Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Multimilionár Tom Mullen (Mel Gibson) je zakladateľ a majiteľ úspešnej leteckej spoločnosti, ktorý žije s manželkou Kate (Rene Russo) a 12-ročným synom Seanom (Brawley Nolte) v luxusnom byte v New Yorku. Pri dobročinnej akcii však Tomov syn uprostred stovky ľudí náhle zmizne bez stopy. Neblahé tušenie rodičov sa čoskoro potvrdí: Sean bol unesený a zločinci žiadajú od Toma výkupné 2 milióny dolárov, ktoré treba doručiť do 48 hodín - inak chlapec zomrie... Špecialisti z FBI odporúčajú výkupné zaplatiť, ale pri odovzdávaní peňazí sa dopustia osudovej chyby a jedného z únoscov zastrelia skôr, než stihne čokoľvek prezradiť. Tomov syn sa tak ocitá na prahu smrti, navyše ďalšie pátranie FBI je bezvýsledné. Vzápätí Tom dostáva od únoscov druhú šancu a nové inštrukcie. Cestou na určené miesto však Tom náhle pochopí zdrvujúcu pravdu - ak zaplatí, nikdy viac svojho syna neuvidí. Únoscovia totiž nebudú mať dôvod vrátiť dieťa rodičom a radšej ho ako nebezpečného svedka zlikvidujú. Dané slovo pre nich nič neznamená a všetky kroky FBI zatiaľ situáciu len zhoršili. Je treba konať! Tom preto úplne zmení taktiku a ujme sa iniciatívy - v priamom televíznom prenose osloví šéfa únoscov, ukáže mu 2-miliónovú hotovosť a sucho oznámi, že z peňazí nedostane ani cent, pretože už nie sú výkupným, ale odmenou za jeho hlavu. Ako sa zachová únosca? Druhé kolo boja o život Tomovho syna sa začína... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (322)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ najakčnejší Howardov snímok, ktorého porciu poriadnej dávky napätia a rodinnej drámy nemožno prehliadnuť a po každej ďalšej projekcii sa mi toto zamiešanie netradičnej hry o výkupné zdá byť lepšie. Ani motačky a kombinácie so zvratmi mi neprišli prehnané. Možno si zároveň však začne človek viac všímať detailné chybičky v scenári, ktoré rušia zlepšujúci sa celkový dojem, a tak u mňa zostáva len v silnom nadpriemere, do elity majú prístup len vyvolení. Toto spojenie Gibson-Russo to však nie je. Ale Sinise je diabol, podľa mňa každý herec by si mal raz vyskúšať rolu záporáka. 85%. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Skvěle obsazený thriller se silným a překvapivým příběhem. Mel Gibson je v roli sklíčeného otce výborný stejně jako Gary Sinise v kůži nebezpečně chytrého únosce. Bohužel se mi zdálo, že Ron Howard nějak nezvládl kočírovat děj. Místy jakoby celek nedržel pohromadě. Asi už jsem moc náročný a i tak je to více než dobrá podívaná. ()

Reklama

Adasin 

všetky recenzie používateľa

I přes (silnou) počáteční nezajímavost a tuctovost mě Výkupné nakonec dokázalo celkem strhnout, a to především díky výborně šlapající druhé polovině - až podezřele odlišné od zbytku filmu - a hercům, kteří se v ní konečně probrali a začali pořádně hrát (poklona Gibsonovi a Sinisemu). Ne, že bych se vyžívala v násilí (to vůbec ne), ale příjemně překvapilo, že na konci nešetřili krví, aspoň to vypadalo reálněji a vůbec to působilo lépe. Celkově fajn thriller, vzpomněla jsem si při něm na Arlington Road s Jeffem Bridgesem. 7/10 ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Po novém zhlédnutí v telce po letech (v nevalném českém dabingu, jak jinak) mi to přišlo dost slabé. Nepřišlo mi to vůbec napínavé (dílem proto, že to znám v podstatě nazpaměť, a dílem proto, že mi bylo ukradené, co se stane s tím uneseným klukem), ta předpotopní devadesátková technika tam je dnes vyloženě k smíchu, obsazení je dost bída (Gibsona jsem nikdy nemusel, v ženských rolích jsou samé šeredky a zbytek castu jsou vyloženě herci druhé, ne-li horší kategorie), a celé to na mě působilo strašně televizně lacině, občas až amatérsky. Podle mě je to film, který je zde poněkud přeceněný. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack James Horner: 1. The Kidnapping - James Horner ,2. Delivering The Ransom - James Horner ,3. The Quarry - James Horner ,4. A Two Million Dollar Bounty - James Horner ,5. Parallel Stories - James Horner ,6. A Fatal Mistake - James Horner ,7. A Dark Reunion - James Horner ,8. The Payoff/End Credits - James Horner ,9. Rats - Billy Corgan/Matt Walker ,10. Worms - Billy Corgan/Matt Walker ,11. Spiders - Billy Corgan/Matt Walker ,12. Lizards - Billy Corgan/Matt Walker ,13. Worms Part 2 - Billy Corgan/Matt Walker ,14. Squirrels With Tails - Billy Corgan/Matt Walker , ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch New Jersey, New York, Connecticut a California. Obdobie natáčania: od 10. januára do 10. mája 1996. (MikaelSVK)
  • Pôvodný príbeh pochádza z epizódy zo seriálu The United States Steel Hour s názvom Fearful Decision z roku 1954. Ten bol upravený do filmovej verzie z roku 1956 - Ransom! a následne bol prerobený tento film. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (viac)

Reklama

Reklama