Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvrtého júla sa v neskorých nočných hodinách vracia domov zo záhradnej slávnosti Teena Maguireová (Anna Hutchison) s dvanásťročnou dcérou Bethie (Talitha Bateman). Nad hlavou im svieti mesiac a prebleskujú zblúdilé petardy z ohňostrojov, ktorých praskanie je stále počuť vo vzduchu. Rozhodnú sa vydať skratkou cez obľúbené a nepokojné miesto, ktoré Teena často navštevovala na strednej škole. Nebol to však dobrý nápad, pretože tam narazia na bandu zločincov, ktorí Teenu brutálne znásilnia a Bethie sa tomu musí s hrôzou prizerať. Ako prvý dorazí na miesto činu detektív John Dromoor (Nicolas Cage), ktorý sa s Teenou krátko predtým zoznámil. Je to vdovec a vojnový veterán, ktorý má osobný záujem na tom, aby bolo spravodlivosti učinené za dosť, zvlášť po tom, čo si gang najme úlisného, prešibaného právnika Jaya Kirkpatricka (Don Johnson), ktorý je podľa všetkého schopný mužov očistiť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (91)

Psycho.R 

všetky recenzie používateľa

Všechny plakáty lákají na Nicolase, který má však ve filmu vedlejší úlohu a do příběhu vstupuje nárazově. Celé by to asi fungovalo i bez něj, neboť jsem nepostřehl jediný výraz obličeje, který by jeho tvář rozpohyboval. Ústřední motiv spíš evokuje pocit epizody z detektivky, jen je tu více dbáno na psychiku oběti. Ps. To dítko mělo asi nejvíc rozumu ze všech, chovala se dospěle. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

V rámci subžánru revenge filmov určite nejde o nič prevratné, no N. Cage má aspoň tú vlastnosť, že ma vie vždy upútať čo sa týka jeho hereckého prejavu (aj keď uznávam, nie každému výraz zmoknutého psíka vyhovuje)... Samotný film, podobne ako aj u iných filmoch rovnakého razenia, je plný dobrých a zlých ľudí, z ktorých v tomto prípade ma bavili hlavne tí zlí - niečo tak nesympatické a ľudsky humusné (vrátane tej nechutnej matky násilníkov) som už dávno nevidel. To sa vážne podarilo. No čo sa týka tých dobrých, tak vlastne okrem N. Cagea boli všetci nevýrazní a šediví, nebavil ma ani jeden. Vlastne pri filme som celú dobu čakal, kedy sa v scéne vyskytne niekto z tých humusákov alebo hlavná postava detektíva. To ostatné okolo nich a vyšetrovania tej udalosti dosť nudilo. Čo sa týka príbehu má svoje silné aj slabé stránky. Slabá je tá, že ničím neprekvapil (výsledok bol jasný už od začiatku), no potešil ma koniec, pričom nevadilo ani to, že bol predvídateľný. Tak by to malo vyzerať. Pokiaľ spravodlivosť a ochranu jednotlivcovi neposkytne štát, je potom výsostné právo jednotlivca, aby si zjednal nápravu sám. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Rajesh_K. 

všetky recenzie používateľa

Občas mám tendenci shlédnout filmografii Nicolase Cage,protože se mi pořád zamlouvá a mám ho v oblíbených, i když točí béčka, tak na něho zkrátka nedám dopustit. Absolutně nechápu název filmu. Ano, je tam Pomsta nějaká, to je v pořádku, ale Milostný příběh ani omylem, u toho jsme se musel trošku pousmát. Samotný film není opravdu špatný, ani moc nenudil, stopáž akorát, děj vyhovující..jen mohlo být více akce. Já raději když je Cage fakt drsňák, tady mu to moc nešlo vidět, ale snažil se opravdu. Snad se jednou ujme role, která bude opravdu peckovní a bude v červených číslech, za mě půl na půl. Ale příjemně se na to koukalo, zkrátka ani neurazilo ani nenadchlo:-) (60%) => 3★ ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

Niklas mi už príde byť riadne vyšumelý. Aj v scénach, keď má nahodiť výraz boha posmty sa tvári jak zmoknuté kura na pieskovisku. Samotný film je potom asi taký dobrý ako herecký výkon jeho hlavného protagonistu. Skrátka klasická hollywoodska pásová produkcia, na ktorej producenti trhnú nejaké drobné a ja pri jej pozeraní večer zaspím. 40 % ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Už kolikátá kritika zákonů, které víc nadržují zločincům než obětem. Americké právo je specifické a není spravedlivé ke každému. Rozhodně bych tvrdil, že české právo je na tom lépe, ale nutno podotknout, že i u nás občas násilníci vyváznou. Nicolas Cage je jediná velká hvězda tohoto filmu, ale i tak neshledávám důvod pro název Milostný příběh. Je to klasický film o tom, kterak někdo vezme spravedlnost do svých rukou a udělá to šikovně. Nic významného, ale také nic strašného. Prostě běžný film, který by bez Cage mohl klidně zapadnout a těžko říct, zda někomu i tak utkví v paměti. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama