Reklama

Reklama

Cestou do kostola v hmlistej horskej dedinke Avechot sa bez stopy stratí 16-ročná Anna Lou (Ekaterina Buscemi), dcéra silne veriaceho manželského páru. Na pomoc pri vyšetrovaní je povolaný kontroverzný komisár Vogel (Toni Servillo), ktorého neortodoxné metódy zahŕňajú aj vírenie verejnej mienky pomocou médií. V rozpútanej mediálnej búrke dedinčania a členovia náboženskej komunity so znepokojením zisťujú, že nikto nie je mimo podozrenia a všetky ich tajomstvá postupne preniknú na verejnosť. Je znepokojujúce zmiznutie Anny Lou len dielom pubertálneho vzdoru, alebo sa v inak pokojnej dedine skrýva vlk v ovčom rúchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (80)

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Slušná kriminálka, co vás velmi rychle vtáhne do děje a už nepustí. Tak, jako si hraje hlavní inspektor s medii a veřejným míněním, tak si hraje s námi autor předlohy a jenom on nám mistrně  servíruje  po kouskách, kam chce, abychom se dívali. A díváme se vždy tam, kde je rozsvíceno. Za mě maximální spokojenost. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Supernudná ultradebilná detektívka, ktorá sa to nudné tempo na konci snaží vykompenzovať toľkými šokujúcimi pointami, že sa to pomaly ani nedá spočítať. Naviac tá finálna, ma napadla niekedy v polovici, keď som si hovoril, načo asi inak by sa môj obľúbenec obťažoval účasťou v tejto tragédii. Ale aspoň ho po dlhšej dobe daboval Miloš Vávra. Toto sa holt nepodarilo. 3/10. ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Takhle to dopadne, když se autor snaží být děsně tajuplný a mít v příběhu minimálně dva nečekané zvraty, takže se v tom sám nakonec zaplete a logicky to zpětně nedává smysl. Tohle je nejenom tento případ, ale kromě slušné kamery a lokací (a zbytečně vleklé a dlouhé stopáže) už film nic jiného nenabízí. S nějakou atmosférou se tu vůbec nepracuje, stejně tak s onou mlhou, případné mysteriozní prvky jsou utnuty hned v zárodku, a to, co diváka napadne po scéně u paní na kolečkovém křesle, je nakonec pravda... jen to prostě zpětně nedává smysl. Jean Reno se tu objeví asi ve třech, čtyřech scénách jako psychiatr. A blbý polda je až tak chytrý, až je nakonec blbý. V jednu chvíli jsem měl pocit, že sleduju jeden díl Specialistů pouze s daleko větším rozpočtem a slavnějšími herci. ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý psychologický kriminálny príbeh plný zaujímavých scén s hviezdnym obsadením predurčoval zaujímavú podívanú. Režijne a scenáristicky dej plný zápletiek natoľko zaujme diváka a vnesie do deja, že nepostrehne nereálne situácie, ktoré v psychologickom antonymálnom ponímaní nedáva zmyseľ pre výsostne enormnú snahu zaujať. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Elegantně a bez jediné skvrnky natočený detektivní příběh, který si předsevzal, že napětí vytvoří bez krve, mrtvol a násilí. Dívalo se na to opravdu dobře, ovšem naprostá absence originality způsobila, že jsem netíhnul vůbec k žádné postavě a na to, jak se film tvářil vychcaně, mně na konci brada nespadla. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa v Carezza, v obci Nova Levante / Welschnofen v Trentino-Alto Adige. (Arsenal83)
  • V tomto filme a v ďalšom filme Donata Carrisiho L'uomo del labirinto (2019) je opakované použitie čísla 23. Toto číslo sa v jeho filmoch používa ako nešťastné číslo spojené s vraždou, smrťou a nebezpečenstvom a v Taliansku má aj nešťastný význam. V talianskej histórii bol napríklad Julius Caesar zavraždený po 23 ranách dýkou. (Arsenal83)
  • Donato Carrisi odráža v tomto filme aj myšlienku, že "zločin podporuje biznis", pretože láka návštevníkov. Toto založil na vlastnej skúsenosti, keď pri komentovaní správ pre malé talianske mestečko zistil, že mestská pizzeria smerovala k bankrotu, až kým kriminálny prípad v meste nezískal celoštátnu pozornosť. Následne sa posilnil turistický ruch v meste a pizzeria sa dostala do nevídaných ziskov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama