Reklama

Reklama

Mníška

  • Česko Sestra (viac)
Trailer 1

Keď mladá mníška z kláštorného opátstva v Rumunsku spácha samovraždu, priamo z Vatikánu sú vyslaní kňaz a mladá novicka, aby túto udalosť prešetrili. Spoločne odkrývajú príšerné tajomstvo. Riskujú nielen svoje životy, ale aj vlastnú vieru a samotné duše, pretože čelia zlomyseľnej sile v podobe démonickej mníšky, ktorá už predtým terorizovala publikum vo filme V zajatí démonov 2  a opátstvo sa tak stáva hrozivým bojiskom medzi žijúcimi a zatratenými. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (615)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ako samostatný “sequel”, nie je “Sestra” žiadnym, vysloveným sklamaním. Nechápem, prečo podaktorí onanujú nad Conjuringom, s ktorým je síce úzko prepojená, no predsa každému muselo (mohlo) dôjsť, že tento príbeh už nemal z čoho čerpať, a tak bolo zapotreby nejakej odbočky, aby sa samotná story začala uberať iným smerom. Ja osobne som nadšený najmä z výpravy, hudby, no neposlednom rade prostredia, v ktorom sa táto ducharina s prvkami diabloviny (možno aj zombie???) odohráva. Kurva fix, do toho kostola by som nevkročil ani za bieleho dňa, nie to ešte po tme. Atmosféra ma solídne vtiahla do deja, raz so mnou fakt slušne trhlo, efekty boli taktiež peckové, a tak je fakt veľká škoda, že tých klasických klišé prvkov, nebolo predsa len o čosi viac. Čo sa týka scenára, nebudem sa sťažovať (až na drbnuté správanie postáv), lebo v dnešnej dobe natrafiť v tomto žánry na niečo originálne, je už naozaj čistá trúfalosť na hraje s fikciou. Divák v tomto smere zbytočne prahne po niečom, čo skrátka nemôže dostať. Je kopec lacných sračiek, ktoré behom roka vzhliadne, a tak pre mňa, je tento počin minimálne na úrovni lepšieho priemeru, ktorému ľahko prilepším. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Rovnako ako Annabelle, tak aj The Nun je dosť nevýrazná v porovnaní s Wanovými démonmi. Ľúbilo sa mi, že sa to odohráva v minulosti a aj prostredie kláštora v Rumunsku tomu dodalo istý hororový nádych, ale okrem pekného prepojenia na V zajatí démonov, tam moc toho nebolo. Lakačky boli dosť nudné a celkovo bola sestra dosť nezaujímavá. Trochu sklamanie, s ktorého sa stalo iba priživovanie sa na značke. 70% - 3* ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Je to už druhýkrát, kedy sa Valaki, démonická sestra, objavila v univerze V zajatí démonov. Prvýkrát strašila v Londýne vo filme V zajatí démonov 2, teraz v päťdesiatych rokoch v rumunskom kláštore vo svojom vlastnom spinoffe. Po dvoch prezretých filmoch sa divák nedozvie čo vlastne túto démonickú sestru poháňa, čo po svojich obetiach chce. Zdá sa, že jej konanie je bez akejkoľvek motivácie a to sa potom premieta v samotnej podobe filmu. Valaki sa tak často objavuje na filmovom plátne, až sa z nej pomaly stáva hlúpa karikatúra. Zdá sa teda, že ani prítomnosť Jamesa Wana čoby producenta a autora univerza V zajatí démonov, nedokáže zmierniť pád Sestry. Ako si môže divák užívať film, ktorý namiesto pohltenia atmosférou, vsádza na vizuálnu stránku a lakacie momenty? Fanúšikovia hororu budú najskôr sklamaní, zdrojom potešenia im budú iba niektoré momenty zo záveru snímky. Nepreškolený divák by si mohol ľakačky užiť, pretože ešte nejakú dobu na žiadny takýto film nepôjde. Ono to rovnako Sestre nakoniec nejako prejde. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po záhadnej samovražde mníšky sa nastávajúca Sestra Irene (Taissa Farmiga) vydáva do Rumunska, kde sa udalosť odohrala. Vatikán nariadil, že má robiť spoločníčku skúsenému kňazovi. Po príchode na miesto zisťujú, že už dávno nie je posvätným, ale že ho ovládlo desivé zlo, ktorému sa osamelí návštevníci budú musieť postaviť. - Bez rozmyslu môžem povedať, že tento horor mal asi najlepšie promo za posledné roky, pretože aj ludia, ktorí horory nikdy nepozerajú, sa ma naň neustále vypytovali. Rozhodnutie zveriť réžiu tvorcovi, ktorý má za sebou len jeden, aj keď dosť slušný, horor, trochu nechápem, ale tak James Wan a jeho tím vedia čo robia. Dejovo je The Nun citelne slabý, ale v rámci atmosféry dokáže fungovať, pretože ten majestátny kláštor je neskutočne creepy zvonku aj zvnútra. Taissa Farmiga je v hlavnej úlohe presvedčivá, čo nie je prekvapením, keďže má možnosť učiť sa od jednej z top hororových herečiek vôbec. Ako pohodový horor na víkend The Nun zafunguje, ale jeho ambície boli mnohokrát vyššie, takže nie je prekvapením, že takýto výsledok velkú časť hororových fanúšikov nepoteší. Som zvedavý na The Conjuring 3, ktorý bol zverený tvorcovi, ktorého debut ešte ani nevyšiel, a hlavne dúfam, že sa z tejto série nestane nástroj na zarábanie na oddaných fanúšikoch. + Mark Steger + herečka z American Horror Story a The Final Girls + herec z Alien: Covenant + herečka z Extinction + herec z Would You Rather + herec z Outpost a The Hallow ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Dobre, tak prídu do kláštora, straší tam démon, treba ho vyhnať, finiš. Čiže súhlasím s tým, že scenár je prvácky, ale takýto scenár má 95% komerčných duchárin. Nemám totiž pocit, že by po tejto stránke boli Žena v čiernom či obidva Conjuringy niečím výnimočnejšie, a všetkých týmto hororom sa to minimálne vyrovnáva. Aj keď je pravda, že v jednom momente počas filmu som sa zľakol, že tam začnú zo zeme vyliezať zombíci... v takom prípade by som možno uznal, že nápad je ojedinelý, ale asi by celý horor išiel do hája. Prostredie starého sídla je fajnové, atmosféru to má, herci neoslnili (ale ani to neposrali), triky pekné a nevidel som iný účel filmu ako sem tam vydesiť nejakým šokom. Takže aj keď je to zase o tom istom a pre mnohých to bude najskôr sterilné, aspoň je to celkom adrenalínové a až na pár slabších miest v záverečnej tretine môžem povedať, že film ubehol prekvapivo rýchlo. Horor roka to však nebude ani vo sne. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (22)

  • Jeptiška je již druhou postavu z V zajetí démonů (2013), které se dostalo vlastního spin-offu po panence Annabelle, ta měla i pokračování. Zároveň se jeptiška v sérii objevuje již po třetí celkově, vidět jste ji mohli i v Annabelle: Zrození zla (2017). (hansel97)
  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Chronologicky se jedná o první film v celé franšíze. (hansel97)

Súvisiace novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (viac)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (viac)

Reklama

Reklama