Reklama

Reklama

August (Auggie) Pullman má 10 rokov, miluje Hviezdne vojny a práve nastúpil po prvýkrát do školy, pretože je výnimočný. Keď prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má silne zdeformovanú tvár. A predsa chce žiť normálny život. Preto teraz stojí pred najťažšou skúškou zo všetkých – konečne ide do školy medzi „normálne“ deti. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spolužiakov aj posmech neprajníkov. Nájde v sebe dosť síl, aby si našiel priateľov a v škole vydržal, alebo sa vzdá a radšej zostane doma? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (17)

Trailer 2

Recenzie (341)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príjemný rodinný film s "tŕňmi", ale stále v rámci mantinelov rodinného filmu. Poteší aj iný uhol pohľadu na veci ako len z pozície hlavnej postavy, čím sa tie vedľajšie dostávajú z hľadiska pozornosti pomaly až na pozíciu Augusta. Ak by som nemal hlboko v pamäti a zároveň aj srdci zakotvenú Bogdanovichovu Masku, asi by som ohodnotil aj vyššie. Takto ale subjektívne porovnávam a v mojom veku ma už Wonder tak dojať a emocionálne zasiahnuť nedokázal. Pozrel by som si aj "alternatívnu" adaptáciu v nezávislejšom štýle, kde by sa viac hralo na realistickejšiu nôtu. Čím nemyslím, že by to muselo byť nutne lepšie. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Vzaté v širších súvislostiach: naozaj je americký vzdelávací systém taký podradný, keďže blbí Američania nevedia hlavné mesto Stredoafrickej republiky a kde je Slovensko? Namiesto toho sa učia kreativite, tímovej práci, sebaprezentácii a zdravému (?) sebavedomiu. U nás by chalanisko skončil v špeciálnej škole s deťmi z osady a do konca života sa živil doma v izbe lepením sáčkov alebo navliekaním gorálok. K filmu: pátos sa nezaprie a Amíci bez neho už nie sú schopní natočiť žiadny film. Keby to bolo brané len z pohľadu Auggieho, tak by to bol priemer. Fokus na iných členov rodiny a priateľov tomu veľmi pomohol. ()

Reklama

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Příjemné, hřejivé pohlazení po duši. Líbilo se mi, že film nakonec nebyl pouze o malém klukovi a jeho handicapu, ale že se zaobíral do velké míry i postavami okolo něj a vztahy mezi nimi. To bylo ostatně to, na co film chtěl poukázat - že se svět netočí jen okolo jednoho člověka a jeho problémů, ale že je třeba být zároveň vnímavý a ohleduplný vůči ostatním, protože každý má své vlastní trable a zaslouží si trochu pochopení. Možná by na někoho byla ta míra "laskavosti", kterou film ukazuje, trochu moc, protože se tam nakonec neukáže žádná veskrze negativní postava (právě naopak jsou postavy vykresleny v dobrém). Mně to ale takto vyhovovalo a necítila jsem z toho žádný nátlak na city (rozhodně se film nesnaží být prvoplánově dojemný), spíš mi to v téhle formě přišlo zkrátka přirozené. O tom je ostatně život, nikdo se primárně nerodí jako špatný člověk, jen nás okolnosti můžou vést ke špatným volbám. Takže za mě rozhodně palec nahoru. Víc takových filmů! ~(4,4)~ ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Vcelku chápem tých, čo tomu dali odpad. On to odpad objektívne nie je, ale strašne vás naštvú tie cheer-up frázy tipu, ak ti nikto nezatlieska, urobím to pre teba ja. Augie je obrovským emocionálnym magnetom pre divákov. Jasné, má to ťažké, lenže jeho príbeh robí z filmu tuctový doják. A to paradoxne tým viac, keď sa snaží nebyť tuctový. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tri hviezdičky sú málo a u štyroch váham. Obyčajná tvár je filmom, o ktorom si spravíte predstavu predtým, než ho dopozeráte. Pretože problémom nie je čo?, ale ako? Ako sa celý tvorivý kolektív vysporiada s úzkou hranicou medzi umením a gýčom, medzi senzitívnosťou a slzopudnosťou, medzi vierohodným a falošným stvárnením. Oceňujem, že v tomto filme uvedené hranice boli prekročené iba sporadicky. Uvedomujem si, aké ťažké je zobraziť všetko, s čím sa odlišný jedinec v živote stretáva a neskĺznuť do šablóny a popisnosti. Z niekoľkých komentárov, ktoré som si prečítal ma oslovil názor, že by sa tento film hodil do škôl, pretože považujem za vhodné, aby ho školáci videli. ()

Galéria (160)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama