Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroite blízkej budúcnosti zločinnosť nabrala zločinnosť gigantické rozmery. Situácia je o to horšia, že polícia stávkuje proti korporácii OCP, ktorá ju riadi a financuje. A tak jediný, kto sa snaží so zločinom v uliciach bojovať je kyborg RoboCop, stroj ovládaný mozgom zavraždeného policajného dôstojníka Murphyho (Peter Weller). Jeho stála partnerka Anne Lewisová (Nancy Allenová) tiež štrajkuje. Podarí sa mu objaviť tajnú továreň na výrobu smrteľne nebezpečnej drogy, ktorú v meste rozširuje gang psychopatického šéfa narkomafie Caina (Tom Noonan). RoboCopovi sa podarí zlikvidovať časť gangu, ale nedokáže zastreliť dvanásťročného chlapca Hoba (Gabriel Damon), ktorý patrí k vodcom gangu. Nie je to len preto, že je v jeho programe je zakázané zabíjať deti, ale spôsobujú to aj spomienky na jeho predchádzajúci život, keď mal rovnako starého syna. Šéf OCP (Dan O´Herlihy) chce skúpiť veľkú časť „starého“ Detroitu a vybudovať na jeho mieste nové lexusné mesto pre bohatých, jeho vývojové oddelenie pod vedením doktorky Faxxovej (Belinda Bauerová) súčasne pracuje na projekte nového typu kyborga, ktorý by nahradil svojho problematického kolegu. Keď RoboCopa pri ďalšom stretnutí s Cainovým gangom ťažko poškodia, doktorke Faxxovej sa podarí pri jeho oprave zasiahnuť do programu a poškodiť ho tak, aby RoboCop nebol schopný účinne zasiahnuť a bolo ho treba vyradiť a nahradiť. A kyborg je čochvíľa skutočne celému mestu na smiech. RoboCop však nie je len stroj, a tá časť, ktorá patrí Murphymu nakoniec úspešne zničí preprogramovanie Faxxovej tak, že sa sám skratuje a znovu vyrazí do akcie v starej forme, zbavený všetkých rušivých prvkov programu, o ktoré sa postaralo OCP. Veľká razia v Kainovej továrni na drogy dopadne úspešne, gang rozpráši a Caina smrteľne poraní. Faxxová však v nemocnici Caina zabije a jeho mozog použije na dokončenie RoboCopa 2. Cain nie je z tých, ktorí by sa dali ovládnuť a jeho šialený mozog v takmer nezničiteľnom kovovom tele je čoskoro hrozbou pre celé mesto. Jediný, kto je schopný sa mu postaviť na odpor, je RoboCop... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

No škoda, lebo v istých ohľadoch mala dvojka u mňa - najmä zo začiatku - dokonca viac našlápnuto ako predchodca. A to konkrétne (možno nechcenou, ale výraznou) satirickou komičnosťou "Ochranári to nazývajú katastrofou... ale tak hovoria všetkému", čo mi dokonale pasovalo s tou absurdnou detinskou atmosférou, taktiež pomýlený a politickým agendám prispôsobený robi (čítajúc práva mŕtvole, či moralizovanie fajčiarov) vo mne vyvolal aj úprimný celkom počuteľný smiech... Ale koho napadlo zrazu v tretej tretine filmu, že šak poďme natočiť za zvyšné peniaze predsa len akčné scfíčko?! (a že te zbytný badžet bol už riadne vytrieskaný...) Ja toho vola považujem za vraha filmu! Pre úplnosť: posledný akčný fight natoľko lacný a nezaujímavý až sa stal nezrozumiteľným (myslím, že plastelinové akčné scény sú na rok 1990 neodpustiteľné!) Ešteže posledná veta vyšla z chladných robotích úst vskutku povznášajúca. :) ()

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Tohle patří k devadesátkám stejně jako stará bezdomovkyně, co s nákupním vozíkem plným prázdných plechovek přechází silnicí. Motivy jako hledání Murphyho lidské stránky, nevědomé „programování“ společnosti vnějšími silami, kritika kapitalismu a korporátní moci, šťouchance do liberalismu, to všechno nakonec přelije vlna násilí bez nějakého hlubšího impactu. Koneckonců, jsme tu kvůli roztomilé poťouchlosti (reklamy na MagnaVolt a Sun Block 5000) a Tippettovým trikům (připadal jsem si jak v továrně na konci Cameronova Terminátora, projekce agónie Cainova obličeje zase nápadně připomínala budoucí horké konce T-1000). Za předpověď bankrotu Detroitu dostávají tvůrci Zlatého Nostradama.. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Totálne béčko! Rovnaká naivná a lacná zlátanina ako prvá časť. Ak sa mi gangstri v prvom dieli zdali na smiech, tak v tomto pokračovaní je to ešte väčšia absurdita. Veď najväčšiemu šéfovi krutej zločineckej bandy je niečo cez dvanásť rokov. Trápne smiešne! Dialógy sú tak stupidné, že to až nie je možné. Ale keďže úvodný film som hodnotil dvoma hviezdičkami, tak ostávam pri tejto miere a "Robocop 2" odo mňa dostáva rovnako dve hviezdy. Pretože je to taká istá kravina ako jeho predchodca. ** ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Glam metalová skupina Babylon AD vytvořila ke své skladbě "Kid Goes Wild" videoklip obsahující postavu RoboCopa (Peter Weller). Píseň je také součástí soundtracku k filmu. (Terva)

Reklama

Reklama