Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • Česko Vražda na objednávku (viac)
Trailer

Americký spisovateľ Mark Halliday navštívi v Londýne čerstvo vydatú Margot Wendice. Jej manžel Tony si všimne, že jeho mladej žene spisovateľ nie je ľahostajný a začne sa obávať rozvodu a s tým spojeného vydedenia. Naplánuje preto jej vraždu, ktorú má vykonať jeho bývalý spolužiak Lesgate. Margot ho však v sebaobrane zabije, čo chce Tony využiť na jej obvinenie z úkladnej vraždy. Halliday musí začať konať... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Tohle přesně Hitchcock uměl jako nikdo jiný. S minimem technických prostředků, s jednoduchým motivem a s několika málo excelentními herci dokázal zplodit mistrovský psychologický thriller, který si své mohutné tempo pramenící již v úvodním rozhovoru drží bez jakýchkoli režisérských nebo scénáristických výkyvů. Přestože film musí skončit jediným možným způsobem, Hitch dokázal nemožné - strhnout diváka do takové míry, že na nějaké chystané finále až do jeho nástupu ani nepomyslel. Kdo by také chtěl, aby taková nádhera někdy skončila? :)) 95% ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Alfred Hitchcock předvádí své schopnosti s několika velmi dobrými herci na malém prostoru prakticky jednoho domu. Postavy se chovají velmi zajímavě, chvílemi překvapivě a neomrzí. Po celou dobu Hitchcock drží film pevně ve svých rukou a to potvrzuje nejen atmosféra, ale také neustálé zajímavé dění na plátně. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Maestro Alfred Hitchcock je dlhoročným, stálym členom v rebríčku mojich obľúbených režisérov. Je to absolútny klasik v oblasti napätia, krimi a thrilleru. Viaceré jeho snímky, ktoré počas svojej kariéry natočil, sa stali súčasťou zlatého pokladu svetovej kinematografie. A to nemám na mysli len tituly "Psycho" alebo "Vtáci". Tie sú zrejme najpopulárnejšie a najznámejšie, ale každý kto sa bližšie zoznámil s jeho tvorbou musí uznať, že kultových filmov natočil neúrekom. Podľa môjho názoru je jedným z nich aj krimi thriller "Vražda na objednávku" (Dial M for Murder), ktorý bol vyprodukovaný v roku 1954. Majstrovsky vyskladaný komorný, konverzačný, takmer divadelný, atmosferický detektívny príbeh, v ktorom všetko do seba nádherne zapadá. Pán Hitchcock tu opäť predviedol svoju filmársku genialitu. ***** ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Hitchcock zkrátka umí a když je on na postu tvůrce a já diváka, náramně si rozumíme. Vražda na objednávku to opět potvrdila. Precizně vystavěný děj s atmosférou, parádní hudbou, výbornými herci, zvraty a napětím. Takto zdařilé krimi thrillery je vskutku radost sledovat. Jen jsem si při vyšetřování zabití Swanna povzdechl, že hlavního inspektora neztvárnil Peter Falk (ano, v té době ještě nebyl Columbem), protože úplně jsem jej viděl, jak postupuje při pátrání po faktech, čeho si všímá a do čeho bude rýpat. :) ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Silných 80%. Začína sa to nudným sprvu banálnym dialógom a končí nervydrásajúcim a komplikovaným finále. Vynikajúco vystavaná detektívka, v ktorej (ako je časté u Hitchcocka) neide o to zistiť, kto je vrah, ale usvedčiť ho. I keď tej zápletke, žeby mal niekto za ženu Grace Kelly a chcel ju zabiť, no ja tomu teda veľmi neverím :). PS: A čo na tieto manželkovské filmy pani Hitchocková? ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (18)

  • Šaty Margot Wendice (Grace Kelly) byly vybírány tak, aby byla postava na začátku oblečena ve výrazných barvách a s postupujícím příběhem byly její šaty stále tmavší. (Dreadd)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 1954 ve Philadelphii. (Varan)

Reklama

Reklama