Reklama

Reklama

Ruby ako jedna z mála prežila záhadnú epidémiu, ktorá zabila takmer všetky americké deti. Ale choroba sa neobišla bez následkov, začínajú sa u nej nekontrolovateľne prejavovať záblesky ničivých superschopností, vďaka ktorým je odvedená do špeciálneho tábora. Tu sú nedobrovoľne internované ďalšie deti s podobným osudom. Tieto nadprirodzené sily sú označené farbami: zelení sú výnimočne inteligentní, modrí ovládajú telekinézu, žltí majú kontrolu nad elektrinou, oranžoví vedia čítať myšlienky a ovládať pamäť a tí najnebezpečnejší, červení, ovládajú oheň. Ruby by mala byť zaradená medzi oranžových, ale v tábore sa jej podarí svoju skutočnú silu utajiť a vydáva sa za pomerne neškodnú zelenú. Pomery v tábore sú brutálne, niektoré deti postupne miznú a Ruby, ktorej je práve šestnásť, sa rozhodne pre útek. Na ceste za slobodou sa pridáva k ďalšej skupine utečencov, na čele s charizmatickým Liamom (Harris Dickinson), ktorý sa snaží z utečencov vytvoriť náhradnú veľkú rodinu a nájsť pre nich spoločnú budúcnosť. Ale Ruby sa bojí po všetkých svojich sklamaniach niekomu dôverovať. Tým viac, že aj v komunite utečencov sa nájdu takí, ktorí sa nezastavia pred ničím. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (167)

Phietros 

všetky recenzie používateľa

Temne sily predstavuji prolog do nove sagy ve stylu Labyrintu. Ruby jako jedina ze super schopností barvy oranzove, prezila epidemii pri ktere vymreli deti a na svem uteku pozna teen particku s kterou se vydava najit skryty tabor prezivsich deti. Cestu jim komlikuje vlada, co zbyra deti a rozdeluje je do barev podle schopnosti a vyuziva, ale take liga spravedlivych, ktera se nemusi zdat tak spatna, jak se ke konci dozvime. Pekne efekty, prijemne obsazeni, chtylavy dej, minimalne hodinu to fakt slapalo, skoda konce. 80% ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Tyhle vize mám rád, ale tady se jako skoro vždy vůbec nic nedozvíme co a jak. Jen že většina dětí umře a ty co přežijí mají schopnosti a tak jsou všechny děti uvězněni v táborech, kde je dělí podle toho co umí. Velká škoda nevyužitého potenciálu, tady jen sledujeme road movie skupiny dětí kam si do bezpečí , které stejně nikde není. Závěr filmu byl hodně odfláknutý, či přesněji se asi počítalo s pokračováním, jenže propadák tady toho už nic dalšího neumožní. Tak že průměr. ()

Reklama

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Jak dopadla tahle kombinace Divergence, Maze Runneru a X-Menů, s tím že plešatý chlap je zde zlý zmrd, co rád šikanuje děcka ? A dopadlo to překvapivě dobře, navzdory všem rasistický a xenofobním řečem, co se vedly. Je tedy pravda, že finále mohlo hrát víc na nervy a ta akce, je taková nic moc. Ale film je silný, v něčem jiném a to je hlavní čtveřice hrdinů, mezi kterými je prostě ta správná chemie, rozdělení sil a to jak se navzájem doplňují. Ale pozor, to přátelství hlavních hrdinů, je zde dotaženo opravdu na vysokou úroveň a i ta lehká melancholie, která pak přeroste v regulérní depresi, je prostě parádní a dobře se na to koukalo. Neni to špatný, na to že režisérka a scénárista něco takhle velkého, dělají poprvé, jen pokuď bude dvojka, doladit napětí a tu akci, máte tady Asiatku která metá blesky, tak to použijte. ()

dalziel 

všetky recenzie používateľa

Te darkest Minds als "X-men:Easy Riders" je teenagerská scifi road movie natočena v politicky a rasovo korektnom tóne,ktorá sa ale v podstate nemá o čo oprieť. Všetko už bohužiaľ bolo možno vidieť inde.Napriek tomu že film pôsobí ako recyklát množstva iných filmov ,ako televízna produkcia to nie je až tak zlé.Kež bychom zas byli spátky v dodávce....Dokonca aj Lady Brienne TU dostala svoj štek.Tento krát je znej však Lady Jane. ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

The darkest minds sa už pred premiérou stretol s blokádou na strane obecenstva. Premiére nepredchádzali virálne rozhovory, tvrdé promo na sociálnych sietiach a ani niekoľko-krát opakujúce sa upútavky. Netuším, vôbec, nakoľko je známa knižná predloha pre českých a slovenských divákov. Nič z toho ale neospravedlňuje niekoré nelogické chvíle filmu, ktoré pravdaže nechýbali. Všetky argumenty napísané hore, však súvisia s tým ako divák film príjme. Nevie do čoho ide a očakáva efektami naplnené scény, vybuchovanie áut – čo však vôbec nemusí byť pôvodnou premisou filmu/knihy. Divák tak zostáva z jeho pohľadu „oklamaný“. Keďže ja som si svoju úlohu pred návštevou kina splnila a vedela som do čoho idem, môžem ohodnotiť bez pocitov sklamania. Jedná sa o veľmi príjemný teen-sci-fi film o dospievaní a pochopení. Všetci herci sú neuveriteľne sympatickí, malá Zu, Chubs, Ruby a Liam majú veľmi milý vzťah. Je síce pravda, že niektoré sentimentálne scény medzi Ruby a Liamom boli už na hranici prevrátenia očí, avšak, poukazovali presne na to, že deti žijúce v odlúčení musia mať sociálne správanie na veľmi nízkej a pre dospelého trápnej úrovni. Režisér a scenáristi sa mohli pohrať s myšlienkou sveta bez Detí, možno trošku nazrieť do miest s dospelými a poukázať na to, čo deti pre spoločnosť znamenajú. Podľa mňa je po vizuálnej stránke film veľmi dobre zvládnutý. Škoda toho slabého promotingu. 60% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (viac)

Reklama

Reklama