Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • Česko Vražda na objednávku (viac)
Trailer

Americký spisovateľ Mark Halliday navštívi v Londýne čerstvo vydatú Margot Wendice. Jej manžel Tony si všimne, že jeho mladej žene spisovateľ nie je ľahostajný a začne sa obávať rozvodu a s tým spojeného vydedenia. Naplánuje preto jej vraždu, ktorú má vykonať jeho bývalý spolužiak Lesgate. Margot ho však v sebaobrane zabije, čo chce Tony využiť na jej obvinenie z úkladnej vraždy. Halliday musí začať konať... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Maestro Alfred Hitchcock je dlhoročným, stálym členom v rebríčku mojich obľúbených režisérov. Je to absolútny klasik v oblasti napätia, krimi a thrilleru. Viaceré jeho snímky, ktoré počas svojej kariéry natočil, sa stali súčasťou zlatého pokladu svetovej kinematografie. A to nemám na mysli len tituly "Psycho" alebo "Vtáci". Tie sú zrejme najpopulárnejšie a najznámejšie, ale každý kto sa bližšie zoznámil s jeho tvorbou musí uznať, že kultových filmov natočil neúrekom. Podľa môjho názoru je jedným z nich aj krimi thriller "Vražda na objednávku" (Dial M for Murder), ktorý bol vyprodukovaný v roku 1954. Majstrovsky vyskladaný komorný, konverzačný, takmer divadelný, atmosferický detektívny príbeh, v ktorom všetko do seba nádherne zapadá. Pán Hitchcock tu opäť predviedol svoju filmársku genialitu. ***** ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Každá úkladná vražda vypadá dokonale, dokud pachatel neudělá klíčovou chybu.. Výpravou velmi skromná detektivka, ve které padnou tisíce slov, ale ani o jednom se nedá říct, že by bylo zbytečné. Vybroušený scénář, slušná porce napětí, sebevědomá režie. Je úsměvné pozorovat, jak se Tonymu nečekanými událostmi hroutí scenario a on hasí jeden problém za druhým. Netřeba dodávat, že pro poručíka Columba by tohle byla malina, kterou by slupl, aniž by musel vystoupit ze svého zmuchlaného Peugeotu.. Pro milovníky českého znění není bez zajímavosti, že jak tady Raye Millanda tak Michaela Douglase ve velmi volném Davisově remaku nadaboval Jiří Štěpnička. Připočtěte si k tomu doktora Kimblea z Uprchlíka či doktora Spencera z Pod povrchem a je jasné, že před tím hlasem není žádná manželka v bezpečí.. ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Vražda na objednávku je tak neskutečně promyšlená a inteligentní, až mi vedle toho případy novodobého Sherlocka připadaly jako lehce čitelné pohádky:) A to Sherlocka miluju. Vymyslet něco takového, klobouk dolů. Hitchcock je mistr. V tomto filmu je všechno na svém místě a funguje přesně jako hodinky, dokonce i ta vražda:) Ray Milland je coby dokonale uhlazený, vyrovnaný a chladnokrevný manžel perfektní. A Grace Kelly je kráska. Závěr filmu je dokonalost. I po tom všem zůstává stále sebejistým parchantem:) P.S.: Kdo z vás stejně pořád nechápe, jak to s těma klíčema vlastně bylo? :D ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Vo chvili, ked Ray Milland vysvetloval plan vrazdy svojej manzelky, sa mi vybavil podobny film s Michaelom Douglasom DOKONALA VRAZDA (1998), len tam bol trosku pozmeneny scenar, ale myslim, ze tam tiez dolezitu ulohu zohral kluc, ako aj v tomto filme. Avsak vrazda s Douglasom sa mi zdala byt o nieco temnejsia, za to Hitchcockova mala dokonaly scenar a niektore sceny som si musel pretacat, aby som stihal vsetko vnimat tak, ako mi to pan Hitchcock naserviroval. A nakoniec z toho vzisiel genialny kriminalny film, pri ktorom i samotny inspektor mal co robit, aby prisiel na to, co sa to tam vlastne deje. Jeden z najlepsich Hitchcockovych filmov... 02.09.2010 _______ Ray Milland - (Tony Wendice) +++ Grace Kelly - (Margot Mary Wendice) +++ Robert Cummings - (Mark Halliday) +++ John Williams - (Inspektor Hubbard) +++ Anthony Dawson - (Lesgate / Charles Alexander Swann) +++ Patrick Allen - (Detektiv Pearson) +++ Produkcia: Alfred Hitchcock +++ Hudba: Dimitri Tiomkin +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

"Všetko čo sa môže pokaziť, sa pokazí." - Murphyho zákony. Hra s príbehom, hra s napätím, hra s postavami, hra s prostredím, hra s divákom. Hra s prekvapením. Hra s rozuzlením. Hra so záhadou. Hra s kľúčom. Adaptácia divadelnej hry. Malý hitchcockovský minimalistický experiment, ktorý je viac než filmom perfektným, precíznym, absolútne presnou thrillerovou inscenáciou. A to je problém filmu - všetko je tak premyslené, sofistikované, dokonalé a geniálne, až je to sčasti nezrozumiteľné a vo výsledku nereálne. Umelo vypointovaná schéma vedie diváka k vyústeniu, ktoré ohromuje myšlienkovými schopnosťami a mozgovou kapacitou postáv. Musí nám Hitchcock svoje majstrovstvo strkať pod nos práve týmto spôsobom? Podľa mňa to vie spraviť úhľadnejšie, rafinovanejšie a zábavnejšie. Omnoho viac ma na filme bavilo, že je to vlastne brilantná konverzačná prechcávačka v štýle Mankiewiczovho Slídila s bravúrnym využitím svetla a tieňa, a farebných filtrov. Mimo tej prehnanej perfekcie dokonalé. 85% ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (17)

  • Šaty Margot Wendice (Grace Kelly) byly vybírány tak, aby byla postava na začátku oblečena ve výrazných barvách a s postupujícím příběhem byly její šaty stále tmavší. (Dreadd)
  • Film byl natočen za 36 dní. Natáčelo se od středy 5. srpna do pátku 25. září 1953. Natáčení probíhalo pouze ve všední dny. (Kulmon)

Reklama

Reklama