Reklama

Reklama

Disaster Artist

  • Česko The Disaster Artist: Úžasný propadák (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Skutočný príbeh o vzniku a nakrúcaní kultovej filmovej klasiky režiséra Tommyho Wiseaua filmu The Room (2003), označovanej ako jeden z najhorších filmov všetkých čias, ako „Občan Kane zlých filmov“. Disaster Artist je príbehom dvoch outsiderov, idúcich za svojim snom. Keď ich svet odmietne, rozhodnú sa nakrútiť svoj vlastný film – ktorý je však kvôli neúmyselne vtipným momentom, príbehovým zvratom či zlým hereckým výkonom – hrozne milou a zároveň príšernou komediálnou drámou. (Continental Film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (298)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa, ktorý som videl snímok o ktorom toto dielo vypovedá, má toto všetko pridanú hodnotu. Jeden z najväčších majstrštykov v celej filmovej histórii, dostal vlastnú filmovú biografiu. A to biografiu v plnej poľnej, plnú vynikajúcich hereckých výkonov a skvelej remeselnej práce. Ak ste THE ROOM nevideli, bude to pravdepodobne pre vás iba nejaká priblblá komédia o natáčaní nejakej kraviny. Ale ak ste ho videli, budete okúzlení. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,120,616Tržby Celosvetovo $29,820,616▐ James Franco je exot, tak sa nečudujem že sa do takého niečo pustil. Mne ale proste toto nesedí, chyba mi tam ľahkosť, trefnosť, skutočná zábavnosť, správny nadhľad. /25%/ ()

Reklama

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Naprosto sterilně odvyprávěné, vršící jednu povinnou scénu za druhou. Oproti knize, podle které byl The Disaster Artist natočen, zde chybí perspektiva Grega Sestera, jež dodávala potřebný kontext in medias res situacím a především poměrně věrohodně interpretovala zdánlivě nesmyslné Wiseauovo chování. The Disaster Artist trpí podobnými nedostatky jako The Room (zbytečné vedlejší postavy, nenavazování scén), aniž by to režie nějak reflektovala, a je mnohem méně úsměvnějším zážitkem než onen hrůzostrašný originál. Oscarové řeči jsou velkou bublinou. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IT'S BRYAN FUCKING CRANSTON!" --------- Ďalší zárez na pažbe geniálneho Francovho herectva. Celý film je viac menej prehliadka jeho hereckých schopností a záverečná komparácia s The Room je už len potvrdením, pretože bola na vlas identická. A ako bolo v jednom komentári na margo Jamesa F. spomenuté - "the actor, the myth, the legend" - a s tým sa dá len a len súhlasiť. ()

Nin 

všetky recenzie používateľa

Abych parafrázoval Tenacious D "This is not the greatest movie in the world - This is just a tribute!" A že tohle je teda pořádná pocta kultovnímu špatnému filmu The Room. James Franco se pro roli úplně transformoval do Tommyho Wisseaua, a to natolik, že když se spolu v potitulkové scéně potkají, tak Franco působí víc Wisseauovsky než samotný Wisseau. Celé je to fakt zábavná jízda v čele jednou naprosto šílenou, ale fascinující postavou Tommyho Wisseaua, o kterém už jsme si mohli udělat obrázek skrz jeho původní film The Room, a tady máme další dílky do skládačky k záhadě o tom, co je tenhle netalentovaný infantilní neherec vůbec zač. Naprostá bláznivina, ze které jsem nemohl spustit oči. (9/10) ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví i hlavní protagonisté původního The Room (2003) - Tommy Wiseau a Greg Sestero (castingový agent). Sestero také projevil zájem o roli původního představitele Marka, kterého Tommy (James Franco) na začátku filmování propustil. Od tohoto nápadu se ale upustilo. (Dementra)
  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)

Súvisiace novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (viac)

Reklama

Reklama