Reklama

Reklama

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje “žiačky”, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špionských trikov a  nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (587)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ako sa mladá balerína Jennifer Lawrence zo dňa na deň najlepšou ruskou špiónkou stala, samozrejme po absolvovaní výcviku mladistvých rekruitov v eticky kontroverznom ruskom ústave “The Sex Games”. Totálne nezvládnutý pokus o atmosférický a rafinovaný cold-war thriller s romantickou linkou. Rádoby vyspelá špionážna dráma, ktorej chémia medzi ruskou agentkou a americkým agentom je píliš nijaká na to, aby si mohol dovoliť stavať výhradne na nej. Pri svojej odvážnej stopáži totiž neponúka nič iné - ani thrillerové napätie, ani akciu. Lawrence s jej detskou tváričkou je v ňom castingovým fuck-upom roku. Matthias ako jediný hrá uveriteľne, dokonca sa podobá na Putina! Hudba “inšpirovaná” Goldsmithovým Základným inštinktom má akože navádzať zvodný sexuálny tón filmu. Na nič si nehrajúci akčňák Atomic Blonde je v tomto dueli jasným víťazom. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Špionážní thriller toho příjemně staroškolského střihu, ve kterém nejde o akci, ale o napětí a o to, kdo, koho, proč a jak nakonec převeze. Líbilo se mi to a obzvlášť Jennifer Lawrence i Joel Edgerton byli super. Obzvlášť ale musím vyzdvihnout soundtrack Jamese Newtona Howarda - silně se inspiroval Čajkovským a kdyby se jeho overtura hrála na koncertu klasické ruské hudby, asi málokoho by napadlo, že tam nepatří. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tedy! Catnice nám dorostla do krásy. Už nestřílí lukem zlobivé teenagery a konečně se pohybuje v rolích pro ni jak určených. Od téhle volavky bych se nechal sezobnout a vyklopil bych cokoliv i to co nevím :-) ! V tom mikádu mi dokonce chvilkami připomněla moji oblíbenou Sophii Marceau. Film je to svižně natočený, herci byť Amíci jsou do svých ruských rolí perfektně typově zvoleni a já se nenudil ani sekundu. Po dleší době jsem měl možnost opět vidět skvělý špionážní thriller. Divím se, jak tohle někdo dokáže dělat. Vždyť ti lidé nemohou věřit prakticky nikomu a musí žít v neustálém strachu z odhalení. Ta love story mit am úplně nesedla, hlavně ta nadrženost hlavní hrdinky. Nic proti erotice, to ne, každopádně mi to její počínání přišlo v daný moment málo uvěřitelné. Celkem by mne zajímalo co by na film řekla nějaká ta ruská tajná služba. Zda by to sfoukla jako kravinu, nebo zda nějaké takové podobné oddělení pro výcvik ,,volavek'' skutečně existuje... Dávám za 4 odřezky kůže. * * * * ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

5/10 Jennifer Lawrence je rozkošná a ukáže tu toho riadne veľa, ale film sa tvári ako nejaká drsná sonda do života tajných agentov a berie sa strašne vážne, pričom kvalitou scenára, hĺbkou postáv a dejovou líniou je to na úrovni 70s béčka líznutého so sexploitation. Pár záberov na Bratislavu čoby mátička Rus potešilo, ale len to podčiarkuje tú smiešnu béčkovú estetiku, kde Rusko je v zásade šedé a všetky budovy sú v štýle brutalizmu. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Cca pred tromi rokmi (2018) som sa zúčastnil jednej porady, na ktorú prišli dvaja mladí príslušníci tajnej služby a vystríhali nás v zaujímavej prednáške pred krásnymi a inteligentnými slečnami, ktoré cielene zvádzajú zamestnancov strategických firiem a úradov, aby z nich vytiahli neverejné a utajované informácie v prospech cudzej mocnosti. Vraj ide o narastajúci fenomén a najčastejšie odhalené príbehy boli z prostredia ruskej a čínskej tajnej služby. Opísali aj pár manipulačných techník. Film Červená volavka je v prvom rade príjemnou zábavou, no spôsob práce týchto perfektne vycvičených krások- volaviek opisuje pomerne presne. Štvrtá hviezdička ide za fakt, že americkí tvorcovia docenili krásu architektúry Domu odborov na Trnavskom mýte v Bratislave a krásnymi zábermi časti priečelia ju vo filme parádne predstavili. Poznámka: Žiaľ vládcovia mesta a stavebných úradov podľahli tlaku developerov a túto krásnu budovu idú nahradiť ďalším trápnym a nevkusným oceľovo sklobetónóvým čudom - samozrejme, že eko a klimaticky friendly, no oko estéta zaplače. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (37)

  • Od Aliancie ženských filmových novinárov v New Yorku získala Jennifer Lawrence v roku 2019 za tento film cenu za herečku, ktorá najviac potrebuje nového agenta. (Arsenal83)
  • Celý film je založen na skutečných činnostech sovětských špiónů, s nimiž se Matthews seznámil během práce u CIA. (griph)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama