Reklama

Reklama

Logan Lucky: Miliónová lúpež

  • Česko Loganovi parťáci (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratia Loganovci žijú v úplnom zapadákove. Nemajú peniaze, nemajú prácu a na krku majú rodinnú tradíciu smoliarov a „looserov", ktorá sa s nimi vlečie už takmer sto rokov. Meno Logan je v tomto kraji synonymom prehry. Jimmy Logan sa rozhodne konečne zatočiť kolesom šťastia a ukradnúť 14 miliónov dolárov počas najväčšieho a najslávnejšieho automobilového závodu v Amerike. To je slušná suma peňazí, a preto potrebuje do partie svojho brata s jednou rukou, no zároveň musí dostať z väzenia miestneho odborníka na lúpeže každého druhu a zohnať ďalších pomocníkov. Vyzerá to ako úplne šialený nápad, ale výhodou natvrdlých zlodejov je to, že všetci si myslia, že sú natvrdlí.. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (374)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Potešil ma ansámbel kvalitných hercov, ktorý nemali problém začleniť sa do natáčania buranskej komédie, kde je vidiecka časť Ameriky brutálne dehonestovaná svojou blbosťou, ale zároveň glorifikovaná za svoje vynaliezavé schopnosti. Nie každý Hillbilly je skrátka demento a má rad dobytok zo zadnej strany. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Pracující třída šla vyloupit trezor a bylo vidět, že si to všichni zúčastnění užili. Adam Driver bez ruky, Daniel Craig (téměř) bez mozku a s peroxidovým přelivem. Samotná loupež byla překombinovaná, těžko by do sebe vše tak hladce zapadlo, ale to není má hlavní výhrada. Ta směřuje k tomu, že film je jen popisný a kvalitně odvedený, ale divák se od něj nedočká ničeho navíc. Inovátorské vyprávění, strhující děj, ohromující obraz – ne, nic z toho tam nebylo. Jen poctivé řemeslo, a tudíž, jako takový, film zapadne do moře podobných snímků. P. S. Jen doufám, že na úplném konci se to Loganovic štístko přece jen otočí a místo vězení získá bezruký barman jedno dosud pro stát bijící srdce. To je takový můj ryze soukromý přípodotek k filmu. ()

Reklama

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Soderbergh rozhodně nezklamal. Parťáci na první pohled upoutají svým vidláckým vizuálem a vcelku zajímavými postavami, které vesměs hrají známí herci. Jejich výkony jsou v rámci jejich rolí vyrovnané, přičemž výrazněji vyčnívá Craig, kterému role sedla jako prdel na hrnec. Příběh funguje (jak sociální traumata, tak i loupež) a hudba funguje. Důležité je však podotknout, že vtipu tu není tolik, kolik by člověk na první pohled očekával. Když už se ale objeví, je naprosto delikátní (medvěd v lese, či trauma čtenářů Hry o trůny - budu plakat, protože jsem stejně klamán, jako vězni / kluky z federálního na mou duši nenávidím). Z menšího množství humoru také pramení to, že film občas nemá takový tah, jak bych si představoval, ale jako nejlepší čtyřhvězdičkovou jízdu letošního roku ho nemám problém akceptovat. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 29 miliónov $ | Tržby: 47.3 miliónov $ | Mám rád filmy, kde sa veci nedejú bez vysvetlenia a bez odvôvodnenia. Logan Lucky je vystavaný postupne, až neakčne minimalisticky, čo spôsobuje aj netradične dlhú stopáž. Ale práve preto je Soderberghov tento kúsok niečim viac, než len žánrovým výplachom. Objavujú sa témata spoločenských tried, vojnových a športových veteránov, pomanželských záležitostí, institucionálnych klamstiev a poisťtných podvodov... Keď sa nad tým človek zamyslí, tak zistí, že je to vlastne celkom širokospektrálna dráma so schopnosťou reflektovať súčastnú spoločnosť - to nie je u týchto žánroviek obvyklé, a to sa musí oceniť, aby v ideálnom prípade vznikali podobne pracné kusy aj nabudúce... ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Po rozpačitém úvodu, kdy jsem lamentoval nad tím, jakou sračkou jsem si opět zaneřádil disk, se film přeci jen roztočil do příjemných otáček. Od plánování vidlácké loupeže se nejenže na snímek dá dívat, ale on dokáže i bavit. Celým snímkem se nese příjemná jižanská atmosféra, příjemná jižanská hudba a příjemná jižanská retardace. Dokonce zafungovalo i několik vtipných momentů, a to právě díky jižanské retardaci. Docela mě překvapují hlavní jména, která jsou s tímto filmem spojená. Úplně bych je tu nečekal. Lepší tři kousky. Příjemná odlehčená a vtipná oddechovka. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (11)

  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Take Me Home, Country Roads“ od Johna Denvera. (BMW12)
  • Postavu Bobbie Jo Chapman, ktorú stelesnila herečka Katie Holmes, si mohla pôvodne zahrať Katherine Heigl, ktorá musela odmietnuť z dôvodu materských povinností. (classic)

Reklama

Reklama