Reklama

Reklama

Mladého pilota Leonida Zinčenka (Vladimir Maškov) prepustia z vojenského letectva po tom, čo odmietol vykonať absurdný rozkaz. Neskôr získa prácu ako druhý pilot v civilnej leteckej spoločnosti, ale aj tam má problémy s novými kolegami. Byť brutálne čestný a priamy nie je práve najlepší spôsob, ako dobre vychádzať so spolupracovníkmi či nadriadenými. Počas letu do Ázie zachytí jeho posádka tiesňové volanie z vulkanického ostrova po sopečnej explózii a rozhodne sa pomôcť ľuďom, ktorých životy ohrozuje prírodná katastrofa. Civilné lietadlo zmení svoju trasu a vyrazí na záchrannú misiu. Bude to úspech? Zachránia ľudí z ostrova utopeného v láve po výbuchu sopky a zvládnu súboj s mocnými silami nemilosrdnej prírody? Členovia posádky civilného lietadla majú jedinečnú šancu, aby preverili svoje schopnosti. Musia len spojiť sily, odvážne konať ako dobre zohraný tím, a pomáhať si navzájom aj tých v najhorších chvíľach. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (92)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 27,305,571 $ | Čože? Natočiť dva a pól hodinový katastrofický film plný digitálnych efektov za 9 mega v dnešnom svete? To je možné len v Rusku - aneb očividne to na FX oddelení robili odsúdenci za kyberzločiny zadarmo :D Režisér si je vedomý priemerných hereckých výkonov svojich protagonistov, takže dialógy skrýva za prechádzajúce vlaky, autá, a detaily ich emócií strieda za ďaľšie efektné zábery. Ekipaž si môže k večeri pustiť aj Emmerich, pretože ten film má tak absurdné pasáže (ale dobre natočené!), že by to prekvapilo možno aj jeho :D ()

Foxhound#1 

všetky recenzie používateľa

Sovětské, ehm tedy ruské, akční kino, které si v ničem nezadá s klasickými holoúdovskými akčními výplachy. Tedy akce je přepálená a samozřejmě nechybí šťastný konec. Co tomu lze vytknout je dlouhá stopáž, které je v kombinaci s komerční TV a nejméně 5 bloky reklam skoro otravná. NIcméně i přes tuhle drobnost film rychle ubíhá, s postavami se rychle sžijete a jako akčně-katastrofický film to není špatný. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Ruskú tvorbu, no tento extrémne podaný "Hudson River" na ruský spôsob je určený prevažne pre naivných, respektíve tých, čo dokážu prepnúť mozog do polohy OFF. Ostatní majú rovnakú smolu ako ja. Skutočne sa snažím "prehltnúť" kadečo, aby som nebol neustále negativistický, no toto chce buď dávku "odvahy", alebo úplnú slepotu. Škoda, že sa to v druhej polovici zvrtlo na síce akčnú, no zato absolútne absurdnú, veškerú logiku potláčajúcu - KOMÉDIU. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Ten pán co psal scénář i ti ostatní, co točili tento film, mají nakoukáno katastrofických filmů. Proto neudělali chybu, dodrželi všecky postupy, zachovali všechna klišé i řadu modelových situací. Výsledkem je katastrofický film v novém kabátku, ovšem točený podle starých klasik. Ruský hrdina nezklame a překoná možnosti fyziky i matematiky. A tak je to v pořádku. Proto konec konců chlapi chodí do kina, aby viděli ještě větší chlapy a utvrdili se v tom, že to dělají dobře. Takže já to s chutí shlédl a odreagoval se. Jen vždycky, když nějaké to letadlo nouzově přistane bez křídel za nulové viditelnosti na špatně osvětlené dráze, vybaví se mi Připoutejte se prosím. Leslie Nielsen: "Přeju vám oběma ať Vám to vyjde!"75% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Rusky katastroficky film, ktory nedopadol katastrofalne, ale ani ziadna pecka to nie je. Uvodna dvadsatminutovka v ktorej sa zoznamime s postavami je zbytocne natiahnuta na celu hodinu, takze po polhodine som si prial, aby uz nieco zacalo vybuchovat, ako som to videl v explozivnom trailery. Prilis dlho sledujeme par postav a ich rutinu na letisku. Bohuzial si tvorcovia neodpustia ani otravnu kritiku vsemocnych oligarchov alebo presadzovanie roznopravnosti zien. Druha polovica je jak keby mi niekto prepol na iny film. Nasleduju sceny na ostrove, kde vybuchla sopka a letisko aj s celym ostrovom postupne pohltia plamene a lava. Ale nas statocny hrdina v poslednej pikosekunde odstartuje pred rutiacimi plamenmi s lietadlom a zachrani vsetkych cestujucich. Ani Emmerich by to lepsie nevymyslel a to sa vo filme 2012 tak snazil. Potom nasleduje vykradacka dalsieho poamericteneho Nemca Petersena a jeho klasiky Air Force One, takze nasi hrdinovia musia vo vzduchu prestupovat z jedneho lietadla do druheho, aby to vyvrcholilo pristatim este sialenejsim ako sa podarilo Sullymu. Proste po prvej celkom komornej casti sa v druhej polovici z filmu stane exhibicia trikov a sialenych napadov, ktore ale nie su tak zabavne ako som dufal a nakoniec ma o trochu viac bavila ta natahovana prva polka. Ale milovnici katastrofickych filmov by si tento film rozhodne nemali nechat ujst. Je to taky solidny standard na jedno pozretie. 5/10. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

  • Slogan filmu znie: „Keď je zem v plameňoch, spása je v nebi.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama