Reklama

Reklama

Nikdy si tu nebol

  • Česko Nikdys nebyl (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Joe je vojenský veterán, ktorý si nesie mnoho jaziev. Nielen z Afganistanu, ale i z detstva, kedy musel čeliť brutálnemu otcovi a aj zo svojej kariéry agenta jednotky FBI pre boj s prostitúciou. Svoj bezvýchodiskový život trávi medzi domom, kde žije jeho matka a nebezpečnými misiami, na ktorých zachraňuje ženy, ktoré sa stali obeťami obchodu s bielym mäsom. Významný senátor si ho najme, aby priviedol späť jeho maloletú dcéru. Od tej chvíle sa Joeova existencia dostáva do špirály, ktorej násilnosť prekonáva i predchádzajúce traumatické zážitky. (Film Europe)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (248)

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Tak tento film odhalil moju rozdvojenú osobnosť. Jedna moja časť s prilepenými očami na obrazovke slintala nad vizuálom a celkovou formou. Strihy, krehké scény striedajúce brutalitu, hudba ktorá do takýchto filmov jednoducho patrí. Zhodou okolností som pozerala so sluchatkami v ušiach, čo sa stáva asi tak často ako ..... nič, nenapadá mi prirovnanie, každopádne táto náhoda neskutočne umocnila špecifickú atmosféru. A potom je tu moja druhá polovica, ktorá si veľmi jasne uvedomuje, že čo tu naozaj nikdy nebolo, je jasná myšlienka, odkaz. Na to by som si mohla protirečiť, že nemusím všade hľadať nejaký blbý odkaz. Ale... práve ten tu chýba na to, aby ste si po niekoľkých dňoch spomenuli aj na niečo iné, než uhrančivého (zahryznem si do jazyka, aby som tu nevypisovala ďalších milión superlatív) Joaquina. Režisérka sa pri tom krásnom obale a samej tajomnosti zabudla venovať tomu pod tým - obrala sa tak o možnosť vryť sa do pamäte... Neviem čo s tým a tak mi zostávajú iba rozpačité, ničnehovoriace tri hviezdičky. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Na tento film treba mať náladu. Bezvýchodiskový príbeh veterána, ktorého bolí telo i duša, žije so svojou matkou a zachraňuje mladé ženy z osídiel obchodu s bielym mäsom. Snímok rozpracováva psychológiu hlavnej postavy na vysokej úrovni, sofistikovane používa násilie, ktorého je pomerne dosť a nezabúda na artovú osobitosť. Táto kombinácia však môže byť aj vražedná a mnoho divákov vyčíta filmu práve tento spôsob. Mňa to vcelku uspokojilo. Lepší priemer. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

U can´t touch this. Hammer time! Lynne Ramsay do toho zase jde nekompromisně až na dřeň a skrz postavu veterána Joea předvádí, že když dlouhodobě zažíváte psychickou i fyzickou bolest, snáze ji dopřejete i druhým. Zlověstně plíživé profilování zpustlého lovce pedofilů pomocí halucinací, flashbacků i „mimopracovního“ života, brutální násilí, co chytře není moc na očích (záběry přes kamery bezpečnostního systému, těla ležící po ataku), Greenwood vnášející hudební „Drive“ Cliffa Martineze a některé působivé scény (proud vzduchu a tělo v pytli na zadním sedadle auta) dávají divákovi dostatek prostoru k přivolání výtahu do pekla plného utrpení. Škoda jen nepříliš funkčně vykresleného vztahu unesená - zachránce, klišé v podobě zla z vysokých politických kruhů a pocitu neúplnosti, který lehce otupuje intenzitu. Takhle jsme se zasekli v podzemních garážích, ale to je pro duševní zdraví diváků možná dobře.. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá téma poňatá veľmi z odstupu. Čo je škoda. Lebo Pheonix hrá parádne a drží to vysoko nad vodou priemeru. Ale tá snaha o poetickosť sa nevydarila a aj ten gore je tam skôr len také korenie, než vyslovene hlavný chod. Vzťahy nefungujú takmer vôbec a atmosféra funkčná ale nevyužitá Na to, že sa jedná o pomerne okukanú tému sa žiadalo lepšie uchopenie. Osobitejšie poňatie. Nie zlé. Ale ani z toho nepadám na zadok. Priemer. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o podobný umělecký zážitek, jako je například Drive s Ryan Goslingem. Jen s tím rozdílem, že Drive je odrazový můstek toho nejlepšího, co daný žánr nabízí a Nikdys nebyl se mu svojí kvalitou jenom přibližuje. Hudba, která u podobných filmů vytváří základní kostku kvality, je v tomto případě třeba dobrá, ale mohla by být klidně lepší. Stejně tak příběh, který není nosným motivem celého filmu je sice jednoduchý a fajn, ale místy také mohl být nápaditější. Jinak ale kamera je kvalitní a i přesto nabízí řadu nápaditých úhlů pohledu, kterých byste se u klasického thrilleru jen tak nedočkali. A samozřejmě Joaquin Phoenix je naprosto uhrančivý a to i přesto, že toho moc nenamluví. Kdyby byl závěr trošku víc údernější, možná bych uvažoval i o pěti hvězdách. Takhle jsou to slabší, ale zajímavé, čtyři zářezy na pažbě stavebního kladívka. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (6)

  • Lynne Ramsay po premiéře v Cannes řekla, že promítaná verze filmu nebyla konečná a ještě dojde k úpravám. (MLazi)
  • Film byl stále ve vývoji, když měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes. (griph)

Súvisiace novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (viac)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (viac)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (viac)

Reklama

Reklama