Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (64)

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Žraločí tornádo 5. Já myslím, že jen název vypovídá o všem, navíc každý kdo zná tuto ,,slavnou,, sérii, též už ví, co očekávat, jenže zatímco v prvních dílech to byla ještě fakt jako velká, ze řetězu utržená prdel, kde si tvůrci nekladli absolutně žádné meze a jen nepřetržitě vršili jednu nezapomenutelnou šílenou scénu na druhou, tak postupem času jim už začali docházet nápady, což se zde již jen potvrdilo, a tak je začali nahrazovat dialogy a pokusy o alespoň nějaký smysluplnější děj, což je ovšem to nejhorší, co mohli udělat, jelikož šílenou zábavu nahradili hrůzostrašnými větami, padajících z úst hrůzostrašně přehrávajících herců, s děsivě pitomou, ale hlavně otravně nudnou zápletkou, no prostě katastrofa a především nuda. Ubylo i všech těch náramných ultralacinných céčkových efektů, které mi jinak také dělali fakt upřímnou radost, ubylo šíleností, ubylo akce, ubylo prostě všeho, co předtím bylo tak zábavně pitomé, a zde to zůstalo už jen pitomé. Série Sharknado tak sice i nadále bude právem patřit v jistých kruzích mezi ty nejkultovnější záležitosti vůbec, na druhou stranu je ale prostě fakt, že se zároveň již jedná o sérii zcela vyčerpanou, tvůrcům už evidentně došli nápady a tohle skutečně již působí jen jako kruté trápení a bezradné, a hlavně nezábavné, plácání se na suchu. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Sharknado se konečně stalo celosvětovým problémem. Naprosto mě fascinuje, kterak jsou tvůrci stále schopní posouvat hranice absurdity s každým dílem výš a výš. Samozřejmě chci být u toho a sledovat, kam až jejich fantazie sahá. Fascinující je i to, že první díl začal s ubohými 30 % a nyní je 5. díl u diváků považován za kvalitnější o 10 %, což znamená z přimhouřenýma očima zlepšení kvality skoro o polovinu. Samozřejmě je to zapříčiněno tím, že debilní diváci, kteří tomuto úžasnému humoru neholdují, postupně odpadají a neprzní mu tak nadále hodnocení. Věčná škoda, že nejsem odpoledním uživatelem drog a alkoholu. Snímek bych si užil podstatně víc. Naprosto šílená záležitost. Těším se na 6. díl. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. - Piate Sharknado opäť nesklamalo a bavilo ma asi tak, ako to minuloročné. Na štýle sa nič nezmenilo, ale mal som kvôli tým „kráskam“ pocit, že sa v tomto Sharknade objavilo viac silikónu ako žralokov. Prekvapivo mi v tomto diele scény bez slabých digitálnych efektov prišli celkom schopne odohrané. Tvorcovia konečne obohatili scenár a tentokrát sa dostanú žralokom pod zuby aj viaceré dôležité postavy, takže sa konečne dá vidieť aj nejaká zmena a nie len to, že všetci okolo hlavných postáv umierajú a oni vyviaznu bez ujmy. Pridanie intro soundtracku z The Faculty ma presvedčilo o tom, že si tento horor to priemerné hodnotenie zaslúži. Parádna scéna s Dolphom Lundgrenom pekne nabudila a aj keď to pre väčšinu ludí bude znieť smiešne, ja sa na šieste Sharknado naozaj teším. + Tara Reid + Ian Ziering + herečka z Sharknado 4: The 4th Awakens + herečka z Sharknado 3: Oh Hell No! a Agoraphobia + herec z Sharknado 4: The 4th Awakens + herec z American Horror Story + herec z Ava's Possessions ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Po pravde už ma to nebavilo. Nápadov bolo menej satyra a komédia ma už nerozosmiali tak ako predošlé časti. Hoci koniec s akčnou ikonou Lundredom stál za hriech po pravde je nepravdepodobné, že sa objaví v ďalšej časti ako to nepriamo sľuboval záver... Škoda, že Haselhoff sa v tejto časti neobjavil. V minulých častiach ma bavil. ()

KM Phoenix odpad!

všetky recenzie používateľa

V tomhle díle to schytává kdeco a celkem nevybíravě, škoda, že je to tou nejtupější formou a vždy aspoň třikrát zdůrazněné aby to i ti největší retardi pochopili a mohli si u toho spokojeně zahýkat jak pochopili pointu. Tara Reid vypadá čím dál tím hůř a možná by tvůrci mohli pro příští díl zauvažovat o tom, nahradit ji opravdovým robotem - výsledek by přece jenom mohl být snesitelnější. Opravdu mne mrzí, že po lehkosti prvního dílu zde již opravdu není ani památky. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • V čase 13:21 prednesie Gill (Billy Barratt) vetu: „They're back,“ rovnakým tónom ako Schwarzenegger povie vo filme Terminátor (1984): „I'll be back.“ (ČSFD)
  • Na začiatku filmu zoskočí Fin (Ian Ziering) na lane do jaskyne pri Stonehenge, zastaví sa tesne nad dnom a povie: „Mission accomplished. Eat your heart out, Cruise.“ Je to narážka na Toma Cruisa, ktorý vo filme Mission: Impossible (1996) takto balansoval nad podlahou s čidlami, ktoré by ho prezradili. (ČSFD)
  • Cameo jednej z dievčat, ktoré v úvode asistujú Nove (Cassanda Scerbo), je Yanet Garcia, mexická rosnička a topmodelka. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (viac)

Reklama

Reklama