Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Kathy Nicol sa pokúša nájsť nový zmysel života potom, ako sa jej podarilo dostať sa z bludného kruhu závislosti na alkohole. Kvôli súhre viacerých faktorov ju vysťahujú z jej domu na pobreží, ktorý pre ňu predstavoval poslednú životnú istotu. Dom má byť predaný v dražbe hlboko pod cenu, čo predstavuje životnú príležitosť pre iránskeho imigranta Behraniho. Bývalý plukovník iránskeho letectva síce odchádza z domu každé ráno bezchybne oblečený, v skutočnosti však v tajnosti tvrdo manuálne pracuje aby manželke a synovi zaistil aspoň zlomok z ich bývalej vysokej životnej úrovne. Obaja protivníci, ktorých rozdeľujú hlboké názorové i kultúrne rozdiely spolu zvedú neľútostný súboj o stavbu, ktorá pre nich predstavuje naplnenie ich sna. V ich tragickom zápolení sa však ani jeden nemôže stať úplným víťazom. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (387)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Dom z piesku a hmly. Výstižný názov. Ťaživý príbeh zo skutočného života, ktorý sa stupňuje až do tragického záveru. Dubus zjavne Arabom veľmi dobre rozumie, a v tomto duchu sa nesie aj film. Vôbec sa nedivím Oscarovým nomináciám, film má veľmi silnú kritickú spoločenskú výpoveď a Vadim Perelman, ktorý do hlavných úloh prezieravo obsadil dvoch skvelých hercov, ktorých si hlboko vážim, sa javí ako osobitý režisér, ktorého sa oplatí sledovať. ()

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Film který si vás nenapadně, až plíživě omotává kolem prstu, aby si vás ve finále mohl citově rozložit na miliony atomů. U závěrečných titulek vám nezbyde nic jiného, než jen civět v němém úžasu, nad emoční katarzí tohohle povedeného melodramatu. Hodně tomu napomáhají smyčce Jamese Hornera, jemně vedená režie a prvotřídní herectví Kingsleyho a Connellyové. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Klasický komorný umelecký film v americkom štýle, akých v kinách až tak veľa nevidíme, pretože idú väčšinou na dvd, aj napriek hviezdnemu obsadeniu. Alfou a omegou Domu sú herecké výkony dvoch hercov v hlavných úlohách, ktorým veríme, že svojimi postavami žili aj mimo plátno počas celej doby nakrúcania. Scenáru nie je moc čo vytknúť, v podstate dostaneme to, čo očakávame a aj zvraty sú tak nejak očakávané, ale v podaní oboch hviezd emocionálne silno podané. Menší problém mám s tým, že Connelyovej postava mala na dom väčšie právo a tak sa s týmto faktom mohli scenáristi viac pohrať. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Veľmi kvalitný film. Na to, že je to autorský debut pôvodom ruského režiséra sa jedná o prekvapivo profesionálny a pôsobivý snímok, na to, že je to americká produkcia miramaxu, sa jedná o jedinečný film práve tým, ž je tak depresívny a smutný. Okrem hudby, ktorá robí veľmi veľa na budovaní napätia, a samotného skvelého scenára je asi najsilnejšou stránkou úžasmý Ben Kingsley a nijak nezaostávajúca Jennifer Connelly, ktorí predviedli perfektný herecký koncert. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Léta tam stál, stát bude dál. Na pět hvězd se tenhle nenápadný film vyšvihl díky poutavě zpracovanému námětu běžného života, který mě pohltil jako mlha Golden Gate. Ušák Ben k sežrání, to jsem čekal. Co ale moji outlocitnou duši dostalo nejvíc, byl pohled do hlubokých a upřímných očí andělsky krásné Jennifer. Zrodila se další láska, už to nezvládám počítat. Jen Ron Eldar a jeho drsňoučký kukuč mi k tomu dokonalému duu nepasoval. To máte jako kdybyste si do trojky k Megan Fox vzali Nesmrtelnou tetu... ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (10)

  • Většina filmu byla natočena v přilehlém okolí San Francisca. (Ai.ma)
  • Autor předlohy Andre Dubus III dostal od filmových studií kolem sta nabídek na zrealizování své knihy. (Ai.ma)

Reklama

Reklama