Reklama

Reklama

Hrdinovia ohňa

  • Česko Hrdinové ohně (viac)
Trailer 1

Film nakrútený na motívy skutočnej udalosti rozpráva hrdinský príbeh provinčného hasičského zboru, ktorý sa vďaka nádeji, odhodlania a obetavosti svojich členov stal jedným z najelitnejších hasičských tímov v Spojených štátoch. Ich nesmierna odvaha a jedinečné spojenectvo sa prejavia vo chvíli, keď bojujú proti katastrofálnemu požiaru, ktorý ohrozuje všetko, čo je im blízke. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (423)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Som rada, že si prežil.“ Jennifer Connelly je totálna milfka. Nechápem, že jej Hollywood nedáva tomu odpovedajúce úlohy (česť výnimkám). Počas pozerania tejto snímky som úpenlivo rozmýšľal, prečo napríklad nedostala rolu tety May v Spider-Manovi: Návrate domov. Neviem, prečo mi po rozume behal práve Spidey, každopádne som si namiesto (inak tiež fajn milfky) Marisy Tomei predstavoval práve Jennifer – a hneď som sa cítil lepšie. Bola by to lepšia voľba, prepáč Marisa. A potom som si uvedomil, že Jennifer Spider-Manovi prepožičala keď už nie svoje telo, tak aspoň svoj hlas – nadabovala totiž „Karen“ – Spideyho počítačov systém :-) Hoci sa do požiarnického, drsného, chlapského sveta Jennifer Connely naoko nehodí, v skutočnosti tento film môže ďakovať práve jej za to, že je to na konci taký doják. Lebo ak by to bolo len na škaredých, mlčanlivých chlapoch, zrejme by to nestačilo. Josh Brolin vyzerá vizuálne super, ale nikdy som si k nemu nedokázal nájsť cestu. A to ho pri práci sledujem už pekných pár desaťročí. Ostatní sú tu skôr do počtu, vrátane dosť absurdne vyzerajúceho Jeffa Bridgesa, ktorý ma pravdupovediac už dosť nudí. Scény s ohňom nie sú pozoruhodné, ani strhujúce, ale ani slabé a niektoré zábery sú fascinujúce, ukazujúc požiar takmer až ako hororovú, rešpekt, hrôzu a zákernú nepredvídateľnosť zosobňujúcu hororovú ikonu (toto že stálo len 38 miliónov, ako uvádza IMDb?). Má to niečo do seba a hoci som si myslel, že sa budem neskutočne nudiť, musím uznať, že vďaka vcelku prepracovaným a sympatickým postavám to malo niečo do seba a celkom rýchlo mi to celé ubehlo. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

Reklama

Ant 

všetky recenzie používateľa

Zatím nejdojemnější film roku 2017. Tušila jsem, jak asi film skončí, ale na tehle konec jsem se nepřipravila a ještě dlouho po konci jsem seděla v kině, než mi uschly slzy. Kosinkého režii mám hodně ráda. Je to kompetentní režisér, co si i s ohranou zápletkou poradí tak, aby žánr ozvláštnil. Jedinou chybou je, že se jedná o pomalu budované drama, což prospívá napětí, ale ně vždy to prospívá tempu filmu. Realistický scénář mu poskytl skvělé základy, ale jsou to herci v čele s Brolinem, Tellerem a především Jennifer Connelly, co tyhle skutečné hrdiny a jejich blízké přivedou k životu velmi realistickým způsobem a zůstanou s vámi ještě hodně dlouho. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Only The Brave" je podľa mňa silným. Myslím si síce, že počas celého filmu je to trošku mix. Je to veľmi dobré v rámci tvorby postáv, charakterov a ja ako divák som ich dokázal dosť dobre prijať. Trošku som ale čakal, že sa dočkáme nejakého silného eventu. Najmä z titulu, že tu máme príbeh hasičov hrdinov. A uvidíme silné požiare, no na druhú stranu som mal pocit, že neprinášajú nič také výrazné. Všetkého sa dočkáme až v najväčšom požiari, proti ktorému budú musieť bojovať. A bude tam tá akcia, ktorú som od filmu očakával. Ale nemôžem povedať, že to prichádza príliš neskoro ani nič podobné. Film má dobrý spád, je výborne orientovaný na postavy a venuje im dobrú dávku času. A tým pádom ich chceme sledovať, spoznať a dokážeme vidieť aj tímového ducha a priateľstvo. A na tom je film hlavne postavený. A funguje to dobre. Ako dráma je to super, len som tam čakal práve viac akcie. Ale keď akcia príde, tak je to skutočne silné. A budete vnútri niekde veriť, že sa to skončí dobre (Pokiaľ ste teda náhodou nemali naštudované, čo sa skutočne stalo. Ja som nemal.). Ale život bohužiaľ nie je vždy šťastný koniec. A tento film to veľmi dobre spracoval. Je to silný film, ku koncu som sa neubránil slzám a myslím si, že zobral týchto hrdinov veľmi dobre. Takže ho osobne môžem veľmi silne doporučiť. Hodnotenie: A- ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„All men are created equal. But then, a few became firefighters..” Americké „pay tribute“ filmy to u nás budou mít vždycky těžké a budou muset snášet poznámky o přehnaném patosu a náborovém charakteru, ale kdyby všechny byly jako ten o Granite Mountain Hotshots, byl by možná klid. Kosinski nabízí heroizaci v únosných mezích, perfektní vizuál, herecké tahouny v rolích pracovních i domácích lídrů, neotřelost zobrazovaného povolání a díky dobré práci s postavami i neskutečně emotivní konec, který zapůsobí i při znalosti události Yarnell Hill Fire (pohledy a reakce v tělocvičně ala „Proč ty? Proč ne on?“ jsou opravdu síla). Dívej se a uč se, Petere Bergu.. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (14)

  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama