Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (116)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Od knižnej predlohy sa to nejako prenikavo nelíši, takže invenčný vklad scénaristu a režiséra v jednej osobe sa limitne bíži nule. Lenže: Stephena Kinga mám ako spisovateľa rád, jeho knihu "Schudni!" tiež, hereckým partom Cigáňov nemám čo vyčítať, mystika a tajomné, no prenikavo nenávistné zaklínačky spojené s týmto etnikom tiež patria k mojim obľúbeným a bezvýchodiskové zohyzdenie spoluprekliatych predstaviteľov policajnej moci a súdnictva čímsi pripomenuli Carpenterov film"Na pokraji šialenstva (In the Mouth of Madness). Príbeh odsýpa bez zbytočných zádrhelov, či kudrliniek,ale to je skôr zásluha autora predlohy, i keď sprzniťje vždy čo, ako sa pri adaptáciách často presviedčam. No a keby aj nič z toho neplatilo, jednoducho potešilo takéto virtuálne vytrestanie advokátov ťažiacich z formálnych kľučiek zákonov, na základe ktorých vyhrajú v prospech akéhokoľvek zmrda všetky spory i trestné veci a potom sa kamarátsky nechajú mafiánmi hostiť, vedení len rastom zisku, sudcov, túžiacich sa priživiť na vedení a výsledku sporu a polície, idúcej po ruke platiacim obhajcom i sudcom-kamarátom. ()

dopita 

všetky recenzie používateľa

V porovnání s Kingovou předlohou film rozhodně neobstojí. Což je ale, až na pár výjimek, běžná věc. Na Kinga celkem uzoučká kniha, možná spíš novela (něco málo přes 200 stran) je i tak Hollandem odvyprávěná zbytečně překotně. Což má za následek, že film celkem rychle uteče a divák se ani moc nenudí. Ale že by to byl dobrej film, to teda ne a už vůbec se nejedná o dobrou adaptaci. Výběr herců taky stojí za prd. Tom Holland se podobně odfláknutým způsobem vypořádal i s další výbornou Kingovou novelou Časožrouti. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

S cigánmi je neradno sa zahravat. To sme zistili uz vo filme Drag Me to Hell a potvrdil to aj tento film. Chlapik kvôli nepozornosti zrazi staru ciganku a vyviazne z toho a tak jej este starsi otec uvali na neho a par dalsich ludi, ktori mu pomohli zahladit stopy, hnusnu kliatbu vdaka ktorej nas hrdina zacne rapidne chudnut. Jedine stastie ma v tom, ze predtym bol dost vyzraty, takze ma o nieco viac casu, kym chcipne. Hned na zaciatok napisem, ze vysledkom je jedna z najlepsich hororovych adaptacii Stephena Kinga, ktory sa tu aj mihne ako predavac v lekarni. Film ma perfeknte vybudovanu atmosferu a fyzicka premena hlavneho hrdinu je pôsobiva. Trochu zvlastne pôsobi postava mafiana, ktoreho hra Joe Mantegna. Na jednej strane je neskutocne zabavna, ale zaroven narusa temnu komornu atmosferu a robi z filmu najprv komediu a v zavere zase tupy akcny film. Ale aspon je akcia kvalitne prevedena. Trochu ma sklamal aj ironicky zaver, ktory bol od chvile, ked cigoš zbavi hlavneho hrdinu kliatby, dost predvidatelny. Nenazval by som to nejakou velkou slabinou, len to mohlo byt natocene nepredvidatelnejsie. Napriek tomu a obcas nekonzistentnej atmosfery filmu je vysledok uchvatny a ja som z filmu nadseny. 8/10. ()

salalala 

všetky recenzie používateľa

Nehoráznej hardcore. Naprosto geniální nápad (což je u Kinga v drtivé většině normální) zpracovaný poněkud sterilně. Horor to neni ani náhodou, ale napínavý to místy je. Burke to zahrál excelentně, kvalitní práci odvedli i trikaři. Dobře se na to kouká, a i když někdy logika hapruje, dá se to přežít. Závěr filmu je neskutečnej nářez, Burke si to neskutečně vychutná. Jediná škoda je, že Kingova kniha (kterou ale napsal pod pseudonymem Richard Bachman) ještě nevyšla česky, protože by mě zajímalo, jak moc se film od knihy liší. A předpokládám, že hodně, jak znám Kingovy adaptace. Ale na jedno shlédnutí to vůbec není špatný. Asi vás po tom na chvíli přejde chuť držet dietu. ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Námětem působivě bizarní a ve vztahu k >jistým< americkým >spoluobčanům< i tak nějak >mile nekorektní< horůrek, formou pak však film zpackaný snaživě nejapným téměř televizním režijním zpracováním i machou imbecilně přehrávajících "bílých mužů z města"... Hm... Tak za takhle zabitou šanci by si tvůrci snad zasloužili proklít! . . . "Zhebni...", Tome Hollande... %-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2010 na ČT1, bohužel s tradičně otravně mizerným českotelevizáckým dabingem a v podivně ořezaném obrazu, hodnocení 422., hubený komentář zde zklamaný a i bez jahodového koláče otrávený jako mnohý - 27.2.2010) ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (oje)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama