Reklama

Reklama

V mysterióznom thrilleri sa skupina študentov medicíny snaží dostať odpoveď na otázku, či existuje život po smrti. Opakovane sa dostávajú do stavu klinickej smrti, no stále nebezpečnejšie experimenty si na každom z nich vyberú svoju daň... (Itafilm)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (259)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko som ešte nemal tú možnosť vidieť pôvodnú verziu filmu "Flatliners", tak sa nebudem púšťať do porovnávania, a jediné čo urobím je to, že ohodnotím tento film sám o sebe. Možno je to trošku výhoda a možno po zhliadnutí originálu svoje hodnotenie posuniem nižšie, no nechcem súdiť. V prvom rade som chcel tento film vidieť, nakoľko sa v ňom objavuje Ellen Page. A vidieť filmy s ňou je pre mňa povinnosť. Nech by to bola aj absolútna katastrofa. Tento film už stihol získať absolútne katastrofálne ratingy od amerických kritikov a všetci ho zakopávajú do zeme. Ja osobne si nemyslím, že je ten film až taká katastrofa. V rámci možností sú herci okey a myslím si, že Ellen Page tu funguje z nich najlepšie. A úvodná scénka mi naznačila, čím bude asi jej postava prechádzať. Nápad filmu, či už originálu alebo remaku je podľa mňa veľmi dobrý. Vedieť čo sa deje počas klinickej smrti a skúsiť to zdokumentovať je super nápad. Cestovanie za hranice ľudského chápania a vidieť, čo nám mozog po smrti ešte vysiela je super nápad. A rovnako je super aj to, že všetci budú nakoniec musieť bojovať so svojim vlastným vnútrom, alebo to nazvime lepšie, so svojim svedomím. Lebo práve to ich začne postupne prenasledovať. Držalo ma to v pozornosti, no mám pocit, že miestami som sa vo filme nudil. A prečo? Lebo používa klasické opozerané metódy strašenia. Kedykoľvek majú nastúpiť hororové elementy, tak to prestáva fungovať. Myslím si, že keby to viac udržali iba v role halucinácií a výčitiek a trošku psychológie do našich postáv, tak by to bolo lepšie. No jediné čo to ku koncu spraví je fakt, že príde to s riešením problému a bum. Už je pokoj. Len bolo by pre mňa zaujímavejšie, keby sme mohli do toho ísť hlbšie. Keby ich myseľ preniesla do tých momentov. Keby sme to s nimi prežili a pochopili ich rozhodnutia a podobne. A občas sa niečo stane, ale je to strašne málo na to, aby sme sa zaujímali o tých hrdinov. Miesto toho z toho urobili lacné skákačky a tie už nebavia dnes nikoho. Ale nápady a aj rozuzlenie je pre mňa solídne. Hodnotiac film sám o sebe teda. Nemyslím si, že sa k filmu vrátim, som rád, že som ho videl aspoň raz, no rozhodne si myslím, že Ellen Page má na to skončiť v lepších filmoch než je tento. Cítim trošku sklamanie, lebo som sa úprimne na film tešil a výsledkom je podľa mňa pozerateľný okey film, na ktorý čoskoro zabudnem. A to som od "Flatliners" nechcel. Hodnotenie: C+ ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Znáte seriál Dr. House ? Tak tohle je skoro to samé, akorát toto je telenovela. Totálně nesympatičtí herci, přál jsem smrt každému z nich. Tahle se vychrápe s tímhle, tahle zase s tímhle a tahleta chudinka má smůlu a umře. Dojemný jak prase. Scény, které prostě v danou chvilku skončí a dále už nenavazují (třeba nuž v ruce). Jedna hvězdička za asi 2 scény, které trochu hororové byly. Pokud chcete vidět SEXY KRVÁK z nemocničního prostředí tak doporučuji film Patologie (2008). ()

Reklama

Nach 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch filmů, na které bych nešel kdyby nebylo žádosti drahé polovičky. Nicméně oproti mým nízkým očekáváním šlo o docela dobrý průměr. Jednoduše řečeno stará nepříliš známá klasika v novém hávu, která si v první polovině hraje na nějaký filozofický horor s odhalením, které ale nepřijde a spíše se zvrtne v souboj o život. Nic lepšího v tom nehledejte. Obsahuje to několik hororových scén, lekaček, ale příběhově nic převratného. Jeden z těch filmů, který stojí za zhlédnutí, ale již ne za připomenutí. A proto toto průměrné hodnocení. Jo a herci byli nakonec fajn. 65% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Aj keď si na pôvodnú verziu spomínam už iba matne a v blízkej dobe si ju pre porovnanie pozriem, ako sa bude dej odvíjať mi bolo jasné. Takže film mohol zaujať už iba hereckými výkonmi, kamerou, hudbou a prípadným nečakaným zvratom. Začnem od konca, nečakaný zvrat som čakal márne. Hudba bola fascinujúca hlavne v prvej časti filmu pri stave klinickej smrti a s ňou spojenými zážitkami medikov. Strašidelnejšie pasáže, ak to tak možno nazvať, tiež celkom obstáli. Kamera a efekty boli dobré rovnako pri zážitkoch na hranici medzi životom a smrťou. A kedže ani herecké výkony neočarili (na druhej strane neboli ani vysloveným sklamaním) tak ako výsledok divák dostane priemerný film na oddychové nedeľné popoludnie. Zaujímalo by ma, či v štátoch nacistických po premiére museli na lekárskych fakultách dekani prednášať o nebezpečí experimentu, ktorí vo filme študenti skúšali. Pravdu povediac neprekvapilo by ma to. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Film nenabízí nic inovativního a zajímavého, možná kdyby se jednalo o originál, tak budiž, ale takhle to příliš nezaujme. Sice jsem se nenudil a první hodina z hlediska medicíny a experimentů je zajímavá, ta druhá duchařská část už tak zajímavá není. Lekačky nefungují, atmosféra nula a postavy neumírají, takže po hororové stránce slabota. Průměrný film a zbytečný remake, na zhlédnutí to však jde.55% ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (10)

  • Kiefer Sutherland neskôr povedal, že hoci si zopakoval svoju rolu z pôvodného filmu, nový film je podľa neho v skutočnosti skôr pokračovaním ako remake. Film je však bez odkazu na konkrétne udalosti predchádzajúceho filmu. (Arsenal83)
  • Po resuscitaci Sophie (Kiers Clemons) ji Ray (Diego Luna) nese, aby urychlil útěk před úklidovou četou. V jedné scéně je Sophiina hlava na levém rameni Raye, ve druhé scéně je na pravém rameni. (BMW12)
  • Posledný film Elliot Page, kde hrá ešte ženskú postavu. V roku 2020 prešla tranzíciou. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (viac)

Reklama

Reklama