Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (viac)
Trailer 2

Neznáma nákaza terorizuje svet. Jej pôvod a počiatok nikto nepozná. Postihnutí sa menia na niečo desivé. Hlboko v lesoch žije so svojou rodinou, izolovaný od okolitého sveta, Paul (Joel Edgerton), ktorý sa snaží ochrániť pred pliagou svoju manželku Kim (Carmen Ejogo) a sedemnásťročného syna Travisa (Kelvin Harrison Jr.). Prežiť im pomáha striktné dodržiavanie istých pravidiel a hlavne nevychádzanie z domu v noci. Jedného dňa však okolnosti prinútia Paula svoje zásady porušiť. (sochoking)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (231)

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Dobrý příspěvek k současnému trendu lehce vyprázdněných indie hororů. Hra s očekáváním a chováním postav, kde toho hodně nevyřčeného pluje pod povrchem. Finále je ve svém "neodhalení čehokoliv" vlastně drtivé, všichni se jen bojí a jsou uzavření ve svém strachu, který jim zabraňuje cokoliv změnit. P.S. Nedělejme si iluze, vyjít třeba "vyprázdněný" Blade Runner dnes, tak se do červených čísel nedostane, stačí si jen zobrazit hodnocení od nejnovějších a je krásně vidět jak lidi ten film nezvládají. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nehovorím, že sa jedná o zlý horor, len najskôr zaujme prívržencov spomalených komorných konverzačiek. Čo teda rozhodne nie je potešujúce pre mňa. Nakrútené, zahrané aj zrežírované v poriadku. Tvorcovia vlastne stavili len čisto na atmosfére, neistote a strachu z toho, čo je tam vonku, plus na dôvere, resp. nedôvere medzi hlavnými postavami. Tým sa to podarilo ako tak utiahnuť. Akurát že film sa ťahal rovnako. Žiaľ, nudil som sa. Nočné mory mladíka boli celkom pôsobivé a asi ma na celom filme zaujali najviac. Samozrejme sa dalo čakať, že sa v závere konečne dočkáme nejakej akcie. Za mňa priemer, ktorému možno prílišné chvály viac ubližujú ako pomáhajú. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Skoro žádná akce, napětí až v závěru, zato velmi dobře budovaná atmosféra a psychologie postav. Herci do jednoho opravdu výborní a chování postav (kupodivu) má hlavu a patu. Takže, kdybych měl rozhodnout, jestli doporučit nebo nedoporučit tenhle film, tak ho spíš doporučím, ale je to pro hororové fajnšmekry, rozhodně to není nic pro komerční diváky. Silné 3 hvězdy ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Indie horor, který více sází na psychologický strach z toho, čeho je člověk schopen v krizové situaci, než klasické lekačky. Za málo peněz překvapivě dost muziky, která nabízí výbornou atmosféru, působivou hudbu a skvělé herce. Bohužel ke konci se dostavuje mírná jednotvárnost, přestože film paradoxně graduje. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Musíme si dávať pozor. Nemôžeme si dovoliť byť sentimentálni.“ V jednotlivých scénach a atmosfére (i hercoch, postavách a výprave) je to dobré, ale chýba tomu drajv a jednotiaca hrozba, proti ktorej by postavy stáli. Viem, že ak by tam režisér nakoniec flákol zombies, frflal by som aj na to, ale takto to bolo proste až moc nevýrazné, štandardné a obyčajné (až na hnusné finále). Postavám sa nedokážeme dostať pod kožu a keď sa to rozhýbe, je už neskoro. Edgerton nielen hral hlavnú rolu, ale film aj produkoval. „Ešte si nevidel ľudí, keď sú zúfalí.“ ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (14)

  • Obraz zobrazený na začiatku filmu má názov „The Triumph of Death“ („Triumf smrti“). Namaľoval ho Pieter Brueghel starší, od roku 1562 sa nachádza v múzeu del Prado v Madride. (Pat.Ko)
  • Premiéra filmu proběhla 29. dubna 2017 na Filmovém festivalu Overlook. (Polgedney)
  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama