Reklama

Reklama

Grand Tour

(relácia)
  • Veľká Británia The Grand Tour
Trailer

Série(6) / Epizódy(46)

Nová automobilová šou je neoficiálnym pokračovaním série Top Gear s jej bývalým tímom v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Známa trojica cestuje po celom svete, testuje a recenzuje extrémne športové automobily, absolvuje rôzne motoristické výzvy, súťaže a preteky, prekvapí celebritnými hosťami a talkšou v putovnom štúdiu, pričom každú epizódu nakrúti na inom mieste a v inej krajine – v obrovskom putovnom stane. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (179)

SHI-SHA 

všetky recenzie používateľa

Zatím mám pocit, že téměř nemomezený rozpočet Clarksona a spol. spíše zkazil. Na Top Gearu mě vždy nejvíc bavily hovadiny typu návrh levnějšího policejního auta, nejlepší bazarové auto apod. Kdežto Grand Tour okatě cílí na "WOW" efekt a chtějí oficiální Top Gear převálcovat hlava nehlava. Druhý díl (akční film) mě nebavil vůbec, demolování Clarksonova domu kvůli sázce ve třetím dílu vyloženě trapné. ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa (k tejto relácii)

"What could possibly go wrong?" ___________ Famózní tribute Top Gearu a zároveň spektakulární podívaná ad absurdum. Pompézní dobrodružná pecka, která nemá jakoukoliv chybu. Samozřejmě, Top Gearu se to ani zdaleka nevyrovná, ale i tak tahle Svatá Trojice britských pošuků ještě nikdy nebyla v tak velkolepý kondici. ()

Reklama

Santino7

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť tento projekt nejdem, nakoľko som dosiaľ videl len prvé dva diely (a je dosť možné, že v najbližšom časovom horizonte nijaká ďalšia u mňa nepribudne), no v rámci stručného okomentovania musím skonštatovať, že mi sedí o poznanie menej než ich predošlý projekt Top Gear. Či už za to môže vec zvyku (na onen ustálený formát) alebo iné faktory, skrátka to tak je, k tejto relácii som si zatiaľ cestu veľmi nenašiel. Nie je to vinou ústredného tria Clarkson-Hammond-May, ich humor je rovnako nekorektný a úžasný ako predtým, skôr mi vadila značná obsahová/formálna odlišnosť. Prišlo mi to až príliš veľkolepé, príliš sa snažiace ohúriť, no a žiaľ i primálo britské (čo do veľkej miery stálo za úspechom oného predošlého projektu). Nie som stotožnený ani s väčšou špecifikáciou a zameraním na drahé superšportiaky a pretekárske okruhy, to, v čom pre mňa bol Top Gear najlepší, boli skôr bláznivé reportáže spojené s cestovaním po rôznych krajinách a kontinentoch. Taktiež mi prekážala voľba prechodného štábu putujúceho po svete - to je na jednej strane určite vysoko hodnotné pre skalných fanúšikov programu z daných častí sveta, ktorí eventuálne majú šancu prísť osobne, avšak z mojej strany boli tie ustavičné aplauzy a výbuchy smiechu zo strany publika niečím priam neznesiteľným. To je však čisto osobný názor, rešpektujem, že iným tento formát naopak plne vyhovuje, budiž. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Pri všetkom tom nadšení a očakávaní som sa aj trošku bála, s čím trojica príde. Ako využije to, čo robilo Top Gear Top Gearom tak, aby zároveň iba nekopírovalo a nenudilo. A chlapci, hoci tuč...priestorovo náročnejší a starší než keď opustili BBC, to zvládli bravúrne. Trpia kvôli nám tú najhoršiu prácu na svete, aby nás pobavili, popritom ulahodia očiam - kamera, strih sú rovnaké, ak nie ešte lepšie, aj ušiam - nie je o čom. Majú voľnejšie ruky a je to cítiť. Dúfam, že aj po odznení sentimentálnosti, ktorá sa nad prvou časťou vznášala, budú pokračovať rovnako energicky. ()

Attta 

všetky recenzie používateľa

První epizoda žádný zázrak a veškerý umělý humor co se v malém množství v posledních sériích původního top gearu objevil, se zde ještě více posílil což mě velice zklamalo. Uvidíme co z toho vznikne. EDIT: Po cca 9 epizodách musím říct, že se kvalita zvedla a humor vrátil a přidávám hodnocení. PS: Pokud jste trošku petrolheadi, tak doporučuju pořad Head 2 Head, který "běží" na Netflixu. EDIT: S03e05 - naprostá pecka za film o Jimu Clarkovi. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (30)

  • V jedné scéně lze vidět značku FURY na Hammondově Focusu při průjezdu kaluží, ale v dalších záběrech už není. Tuto značku obdrží Hammond od Jeremyho až o několik desítek minut déle, kdy už ji má na autě po zbytek epizody. (Habansz)
  • Na úplném začátku, když Clarkson „zalévá zahrádku“, kola jeho VW Amaroku se točí. V dalším záběru záběru, kdy leží na zemi, se netočí a o moment později se opět točí. Voda z hadice však celou dobu stříká. (Brain)
  • Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole. (kowalski)

Súvisiace novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (viac)

Reklama

Reklama