Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Axel spokojne žije v New Yorku a veľa času trávi snívaním s otvorenými očami. Keď sa vráti do rodného mestečka v Arizone na svadbu svojho strýka Lea, jeho život sa od základov zmení. Strýko ho zamestná vo svojej firme, predávajúcej cadillaky, a tu sa Axel zoznámi so štyridsiatničkou Elaine. Chlapec je touto exaltovanou, vášnivou a nevypočitateľnou ženou očarený - rovnako aj jej nevlastnou dcérou Grace...V príbehu Axela Backmara, unikajúceho pred realitou do sveta fantázie a snov, zostáva Emir Kusturica verný svojmu charakteristickému magickému štýlu. (STV)

(viac)

Recenzie (361)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Ako zabaviť inuitské dieťa, keď si chce Inuita s Inuitkou intímne pohrkútať v ľadovom iglú? Nafúknuť mu z čreva balón a poslať ho do studenej Arktídy so slovami : "Utekaj sa hrať vonku!" .... Kusturicova uletená snímka s mladým Deppom v prostredí so švihnutými priateľmi, známymi a ženami. Prvé skúsenosti so živočíšnymi devami a pošahaným priateľom. Ešteže tam v diaľave bolo počuť sem a tam Bregovićove plechové nástroje ... 3*** ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nadhernej film, ale nejak nechapu, proc spouste lidi pride nepochopitelnej. Podle me, i kdyz je scenar hodne promakanej, ma film vcelku lehkej dej s nekolika snovejma scenama. Prislo mi, ze film je spis komedie, i kdyz nekomu to nemusi prijit vtipny. Ale dramatickych scen tu je taky dost a ty fakt stoji za to. Jen mi nejak nesedla ta posledni s Grace, kdyz uz se zda vse v poradku, tvrdi, ze je zivot krasnej a ze miluje Axela, tak se zabije. I kdyz ma film pres dve hodiny, tak utece hodne rychle, protoze dej je pekne sviznej a to i presto, ze se tu zas tolik veci nedeje. Velkej podil na tom ma zvlastni, ale krasna hudba a vynikajici herecke vykony vsech peti hlavnich predstavitelu. Johnny Depp, Jerry Lewis, Faye Dunaway, Lili Taylor, Vincent Gallo byli vyborni, i kdyz Jerry Lewis nemel tolik prostoru a nedokazu rict, kterej z nich hral nejlip, vsichni byli uzasni. Tohle je prvni Kusturicuv film, co jsem videl, ale mile me potesil a rozhodne se podivam jeste na nejakej. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

To je v pořádku, Emir jen žije mimo můj vesmír. Přínos Gorana Bregoviće považuju za neakceptovatelný, stejně jako imaginární ryby a výkon Deppa, který se potácel tehdy, ostatně stejně jako dnes, mezi artovkami a komerčními hity, a člověk si s ním mohl vytapetovat pokojík stejně jako ho nechat jít vlastní cestou. ()

lola3121 

všetky recenzie používateľa

Můj další Kusturica, tentokrát v amerických reáliích. Není to tak bláznivé jako Černá kočka, bílý kocour, přesto se pár pamětihodných momentů najde. Pro mě je to v první řadě hudba Gorana Bregoviče, a třeba výstupy Grace s tahací harmonikou a cigárem v puse jsou pro mě sexy a nezapomenutelné, stejně jako její sebevražedné pokusy s punčocháči nebo přetahování o ubrus. Účast Johnyho Deppa, který ve třiceti vypadal stále jako chlapeček, pak byla třešničkou na dortu. Ten spolu s Faye Dunaway upekli pro všechny, kteří věří na sny. Vždyť létat je tak snadné... ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Každý jsme něčím ujetí, ale to co bylo tady, nutně vyžadovalo zásah profesora Chocholouška. Já neznám jiné práce pana režiséra. Tento jeho film, je mým prvním, ale s americkým snem jsme se patrně trochu minuli. Chápu, že to všechno mělo mnohem hlubší, psychologičtější význam, ty ryby, ty sny, ta přehnaná praštěnost úplně všech postav. Mě to ale opravdu víc niterněji neoslovilo. Na jednu stranu jsem vnímala tu určitou artovost snímku a zčásti fantaskní výpravu, jenomže polovina filmu se mě snažila mermomocí uspat. V každém případě smekám před hereckými výkony. Faye zde byla doslova nepřekonatelná. A skvělá, skvělá!!! hudba. Jdu si najít soundtrack. Chci ji znovu dostat do uší. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (26)

  • Natočen byl již roku 1991, ale do kin se dostal až o dva roky později. (Tereza666)
  • Kvôli problémom s autorskými právami bol soundtrackový album niekoľko týždňov po vydaní stiahnutý z predaja. Na ďalšie vydanie sme si museli počkať do septembra 2002, ktoré však obsahovalo viac materiálu, vrátane nových skladieb. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (viac)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (viac)

Reklama

Reklama