Reklama

Reklama

Mack Phillips (Sam Worthington) za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (213)

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Jelikož neznám větší pohanku než sem já, byla sem skálopevně přesvědčená, že tenhle film mě bude srát skoro tolik jako zasedání sněmovny a ono houbeles. Sice je to náboženstvím narvaný jak prdel ministranta knězova semene, ale nadšeně tleskám za krásnou hlášku, kterou si nepamatuju slovo od slova páč sem byla sjetá jak zimní gumy, kdy Syn našemu Mackovi řekne, jestli si fakt myslí, že souhlasí s tím, jak ta dnešní víra vypadá. Konečně někdo na plnou hubu řekl, že pravá víra je dávno v prdeli a náboženství je jen a pouze jeden velkej byznys na ždímání peněz z věřících a páchání sraček v "Jeho" jménu. Naštěstí se najdou i normální věřící, co mají mozek a právě to je ta sorta lidí se kterou bych klidně strávila nějaký ten čas v chatrči a pokecala s nima o víře a životě. Trio z chatrče mi bylo sympatický (takováhle role Octavii sedne mnohem víc než ta sračka, co hrála ve Tváři vody) , Samík byl taky v pohodě, i když se těším až bude zas konečně modrej, a celkově ty dvě a čtvrt hodiny krásně utekly. Rozhodně zůstávám dále pohankou, nicméně jednou pohled na víru z nenasrávajícího úhlu. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pro konzervativní katolíky se bude jednat o satanské dílo, pro ostatní se bude jednat pouze o zdlouhavé drama o bohu, (v podobě sympatické černošky) dumáním o životě, pomstě, odsouzení a vůbec všem, čeho se život jako takový týká. Najde se zde pár úvah hodných zamyšlení, jako celek je ale film příliš nabubřelý, nudný a hlavně herecky absolutně nepřesvědčivý. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Chápem všetky výhrady k filmu. Že ide o prvoplánovú haleluja agitku, instantné posolstvo ako z časopisu jehovistov Strážna veža, presladená gebuzina. Možno sú tieto výhrady aj v čomsi oprávnené, no teraz vysvetlím moje hodnotenie. Ručne-stručne. Boh je žena. Jasné, totok mám jasné už dávno, veď či muži dávajú život alebo rodia? Nye. Len ženy, samičky. Prvých 10%. Múdrosť dáva možnosť súdiť iných. Ale popritom ponúka dilemu ako zo Sophinej voľby. 20%. Chatrče mám rád, nech sú jakékolvek malinkaté, Ak sú navyše voľne dostupné, nejedna sa  mi postarala o lepšejší spánok v nečase. Už len názov filmu je poctou všetkým búdam, kade tade po horách-dolách. 30%. Jedna zo ženských postáv mi nenormálne fyzicky pripomínala jednu šmakovnú exfrajerku 40%. A takto by som mohol pokračovať až k finálnej stovke. Ale nechcem. Pretože by to bolo príliš emočné, pre druhých pridlhé, lebo skôr osobné. Chatrč sa napokon pre mňa krásnou stala - nudná chvíľa nenastala. A vypisujte si tu odsudzujúce kritiky, jaké len scete. Ja si Chatrč kedykoľvek pešmátrám a prelezem (=pozrem) opäť a zase. ()

Rizek75 

všetky recenzie používateľa

Přestože mi je téma ať už Boha či víry v cokoliv celkem vzdálené, přečetl jsem si nejprve knihu Williama P. Younga. A chápu, že se ve světě stala bestsellerem, s ohledem na "kvanta" věřících (nic proti :-)). Mě to však nijak neuchvátilo, bohužel. No a tím se dostávám k tomuto filmu. Co se týká námětu, platí to, co píšu v úvodu. Ale jinak zpracování dobré - hudba, výprava, herci... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $57,386,418Tržby Celosvetovo $96,942,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,324,364Tržby za predaj DVD v USA $11,793,009║ Tak keď sa to zoberie s patrčným nadhľadom celkom fajn film na to do akej témy načrel. Aj keď ide o dosť smutnú tému, opierajúcu sa o dosť smutný životný osud. Otec opilec, týranie, zlé detstvo, k tomu zmiznutie dcéry ale potom sa to nasmeruje k uzdraveniu takpovediac utýranej duše. Je to v celku šikovne podané, dá sa povedať s určitým citom nespútanej fantázie. Herci fajn, Worthington sa v poslednej dobe zas slušne ukazuje. Vizuálne farbisté, podmanivé. Na kresťanský film dobrá práca a to žvásty o bohovi a biblii fakt nemusím. Takže v rámci filmového média pozerateľné. /70%/ ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Scény z kempovania boli natočené v kempingu Sunnyside v Cultus Lake v Britskej Kolumbii, zatiaľ čo vodopád sa natáčal v Multnomah Falls, mieste v Oregone, na ktoré sa odkazuje v zdrojovom románe. (Arsenal83)
  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)

Reklama

Reklama