Reklama

Reklama

Londýnská policie je v pohotovosti kvůli sériovému škrtiči žen a stopy typicky hitchcockovským způsobem vedou k nevinnému muži, který musí dokázat svou nevinu nejlépe tím, že vraha vypátrá sám. V tomto thrilleru se snoubí scény napětí s nezapomenutelným černým humorem. Scénář napsal Anthony Shaffer. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (190)

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Zářný příklad toho, jak může režijní tvůrčí invence udělat z průměrného filmu nevšední zážitek. Chvilku jsem si musel zvykat na ty šílené ohozy a účesy evropských 70. let, ale v moměntě, kdy se Hitchcock vytasil s prvním brilantním momentem, došlo mi, že i když se změnila dekáda a kontinent, ten filmový génius tam pořád je. Pokud si budu Frenzy kvůli něčemu pamatovat, bude to Hitchova práce s tichem, napětím a jeho odvaha být v určitých momentech sexuálně vulgární, za což mu nikdy nepřestanu tleskat. Ve výsledku vás tak čeká několik momentů, kde "Hitchcock touch" jede na plné obrátky, a které by žádný jiný režisér nikdy takhle nenatočil. Možná se to může zdát jako povrchní úvaha, ale pro mě je tohle dostatečný důvod k tomu, aby se obyčejný film stal alespoň trochu neobyčejným. 7/10 ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Londýnská kriminálka o škrtičovi, smůle, ironii osudu, ale taky o tom, že na každou svini se vaří voda. To celý v nablýskaným a odladěným kabátku hitchcockovského štryhu, obohaceným o zajímavé dialogy. Bavil jsem se nadprůměrně, i když na plnej to rozhodně není. A z názvu plynoucí zběsilé tempo zde určitě nečekejte. 75% ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Vo filme bolo viacero scén, ktoré ma rozčuľovali, lebo tie scény mali silno rozrušujúci efekt a za to sa postarali niektoré postavy, ale bolo to zahrnuté v dejovej linke a tak pán režisér to pekne domyslel. Ale jedno mi neskutočne prekážalo a to náhody, bolo ich tu veľa a dosť mi kazili, inač dobrý filmový zážitok. A čakal som, že tu bude tajomno okolo vraha a to tu tiež nebolo, režisér ho ukázal asi v 30 minúte a to zabolelo. Ale bavil ma detektívny príbeh, ktorý bol dokonalo prepracovaný a dobre sa pozeralo na inšpektora, ktorý mal niečo v hlave a vyriešil, nie zas tak jednoduchý prípad. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

V tomto filmu napětí neplyne tolik z řešení otázky kdo je vrah, protože ten je divákovi od začátku znám, ale z toho, jakým způsobem bude odhalen a zda bude očištěn hlavní hrdina (tedy pokud za něj nepovažujete samotného vraha). Film jsem viděl proklatě dávno, ale některé scény jako ta v náklaďáku naloženém bramborami se mi vryla do paměti hodně hluboko. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na sklonku kariéry sa Hitchcock vracia do rodnej Británie a natáča ďalší, tradične skvelý thriller. A zároveň jeden zo svojich najodvážnejších filmov. Priame, brutálne a nemilosrdné zábery vrážd, ale i iných bez-servítkových scén, niektorých jemne nihilistických, do toho čiernočierny anglický humor v pasážach, kde sa by sa vám pri pokuse krájania napätej atmosféry zlomil nôž. Takmer dokonalý film, miestami by som možno trošku opovrhol niektorými hercami, ale hlavne, že tí ústrední to zvládli skvele. 90%. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (12)

  • Scéna, kdy kamera projíždí pod Tower Bridgem, musela být přesně načasována, neboť most se zvedá pouze dvakrát denně. K vytvoření této iluze bylo zapotřebí mnohonásobného zoomu, jelikož letadla mají přísně zakázáno pod mosty létat. ((mOnkey))
  • Během natáčení dostala Hitchcockova manželka Alma mrtvici. Natáčení a zejména samotného Hitchcocka to velmi poznamenalo. (ČSFD)

Reklama

Reklama