Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Další ze skvělých noir filmů, u něhož si brzo získáte sympatie hlavního hrdiny a zápletka vás vtáhne do děje. Nechybí tu ani emotivnější scéna s výbuchem auta a následkem tohoto gangsterského činu. Glenn Ford je v roli Banniona skvělý, stejně jako Lee Marvin v záporné roli. Jednou ze scén, které utkví v paměti diváka je jistě ta s konvicí kávy či finální střet dobra a zla - zákona a zločinu. ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

UNTIL I CATCH UP WITH THE PEOPLE WHO MURDERED MY WIFE!!! Glenn Ford je v téhle kriminálce obzvláště drsnej a je vidět, že i jeho dcerka to má po něm, když si klidně usíná s hororovou panenkou Annabelle. Lee Marvin a ta jeho sexy věčně opilá slepice Debby jsou tu fajn a závěrečná akce je v takovém žánru jakým je film-noir až hardboilovská. Na závěr si nemohu odpustit ještě jednu drsnou hlášku Glenna: FIND OUT WHO PLANTED THE DYNAMITE IN MY CAR!!! ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Až příliš černobílý noir v každém slova smyslu. Hrdina je ze začátku vykreslen až nesnesitelně kladně a zidealizovaně, i proto se během vyšetřování chová jako slon v porcelánu, a to ještě dřív, než pro to má osobní důvody. Druhá polovina spraví chuť, na úplně čistý štít je ale příliš pozdě. Na Langa dost slabé a škrobené. 3 a 1/2 ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale. 85% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lang natočil ďalší významný kúsok do noirovej kolekcie. Okrem klasických prvkov ako osudová žena a výtvarný čiernobiely štýl ide omnoho ďalej, pozerá sa na korupciu v policajnom zbore a organizovaný zločin. Točí príbeh a osamelom čestnom policajtovi, ktorý s tým má "menší problém". Dochádza ku collateral damages a ani konečné víťazstvo sa nedá brať ako základ jeho osobného a profesného šťastia. Skôr naopak. Inšpiráciu v tomto diele hľadali určite aj tvorcovia L.A. confidental. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • Úplne v rámci dobovej praxe (40.-50. roky), keď sa Thomas Duncan zastrelí, nie sú na jeho hlave po výstrele revolverom .38 žiadne badateľné znaky poranenia a ani žiadna krv. Mŕtvy leží zvalený na stole, ako keby si bol len zdriemol. (beso74)
  • Truffautova recenzia na tento film býva chápaná ako východisko politiky autorov (auteur). Nielen, že je v nej použité slovo autor vo vzťahu k filmu, ale objavuje sa aj myšlienka konzistentných tém vystupujúcich z rozmanitých žánrov, ktoré Lang natáčal. Truffaut k nemu prechovával obdiv a označil ho za „najizolovanejšieho a najmenej pochopeného zo súčasných filmárov“. Plynie to z Langovho neprikrášleného zobrazovania človeka, ktoré je znateľné vo všetkých jeho amerických filmoch. Postavy v jeho filmoch sú outsideri, ktorí prešli odlúčením od spoločnosti, sú obeťami i zločincami zároveň. Nespravodlivosť, ktorá je na nich páchaná, z nich robí hrdinov i pomstiteľov ušpinených hriechom. (Biopler)

Reklama

Reklama