Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (278)

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Zručne natočená vecička zo zákulisia o opletačkách pri výbere poroty. Najviac ma prekvapil rýchly strih a pekelný sled udalostí (čakal som skôr dramatický priebeh), ktoré sa kopili a krížili na seba v zbesilom tempe. Je otázne, či to dostatočne pomohlo, pretože pri zásadných filmoch zo súdneho prostredia sa obyčajne dbá na každé slovíčko (pri výpovediach), ktoré má človek hltať, krájať napätie sa má automaticky a nie dojmom polo-dokumentárčiny. Poupravím troška golfistov komentár : 3 sú možno málo, ale 4 zrejme moc. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Tři je asi málo, ale na čtyři se mi jít jednoduše nechce. John Cusack tady rozhodně není za řadového porotce rozhodujícího o vině či nevině mocné zbrojařské firmy, cynický sok Gene Hackman rozhodně nepoužije jen fair principy a sličná Rachel Weisz tady rozhodně nebude jen za anonymní telefonistku. Záhadný mladík má totiž zajímavý plán a nabídne verdikt poroty jak obviněné, tak žalující straně. A divák by se mohl u filmového potomka dalšího právnického bestselleru Johna Grishama začít radovat. Jenže.. Rutinér Gary Fleder neměl úplně snadnou roli, tj. látku filmařsky zjednodušit a téma zatraktivnit, nakouknutí do zákulisí amerického právního systému není nijak „zásadní“ a ani chemie mezi divákem a postavami nijak zvlášť nefunguje, takže nakonec nám z toho vypadne docela slušné drama, na které ovšem do dalšího dne bez větších obtíží zapomeneme. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Velmi zdařilý film s geniálním scénářem. Výborně zrežírované drama ze soudní síně. Kromě toho se spoustou parádních herců John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman a Dustin Hoffman. Nemůžu jinak než za plný počet, protože mě film Runaway Jury hodně zaujal. Manipulace procesu, má šanci zvítězit dobro nad zlem? Velké překvapení a mohu jen doporučit. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Čtyři jsou asi moc, ale tři jsou málo. Já před týdnem dočetl stejnojmennou knihu, tak jsem se asi líp orientoval (mimochodem kniha je skvělá a film se jí drží jen velmi VELMI volně)... Hackman jako vždy výborný, Cusack pořád sympaťák, jen Hoffman (můj oblíbenec) mi připadl dost nevýrazný.... Mohla to být určitě lepší adaptace (škoda že filmu chyběla pointa z knihy), ale já se docela slušně pobavil. ()

zablaga 

všetky recenzie používateľa

Milujem filmy z prostredia súdneho pojednávania, mňa to príjemne prekvapilo hneď na prvýkrát som bola napätá až do konca a aj rozuzlenie bolo super a k tomu ešte Rachel Weisz, hmmm:) John Cusack, nebol nič moc..ako obvykle- všade vyhúkaný...(Je mi nesympatický, to je subjektívne). Tiež som prečítala knihu, podľa ktorej sa to točilo..no film mi prišiel zaujímavejší, mal akýsi šmrnc:) Určite môj obľúbenec:) ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama