Reklama

Reklama

Doktorka Susan McCallisterová (Saffron Burrows) je špičková vedecká lekárka, ktorej sa podarilo objaviť zázračný liek na Alzheimerovu chorobu. Susan šéfuje skupine vedcov v laboratóriu uprostred oceánu, kde experimentuje s mozgovou kvapalinou špeciálne šľachtených žralokov. Aby totiž mohla získať dostatok proteínu zo žraločích mozgov, musela vychovať troch obrovských žralokov, ktorým pomocou genetických manipulácií až päťkrát zväčšila obsah mozgovej hmoty. Spolu so svojím kolegom Jimom Whitlockom (Stellan Skarsgård) oslavujú úspech svojho projektu, keď sa náhle počas silnej tropickej búrky podarí jednému žralokovi ujsť. Nejde však o obyčajného žraloka, ale o geneticky upravenú obludu, ktorá je ovládaná iba jedinou myšlienkou: dostať sa na slobodu a pomstiť sa... Dokážu pritom útočiť koordinovane, vedia plávať dozadu, dokonca sú schopné vyradiť z prevádzky kamerový systém, ktorý ich sleduje! Pre všetkých členov výskumného tímu sa začína krvavý boj o prežitie - žraloky sú totiž rovnako inteligentné ako ľudia, ktorí sa pred nimi pokúšajú uniknúť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (410)

monolog 

všetky recenzie používateľa

Spoileruju. No, je to celkem sympatický béčko, ale přeci jen je v něm až moc klišé a hloupostí. Třeba proč měli tak obrovskou základnu pro pár žraloků, kteří to klidně mohli zkusit v akváriu. Proč vůbec dělali ty genetický pokusy, když jediný efekt byl vytažení injekcí z mozku několik kubíků mozkomíšní tekutiny (nebylo-li by jednodušší a levnější chovat pár stovek žraloků). Proč Stellan vypadal, jako že má dvě a půl ruky (po ukousnutí samozřejmě) a jaktože na tak důležitej okamžik, jako je předvedení několikaletého výzkumu sponzorovi všichni zaměstnanci odjeli domů a na základně zůstalo jen asi osm lidí. No, pro začátek by to mohlo stačit. Jinak tempo je rychlý, za půl hodiny už je akce rozjetá na plný obrátky a skvělý je, že člověk vůbec netuší, koho žraloci zabijí tentokrát. A ani není jistý, kdo nakonec přežije. Ne, kecám, je překvapení, že z konečné očekávané trojky dostavších se na svobodu přežijí jen dva. Ale když si tu trojku srovnáte s přeživšími z třeba Chobotnice, nezůstanete na pochybách, že je to jen další klišé. Ale jinak se to celkem dá, přestože žralokovi, natož vůbec žralokovi s lidskou inteligencí, utéct prostě nelze. Žralok má v hlavě určitý orgán, kterým cítí život (živého tvora) na vzdálenost několika metrů a proto nikdy nemine cíl ani v kalné vodě. Ovšem ta doktorka si to zasloužila a Samuel "Já už něco podobnýho zažil" Jackson taky. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Deep Blue Sea je bejkovina. Lepšie nad ňou nerozmýšľať. Ale popri vynikajúcich akčných scénach sa pýšní ešte jedným pozitívom. Postavy, ktoré "to určite prežijú", sú zožrané skôr ako postavy, ktorým to zo srdca prajete (napr. kuchár LL Cool J). A práve táto nevyspitateľnosť scenára vnáša do filmu jednak dávku napätia, a po absurdnej "predčasnej" smrti jednej z hlavných postáv tiež sympaticky ironický nadhľad, ktorý ospravedlňuje všetky nelogičnosti a súčasne kričí: "Áno, som bejkovina. Nerieš a nechaj sa unášať besným uragánom prvotriednej akčnej zábavy!" ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin chtěl dostat diváka do transu a to se mu povedlo. Nápad s inteligentními žraloky zabíjejícími vše živé by se v rukou méně zkušeného režiséra mohl klidně zvrhnout v naprostou slátaninu, ale Harlin dost kašle na propracované dialogy a jednoznačně dává prostor napínavé akci a likvidaci postav v pořadí, v jakém byste to neočekávali. Triky nepatří ovšem k tomu nejlepšímu, co je ve filmu k vidění. V některých sekvencích animovaní žraloci působí až legračně, ale film se naštěstí nebere nijak vážně, navíc Harlin nedává prostor nudě. 80% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Podobny filmy fakt nemusim, ruzne upraveny zvirata a debilni pribeh. Jenze tohle je jedna z mala vyjimek. Pribeh tu je v ramci moznosti slusnej, triky taky nejsou nejhorsi a herci se snazi. Navic az do konce nevite kdo prezije. Sice se da rict, ze se porad opakuje situace, ze se nekam zavrou, prijede zralok, zavrou se jinde atd., ale Renny Harlin vse natocil dostatecne svizne, dost napinave a hlavne zabavne, takze se u tohohle filmu vzdy dobre bavim. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé nápady a príbeh, pri ktorom som sa nenudil. Ja také podmorské filmy zo žralokmi, alebo filmy, kde sa hlavný hrdinovia musia dostať s uzavretého komplexu môžem. A toto je kombinácia oboch. Vizuálne efekty stoja za prd, ale komplex Aquatici, je perfektný. Tak isto to platí aj o žralokoch, ktoré sa reálne postavili a ovládali na diaľkove. Akcia s nimi je skutočne strhujúca a napínavá. Herci tiež nie sú zlý. Je tu Samueal L. Jackson, ktorý šokujúco odíde zo scény, no hlavné slovo tu ma Thomas Jane, ktorému je rola šitá na mieru. Tak isto LL Cool J je super a zo svojimi vtipnými hláškami, vždy trošku odľahčí dusnu atmosféru. Veľké plus je aj hudba Trevora Rabina, ktorá dokáže byť napínavá, ale aj heroická. Po filme Čeľuste druhy naj. film o žralokoch. Update: Po rokoch musím zmeniť hodnotenie a ísť vyššie, pretože tento film okrem toho, že nenudí a má čím zaujať, obstojí aj niekoľko rokov po premiére, čo sa o iných žraločích ultra béčkových filmov povedať nedá. Obľúbený soundtrack: Aftermath, Anarchy, End. 90% - 5* ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (16)

  • Režisér Renny Harlin prohlásil, že tohle byl nejtěžší snímek, na kterém kdy pracoval. (slatkac)
  • Celé jméno kazatele Sherman Dudley (LL Cool J) je ve filmu zmíněno pouze jednou. (SONY_)
  • Oranžový Mini-Sub, který lze ve filmu zahlédnout, se objevil také ve snímku Koule (1998), kde Samuel L. Jackson také hrál. (slatkac)

Reklama

Reklama