Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (170)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Marnie je zatiaľ najslabší film od Hitchcocka čo som videl. O traumatizovanej žene, čo mala šťastie, že sa dostala do samaritánskej rodiny a hlavne manželovi planúcemu nehynúcou láskou k nej... no ako z rozprávky. Pravdou je, že to bolo až moc zamerané jedine na tú traumu, čo začalo veľmi rýchlo umárať. Čakal som aspoň na záver, že z toho vylezie niečo typicky Hitchcockovské, no žiaľ nedočkal som sa - banálne až strach. Keby som nevedel že film režíroval Hitchcock, tak ani neviem že to je on, totálne tu absentoval jeho rukopis, tak charakteristický pre iné jeho filmy. No, vyzerá to tak, že od tohto režiséra som to lepšie už videl, a že to môže byť už len horšie. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keby si cely film držal napätie ako poslednú polhodinku, nebolo by čo riešiť. Ale ono to bolo celé až veľmi rozvlečené, monotónne, fádne a na Hitcha aj pomerne tažkopádne. Samozrejme herci za to nemohli, akurát Tippi Hedren mi prišla trošku veľmi prehrávajúco. Rovnako ako v predchádzajúcich 'The Birds'. Thrillerová atmosféra má na začiatku veľmi dobré zázemie nato, aby sa začala rozvíjať hneď od začiatku, namiesto toho sa nám ponúka holá dráma so štipkou romantiky, ktorá okrem hereckých výkonov nemá čo ponúknuť. Snaha o analýzu ťažkých psychologických čŕt hlavnej postavy totiž unikla tvorcom niekde uprostred filmu a skvelý záver to už nezachraňuje. 60%. ()

Reklama

codeas 

všetky recenzie používateľa

Marnie - takový je název filimu a zároveň jméno hlavní hrdinky. K přechodu mezi záběry jsou dosti používané prolínačky. Pohyb kamery není moc velký, avšak také všechny záběry nejsou jenom statické. Velmi důmyslné je zabarvení obrazovky do červené barvy, tu totiž hlavní hrdinka přímo nesnáší. Výkonný hlavních herců v takto laděném psychologickém filmu jsou velmi důležité. Proto vybraní Tippi Hedren a Sean Connery je velmi dobrým krokem k dobrému snímku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ má niekto zafixovaného Hitcha iba ako dokonalého trilerového majstra, tak mu doporučujem Marnie ako dôkaz, že bol aj dokonalým psychológom. Spolu s hlavnou Conneryho postavou sa tu púšťa do lúštenia tajov ženskej duše, čo sťažuje ešte fakt, že táto nie je tak úplne normálna. Ako vydanie sa do labyrintu so slepými uličkami, ale s červeným stredom. Niečo spoločné s tým bude mať sexualita, vzťah matky a dcéry, dávne zabudnuté tajomstvo, potlačované túžby a absencia lásky. Nič podobné v reáli na žene neskúšajte, Mark je filmová postava a môže sa spolahnúť na istoty filmového scenára. Nakoniec zistí, že to s Marnie nebolo márne. Vy sa v skutočnosti podobným ženám vyhnite a keď chcete vedieť niečo o ich psychológii, prečítajte si Freuda. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

pro mě osobně zatím nejslabší Hitchcock. Kombinace thrilleru/dramatu a lehce nestandardní romantiky je něco co by mistrovi mohlo/mělo sedět a ono to bohužel docela skřípe. Těžko říct jestli za to může přepálená stopáž, "nucená" změna scénáristy, nebo snad Hitchova neochota opustit svojí komfortní zónu a natočit Marnie trošku jinak, ale nebýt Tippi Hedren (která je jako "náhrada" za Grace Kelly velmi dobrá) a neodolatelného a správně nejednoznačného Conneryho asi bych se nedostal ani na ty tři hvězdy...60% ()

Galéria (139)

Zaujímavosti (22)

  • Při natáčení scény, kde Lil naslouchá z okna rozhovoru Marnie s Markem, přišel Alfred Hitchcock za Dianou Baker, která hrála Lil, a rukama upravil její obličej do výrazu, který měla Lil mít. (facojurka)
  • O několik let později prohlásila Tippi Hedren, že jí je Hitchcock natolik posedlý, že jí během natáčení věnoval několik sexuálních narážek a zasahoval jí i do jejího osobního života. Dále také uvedla, že jí Hitchcock zničil kariéru, protože 2 roky po natočení filmu Marnie nemohla sehnat pro sebe uplatnění. (DruidKarel)
  • Hitchcock se ve filmu ukáže ve velkém záběru v hotelové chodbě. (Němi)

Reklama

Reklama