Reklama

Reklama

Doktorka Susan McCallisterová (Saffron Burrows) je špičková vedecká lekárka, ktorej sa podarilo objaviť zázračný liek na Alzheimerovu chorobu. Susan šéfuje skupine vedcov v laboratóriu uprostred oceánu, kde experimentuje s mozgovou kvapalinou špeciálne šľachtených žralokov. Aby totiž mohla získať dostatok proteínu zo žraločích mozgov, musela vychovať troch obrovských žralokov, ktorým pomocou genetických manipulácií až päťkrát zväčšila obsah mozgovej hmoty. Spolu so svojím kolegom Jimom Whitlockom (Stellan Skarsgård) oslavujú úspech svojho projektu, keď sa náhle počas silnej tropickej búrky podarí jednému žralokovi ujsť. Nejde však o obyčajného žraloka, ale o geneticky upravenú obludu, ktorá je ovládaná iba jedinou myšlienkou: dostať sa na slobodu a pomstiť sa... Dokážu pritom útočiť koordinovane, vedia plávať dozadu, dokonca sú schopné vyradiť z prevádzky kamerový systém, ktorý ich sleduje! Pre všetkých členov výskumného tímu sa začína krvavý boj o prežitie - žraloky sú totiž rovnako inteligentné ako ľudia, ktorí sa pred nimi pokúšajú uniknúť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (410)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Průměrný animal horror.První polovina naprosto o ničem, druhá už má ty správné grády. Srovnávat s Čelistmi ani nemá cenu, to bychom se tu mohli bavit už i o takových zbytečnostech, jako kolik slané vody herci během natačení vyzvra.... Efekty nic moc, scénář ndprůměrný a atmosféra na úrovni, čili průměr. ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Ohraný námět s poněkud novátorským přístupem, který se však podle mého názoru nevydařil až tak, jak původně zamýšlel, vinou nepovedených akčních scén. To dialogy a méně dějové scény jsou proti tomu na slušné úrovni. Nevíme co z vyřčeného, je tu myšleno vážně, a co má rozbít stereotyp starších filmů. Stále mi to však nestačí! Natočte někdo, prosím, podobnou blbost, kde budou sežráni ÚPLNĚ všichni hrdinové! ()

Reklama

predators 

všetky recenzie používateľa

Dostalo se mi přesně to, co jsem čekal. POLEDNÍ MENU: Jako předkrm spousty ukousnutých končetin, hektolitry krve, přerostlí žraloci a S. L. Jackson roztrhlý vejpůl:-) a jako HLAVNÍ CHOD: sám kuchař pečený v troubě:-), kdyby ovšem toto nepřekazila 5ti metrová bestie. Jo je to dobry, pokud teda nečekáte od souboje člověk Vs žralok zázraky:-) 70% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé nápady a príbeh, pri ktorom som sa nenudil. Ja také podmorské filmy zo žralokmi, alebo filmy, kde sa hlavný hrdinovia musia dostať s uzavretého komplexu môžem. A toto je kombinácia oboch. Vizuálne efekty stoja za prd, ale komplex Aquatici, je perfektný. Tak isto to platí aj o žralokoch, ktoré sa reálne postavili a ovládali na diaľkove. Akcia s nimi je skutočne strhujúca a napínavá. Herci tiež nie sú zlý. Je tu Samueal L. Jackson, ktorý šokujúco odíde zo scény, no hlavné slovo tu ma Thomas Jane, ktorému je rola šitá na mieru. Tak isto LL Cool J je super a zo svojimi vtipnými hláškami, vždy trošku odľahčí dusnu atmosféru. Veľké plus je aj hudba Trevora Rabina, ktorá dokáže byť napínavá, ale aj heroická. Po filme Čeľuste druhy naj. film o žralokoch. Update: Po rokoch musím zmeniť hodnotenie a ísť vyššie, pretože tento film okrem toho, že nenudí a má čím zaujať, obstojí aj niekoľko rokov po premiére, čo sa o iných žraločích ultra béčkových filmov povedať nedá. Obľúbený soundtrack: Aftermath, Anarchy, End. 90% - 5* ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (16)

  • V závěrečných titulkách je možné slyšet rapovou píseň "Deepest Bluest", kterou má na svědomí LL Cool J, jeden z herců. (slatkac)
  • Když kuchař (LL Cool J) šplhá před žralokem v zatopené kuchyni na regál, je možné si dobře všimnout kolenních chráničů pod mokrými kalhotami. (Kodousek)

Reklama

Reklama