Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, príležitostný vodič Uber taxi a najväčší fanúšik Aktov X. Emily študuje psychológiu, má zmysel pre humor a rozhodne sa teraz nechce viazať. Teda aspoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komikov. Duchaprítomný Kumail, Emily okamžite padne do oka a aj keď obaja tvrdia opak, skoro je jasné, že nepôjde o záležitosť na jednu noc. Nádejne sa rozvíjajúci vzťah, ale naruší záhadná choroba, ktorá Emily uvrhne do umelého spánku... Až v nemocnici sa stretne Kumail s jej svojráznymi rodičmi, ktorí sa napriek začiatočnej nedôvere s Kumailom postupne zbližujú, čo generuje množstvo vtipných situácií. (Continental Film)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (301)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si, jak může být romantická konverzační komedie tak zábavná, aby to oslnilo na festivalu nezávislých filmů Sundance, a pak i v Karlových Varech jako úvodní snímek. Ukázalo se, že romantická komedie skutečně může být tak vtipná a dokonale odzbrojit. Na první pohled neoriginální romance jednoho stand-up komika, na druhou stranu parádní zábava se skvělými vtipy a zajímavý vývojem. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie zlé. Na jednej strane kopec miest kedy to malo blízko k piatim hviezdam, ale na strane druhej mi to často pripadalo ako priemerný romantický film. Hlášky nie vždy padli na úrodnú pôdu a aj herecky mi to extra nesadlo. Ale uznávam, že príbeh lásky Kumaila a Emily je vskutku netradičný. 3,5* ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa celkom tešil, najmä kvôli čoraz obľúbenejšej Zoe Kazan. Ale bolo to také, všelijaké - veselé aj smutné, vrúcne aj chladné, zábavné aj sterilné - v podstate presne také aké boli Kumailove stand-up výstupy. No rozhodne to bolo "iné" ako ostatné romantické komédie (resp. dramédie). Paradoxne, najviac ma z celého príbehu nebavil ani tak zložitý vzťah medzi Kumailom a Emily (hoci aj to malo čosi do seba), ale najzaujímavejšie z toho všetkého boli pre mňa tie reálie odohrávajúce sa v Kumailovej rodine, kde kulminoval konflikt medzi ním a rodičmi - tam by som ocenil, keby to išlo ešte viac do hĺbky. No rozhodne to však bol zaujímavý film, a dokonca aj celkom originálny, čo už je v dnešnej dobe skôr vzácnosťou. Takže najmä z tohto dôvodu sa prikláňam skôr ku 4*, hoci potenciál postáv a príbehu bol isto ešte vyšší. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na plný počet to po pravde nebude. Nie som odrovnaný. Na druhej strane môžem povedať, že The Big Sick predstavuje tak jednoduchú a zároveň originálne podanú drámu plnú životných strastí i krás, že po zhliadnutí zostáva človeku v srdci naozaj nečakane silná pohoda. A to pritom nešlo o žiaden prvoplánovaný happy end. ()

vurhor 

všetky recenzie používateľa

Konečně po dlouhé době zase nějaká kvalitní romanťárna. Však taky vychází podle skutečné události a napsaly si jí i ony dvě hlavní postavy. Během první třetiny jsem se na film sice začal krapet mračit, přičemž jsem si říkal, co teda dělá tenhle film tak dobrým, když to zatím vypadá na standardní klišé. Po ní se však zápletka skutečně rozjede a začíná filmařské blaho. Mimo klasické a dojemné síly lásky se zde člověk dočká i důkladnějšího pohledu na životy rodičů obou hl. protagonistů, který je zde zvládnutý opravdu brilantně. (Chci nějaký spin off s tou pákistánskou rodinkou, to jako fakt!) The Big Sick je velice povedená romantika s milým a skromným humorem, extrémně sympatickým hl. hrdinou a s velice zábavnými a chytrými dialogy. A ani to není moc patetický, což je pro dobré romantické komedie vždycky tuhý úkol. A MNOHO plusových bodů filmu, že krásně a elegantně dává facku všem voličům SPD, DSSS a dalších stran pro píčuse. Průměrné 4* ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (12)

  • Meno Emily Gordon (Zoe Kazan) bolo pre potreby filmu kozmeticky upravené na Emily Gardner. (lebarbo)
  • Scéna, kde Terry (Ray Romano) spomína hru "Throw the Chalk at Jimmy" bola improvizovaná. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)

Reklama

Reklama