Reklama

Reklama

Kincsem – stávka na pomstu

  • Česko Kincsem - sázka na pomstu (viac)
Trailer 2
Maďarsko, 2017, 121 min (Alternatívna 118 min)

Réžia:

Gábor Herendi

Hrajú:

Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Ernő Fekete, Péter Scherer, Zoltán Rátóti, Lehel Kovács, Zalán Makranczi (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Sándor Blaskovich bol aristokrat a tréner koní. Po neúspešnom sprisahaní ho dal popraviť bývalý kamarát v zbrani, oficier rakúskej armády, gróf Otto von Oettingen (Tibor Gáspár). Sándorov osirelý syn Ernő príde o rodinný majetok a vyhostia ho z paláca. Jeho dedičstvo získa gróf von Oettingen ako oficiálnu odmenu za služby cisárovi Franzovi Jozefovi I. Po viac než dvadsiatich rokoch je Ernő (Ervin Nagy) playboyom obletovaným ženami, navštevuje najlepšie budapeštianske nevestince a operné domy, zabáva sa častými súbojmi, a napriek tomu zostáva zlomený. Živí sa tým, že kupuje dostihové kone a vsádza na ne, ale obvykle stráca viac než vyhrá. Ernőov záujem vzbudí stretnutie s Klárou (Andrea Petriková), temperamentnou dcérou grófa von Oettingena, ona ho však opakovane odmieta pre jeho škandalóznu povesť. Daruje mu však úžasnú a neskrotnú kobylu Kincsem. Ernő sa venuje jej výcviku a chce z nej urobiť svetového šampióna. Má šancu nielen vylepšiť svoju finančnú situáciu, ale tiež pripraviť oneskorenú pomstu von Oettingenovi a získať späť svoj majetok. Jeho najnebezpečnejším súperom je však láska... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (56)

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

No a čo, že Maďari do titulnej postavy obsadili v súčasnosti asi ich najfešnejšieho herca (Ervin Nagy), ktorý má so skutočným Ernő Blaskovichom pramálo spoločného (snáď iba meno a koňa). No a čo, že kostymérom dovolili príliš popustiť uzdu svojej fantázii. No a čo, že celý príbeh je len romantickou fikciou. No a čo, že je to najdrahší maďarský film všetkých čias. No a čo, že niekedy som mala pocit, že tvorcovia na niečom frčali, keď to točili. Jednoducho viem že v tomto filme sa nachádza toho veľa čo mu možno vyčítať, no na druhej strane mi počas celej doby sledovania bolo jasné, že sa autori nebrali príliš vážne a tak som to nerobila ani ja a čuduj sa svete, film o skutočnom koníkovi menom Kincsem (Zlatíčko, či Pokladík?), ktorý vyhral všetko čo mohol, ma vo výsledku neskutočne bavil. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, prečo do hlavnej úlohy dali autori takého sympaťáka. Keby vybrali herca čo sa približuje predlohe, tak by sa asi nedostavil taký úspech, minimálne u ženského obecenstva... samozrejme, herec bol skvelý a sršala z neho veľká charizma. Ale ani ostatní herci nezaostali, každý jeden dokázal svojej postave vdýchnuť to svoje čaro a vystihnúť jej osobitý charakter. Celkovo som veľmi prekvapený technickou úrovňou snímku, ako už niekto povedal, je to taký malý Hollywood, na peniazoch sa veru rozhodne nešetrilo, čo sa prejavilo najmä na krásnej výprave, ktorej dojem ešte znásobila výborná kamera. Samotná dejová linka bola tiež zaujímavá, aj keď v niektorých miestach trochu strácala tempo. Na druhú stranu dostihové preteky boli síce výborne urobené a športovo napínavé, no bolo ich málo, to je asi taký jediný subjektívny nedostatok. Čo sa týka koňa - tak to už niekedy býva, že prekvapí práve ten, ktorý na začiatku nevzbudzuje veľké nádeje. V tomto prípade to bola kobylka Kincsem. Pekný príbeh, ktorý potešil aj z tej romantickej stránky, silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Janega 

všetky recenzie používateľa

Ó, Maďari vedia natočiť tak pekný film? Tento film pozerám akurát v období, keď sa zaujímam o dostihy, takže mi film o dostihovom koňovi prišiel vhod. A dokonca ani tá romanca mi nevadila, lebo z toho príbehu pekne vyplinula. Vravia, že to nie je presne podľa skutočnosti, no historicky presné bývajú len dokumenty. Ale som prekvapený, žeby dostihy mali taký veľký vplyv na politickú situáciu. Záver trochu drhne, je to už také alá klišé holyvúd. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Podľa načítaného bola hungarian wonder celkom flegmatická panička s maniermi. Lenže počet pretekov, v ktorých nenašla premožiteľa je vskutku úctyhodné číslo .. a to sa cení. Cením aj kostymérov, ktorí sa síce nechali ovplyvniť súčasnosťou, ale nebol to žiaden gýč. Tiež výber hercov. Príbeh bol dostatočne zaujímavý, aj keď miestami predvídateľný. 3,5* ()

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Film o najúspešnejšej dostihove kobyle všetkých čias Kincsem. Štartovala v 54 závodoch a všetky vyhrala. Pre zaujímavosť druhý v poradí Black Caviar ani nie polovica 25/25. Zlatíčko je maďarský národný poklad. Možno je to nadnesené, ale jej budúcnosť odhalili kto iní ako majstri v handlovaní a kradnutí koní Rómovia, ktorí ho chceli ukradnúť z viacerých na pohľad lepších. Filmový dej je prispôsobený, nie je pravdivý (mimo grófa Blaskovicha a Fraz-Jozefa, ten na rozdiel od filmu bol jej veľký fanúšik) . To však nevadí, práve naopak. Noblesa Rak.-Uhorska, bohémsky život, romantika, zrada, nádherné dobové oblečenie a dostihy ako by to človek videl na vlastné oči. Film v roku 2017 bol najdrahším filmom Maďarska, stál v prepočte cca 9,0 mil € a vydaril sa vrátane skvelých výkonov hercov. ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (3)

  • „Kincsem“ má být kobyla, ale v některých záběrech museli filmaři použít hřebce. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. března 2017 v Budapešti. (ČSFD)
  • Jedná se o doposud nejdražší maďarský film. Rozpočet filmu činil 10,5 milionů amerických dolarů. (ČSFD)

Reklama

Reklama