Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď zamestnanec železníc Canko Petrov nájde na koľajniciach obrovské množstvo peňazí, rozhodne sa celú sumu odovzdať polícii. No netuší, ako dá jeho bohumilý čin do pohybu fatálny sled udalostí. Vďačný štát ho odmení novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia na čele PR oddelenia Ministerstva dopravy mu však medzitým omylom stratí jeho vlastné hodinky, ktoré majú pre neho veľkú emocionálnu hodnotu. A práve tu začína zúfalá Cankova snaha získať späť nielen svoje staré „Slavy", ale aj svoju dôstojnosť. (Film Europe)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (102)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Tak to byl krutý, bohužel pravdivý zpravodaj dnešní doby. Tichý hrdina žijící si domácí život s králíky, dokud mu prostinká zápletka nezkomplikovala život. Sláva má holt dvě tváře a tady ukázala tu nejkrutější a nejnespravedlivější. Film byl tak chytře natočený, že se s postupujícím dějem jsem byl tak nasranej, až jsem u toho nevydržel sedět. Jeden z nej filmů letošního roku. 100% ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Rád chodím na artovky do malých kín, ale toto je presne ten typ filmu, ktorý ma odradzuje. Ukrutne pomalé tempo, ktoré mi inak kvalitný scenár nedovoľuje si vychutnať, ale skôr odtrpieť. Boli tam síce vtipné scény na odľahčenie, ale pri takomto filme by som ich uvítal aj viac. Ale uznávam, že na poli angažovaných filmov to nie je až tak prepálené, ako napr. Leviatan. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ta zápletka je vlastně tak triviální, až je geniální. Chudý poctivec chce prostě jen zpátky svoje hodinky místo těch, které dostal jako odměnu za nahlášení nalezených peněz. Ale odpovědnou zaměstnankyní ministerstva dopravy, ženskou posedlou kariérou, je ignorován a důsledkem jeho snahy jsou jen problémy, do kterých se díky své bezelstnosti dostává. Taková hezká ukázka toho, jak moc se "vyplácí" poctivost a v Bulharsku to bude nejspíš ještě větší divočina, než u nás. Vedle výborného námětu je potřeba zmínit výborné výkony představitele hlavního hrdiny i jeho protihráčky. Na konci jsem cítil jak zadostiučinění, tak lítost. 85% ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

-5* Tento film byl v mém hledáčku už hodně dlouho, ale až teď jsem se odhodlal a musím uznat že vysoké hodnocení si zaslouží. Sice je to stylově dost minimalistický film, ale obsahově nabízí hodně a zejména nekomerční a festivalový divák by si ho mohl dost užít, tak jako já. Režisérka ve filmu skloubila víc kritických pohledů - jak na společnost, vztahy a média, kde však nepřehlednutelně figuruje sobecká snaha manipulovat druhými. Depresivní a bezvýchodné stavy tu šikovně míchá s drsnou nadsázkou. Byl to pro mě silný zážitek a po několikadenním rozhodování mi to vyšlo na plný počet, zejména za originalitu, smysluplnost a aktuálnost ve všech zemích východního bloku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Filmov z Bulharska som veľa nevidel (asi ako každý v našich končinách), no začnem si ich všímať viac, hlavne tie od režisérskej dvojice Grozeva-Valčanov. Malo to výborný scenár, tak pravdivý a smutný, skvelých hercov a bolo to bezchybne natočené, niet čo vytknúť. Kiež by sme aj my dokázali točiť také filmy, podobných námetov o korupcii, zlodejine a manipulovaní by sa našlo v našom štáte plno. Čestní a poctiví ľudia v tomto svete dopadnú vždy najhoršie... ()

Galéria (41)

Reklama

Reklama