ pôjdete na film viacerí, budete o ňom dlho diskutovať. Malý, skôr nízkorozpočtový triler (ale ako rodinná dráma hodnotnejší), ktorý je vďaka svojim kladom na Hollywood atypický. Vďaka svojim zvratom mu je však poplatný. Takmer v každej scéne a v každej prednesenej vete možno hľadať významy a spájať ich s tým, čo už sme videli, alebo budeme vidieť. Mám ale na mysli postavy a ich charaktery, viac ako dejové zvraty. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Na Joela, jako herce jsem si už za ty roky zvykl. Jako na režiséra, mi to asi zabere krapet více času. Pokud ale všechny jeho budoucí filmy budou jako tenhle, budu víc, než spokojen. Solidně výstavěné drama s tlumenými hereckými výkony a překvapivou pointou na závěr. Ještě, že já byl ve škole dycinky hodnej kluk... ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Slušně zabalený dáreček, nicméně v ´Líbánkách´ se velmi podobného tématu chopil Hřebejk s mnohem větší působivostí a grácií. Tomu filmu se po řemeslné stránce nedá vytknout nic, navíc za tu jednu brilantní lekačku dávám palec nahoru, ale ze závěrečné pointy jsem si na zadek nesedl a tak nějak to ze mě vyšumělo. Ale jako debut dobré, Joele Edgertone. ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Film mě nadchnul. Miluju tyhle pomalý rozjezdy, znepokojení a pocit že tady sakra něco nehraje a navíc miluju Rebecu Hall. Užila jsem si postupný rozkryvani dávného tajemství a herectví ústřední trojice, Joel Edgerton i přes svoje divňákovství rychle získal moje sympatie a film má parádní gradaci. Pět hvězd dávám za skvělý výkony, nervydrasajici hudbu, režii, všudypřítomny napětí ale hlavně konečně jednou nezmrsenej konec. Joeli, ses borec!Honem natoc další pecku! ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama