Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

1. diel - Nevera: Pokusy o neveru, vynálezca s pojazdnou elektrárňou a množstvo ďalších výrazných udalostí v celkovo nevýraznom filme. Ako jednoduchá zábava obyvateľstva možno áno, ale aj na to sú lepšie filmy. –––– Zastrelili ste medveďa? – V poslednom čase strieľam jedným patrónom dvoch. 2. diel - Vykrúcačky: Trochu iná atmosféra, možno dej o niečo lepší, Zlatka vyzerá dosť dobre v rifliach a večne rozopnutej blúzke. –––– Pán doktor, dajte mi potvrdenie, že už nie som chlap. 3. diel - Trest: Návrat k vlastným ženám je skoro ako za trest. Aj sledovanie tohto filmu, stále je to viac trápne ako vtipné alebo aspoň zábavné. ()

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Jakubisko stvoril absolútne geniálne dielo. Videl som to veľakrát, ale akonáhle sa to v TV objaví, vždy si to pozriem. Niektoré hlášky z filmu sa stali kultovými. Vynikajúce herecké výkony menej známych hercov, nezabudnuteľná hudba od Petra Hapku. A akonáhle sa na scéne objaví Karči - Edison (Milan Kiš), každá scéna má neuveritelne vtipnú pointu. Milan Kiš sa stal určite hercom práve kvôli tomutu filmu. Vtipné dialógy, vynikajúce Jakubiskove pohľady kamery. Obľúbené postavy : Edison, Domino, polesný, Jašterčiak a jeho partia, Terka, Lilka, Zlatka, Ivan Pečiarka, Fero, dedo ....u mňa asi navtipnejší slovenský film, aký som kedy videl, Jakubisko bol v 80 - tych rokoch zárukou kvality. ()

Reklama

cica 

všetky recenzie používateľa

Ha, tak krásne jednoduché, obyčajné, priamočiare. Bez Jakubiskových poetických obrazov vykreslený život na dedine v minulom storočí. Keď ženy nemali čas na dezodory a chlapi si umývali nohy raz za dva dni. Aspoň, že tu boli lesné robotníčky, ktoré rozvírili miestnu kľudnú rybničnú hladinu. A ženy boli hneď prítulnejšie, aj anjelik dostal pár materských, keď chcel spať s otcom v jednej posteli, veď hádam nebudú kvôli nemu odkladať manželské povinnosti. To na filme pobaví - priamosť, jednoduchosť. Čo prekáža, to sú niektoré hluché pasáže, bez ktorých by mal film lepší spád, a výkony niektorých hercov. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

No, na vtedajšie pomery a divácke úsudky čo je a nie je dobré to možno zabodovalo, ale k objektivite treba povedať, že napriek pár vtipných momentov je to detinský film pre starčekov s divným humorom, čím ale Neveru po Slovensky v žiadnom prípade nehanobím. V ťažkom a komplikovanom životnom období ale možno práve toto bola taká klasická oddychovka pre bežného slovenského diváka. ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Jakubiska veľmi nemusím, ale tento film sa vôbec nepodobá na ostatné jeho filmové počiny a aj pre mňa je najľahšie stráviteľný. Množstvo rozmanitých postáv v sedliackej komédií, kde idylu ich života naruší až možnosť tehotenstva jednej dievčiny. Osobne mám najradšej postavu Edisona, ktorá ma vždy rozosmeje. Nechápem síce tých, ktorí tomu dali menej ako ***, ale pravdepodobne ide o českých kolegov, ktorým vyššie hodnotenie zhatila buď jazyková bariéra alebo ide o intelektuálov, pre ktorých je toto príliš prízemný humor. Jedno či druhé abo nebodaj iné faktory ich v tomto filme zaskočili, ja musím napriek svojej averzií k tvorbe najznámejšieho slovenského režiséra iba potvrdiť, že týmto filmom splnil svoj účel, ktorým bolo pobaviť diváka. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Niektoré miesta sa v priebehu rokov veľmi nezmenili, ale chalupa kde býval Václav Baur (Domino), bola zrekonštruovaná a prerobená na rodinný dom. (Zdroj: topky.sk)
  • Stanislav Kubiš (Močiarsky) jazdil na motorke Jawe 250 a pri prenasledovaní Milana Kiša (Edison), jazdil tak nebezpečne, že kameraman Stano Szomolányi, ktorý scénu jazdy filmoval z korby nákladného auta, bol taký vyplašený a preľaknutý, že keď videl, ako Kubiš vedie motocykel, zabudol od prekvapenia zapnúť aj kameru. (Raccoon.city)
  • Film sa točil v prírode v okolí Čierneho Balogu a aj v samotnej obci. Niektoré scény sa točili aj v okolí Bratislavy, v Obrubanské, Prostredné a Vydrovské dolině a v obci Plavecký štvrtok. (Marek1991)

Reklama

Reklama