Reklama

Reklama

Stratený v džungli

  • Česko Ztracen v džungli (viac)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (380)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Yossi Ghinsberg by v téhle džungli přežil opravdu pouze s kouzly Harryho Pottera, jakými jsou třeba Cave Inimicum či Fianto Duri. Tímto narážím na určitou nevěrohodnost konfrontace Daniel Radcliffe vs bolívijská s(u/y)rovost. I když je známo, že v případě ohrožení života, přepíná lidský mozek na survival mód a člověk je schopen mnoha věcí, které jsou v běžném životě nepřístupné. Příroda divoká a krásná, motivace čtyř hlavních postav trochu zvláštní, sjíždění řeky má drajv a část vyobrazující přežívání slušná včetně závěrečného mrazivého po-vstání. Opakované shlédnutí ale nehrozí, chybí větší zarytí pod kůži a kromě pár momentů, které si ale budete pamatovat zejména pro jejich survival ladění, vlastně téměř nic obohacujícího. Lehce nadprůměrných 60%. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Survivor pro mladší a nepokročilé. Dost naivní, ale přesto celkem ucházející film jedoucí na modní vlně travelingu...základní schéma celkem nosné, jen ho ruší nelogičnosti typu hlavní hrdina se po ztroskotání v řece po dlouhé době konečně dostane z vody a zachrání i svou krosnu, aby z ní posléze vytáhl zcela suchou mapu a suchý papír a napsal kolegovi vzkaz...stejně jako si hoši nesou na přespání stany, ale krosny mají během pochodu poloprázdné...po několikadenním pobytu v džungli jsou stále jako ze škatulky, bez propocených triček atd. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Já moc na tyhle filmy na téma "ztracen v džungli" nejsem, protože mi to přijde všechno na jedno brdo. U tohoto jsem se celkem nudil až někam za polovinu filmu, do doby než začne "ztracen v džungli" :o) ... Každopádně Radcliffe zahrál celkem solidně a u pár scén jsem fakt měl co dělat. například boulička na čele, vajíčka na tvrdo a voňavoučké nožky :o) Na jedno zhlédnutí oukey. ()

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

Film podle skutečné události o izraelském mladíkovi Yossi Ghinsbergovi, který se vydal za dobrodružstvím do hlubin Boliviské džungle, která se změnila v holý boj o přežití. Pomalý film, ukazující džungli plnou nástrah a nebezpečí, které se skrývá za každým stromem jakožto místo, které si nepodmanil člověk, ale přetrvává zde nadvláda přírody. Krásné a zároveň děsívé. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)

Reklama

Reklama