Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrália Hotel Mumbai (viac)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (241)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak som po dlhšom čase videl film, s ktorým som bol veľmi spokojný. Bol výborne režijne zvládnutý, nakrútený prísne realisticky, takmer bez pátosu a aj herci vrátane komparzu boli uveriteľní. Neprekvapila ma nepripravenosť silových zložiek na teroristický útok. Rovnako tak mudrovanie odborníkov, že militantných moslimov je iba malé percento. Na dvojičky stačila dvadsiatka, na Hotel Mumbai tiež. Nie je dôležitý počet, ale fanatické odhodlanie, chladnokrvné zabíjanie a dostatok munície. Hasičské jednotky sú už zriadené a vybavené na všetkých úrovniach, protiteroristické sú stále popoluškou. Absolútne však nechápem, prečo na obchodnej lodi Alabama a v takom obrovskom hoteli nie je v nejakej plechovej skrini zopár kalašnikovov pre prípad. Čakanie na políciu a špeciálne jednotky bolo nekonečné. Hotel Mumbai považujem nielen za vydarený, ale aj za užitočný film, ktorý by si mal pozrieť každý slniečkár, ktorý plače nad nešťastným osudom "utečencov", pozýva ich do krajiny, ale nie k sebe do bytu. A o tom to je. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Zemřelo bezmála 170 lidí. Série útoků naprosto paralyzovala západoindickou Bombaj. Po třech dnech indické bezpečnostní složky dobily zpět všech 12 napadených míst. První útoky měly za úkol odvrátit pozornost. Pákistánští (velmi mladí) teroristé pak využili situace a obsadili důležitá místa, včetně luxusního hotelu Taj Mahal, v jehož prostorách se odehraje většina děje. Seznámíme se s několika postavami a jdeme rovnou na věc. Snímek rekonstruuje dané události, zároveň zdůrazňuje, že polovinu obětí z hotelu tvořil personál, který zůstal, aby chránil své hosty. Samotný hotel plní spíš úlohu jakési kulisy, v níž „bojuje“ jedna hrstka lidí proti druhé. Tvůrci pochopitelně muslimský útok neschvalují, ale spíš na sebe nechávají narážet protikladné postoje a různé pohledy na svět dvou skupin. Na jedné i druhé straně ukazuje zoufalé a zdrcené jedince, oddané své věci: jedni chtějí přežít, druzí chtějí pro „cosi“ popravovat. Atmosférou je to velmi hutné, několik „ústředních“ (v případě Rusa s tváří Jasona Isaacsa nebo šéfkuchaře hotelu solidně charismatických) postav dokáže strhnout a v závěru tvůrci ženou slzy dojetí (i bezmoci) až na pověstný krajíček. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Wau! Tak toto mi urobilo radosť. Ako z čistého neba prišiel film, o ktorom som nikdy predtým nepočul a zabodoval naplno. Popravde nevedel som si na konkrétny teroristický útok spomenúť, už ich bolo toľko, že sa to človeku začína spletať dohromady, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že tvorcovia filmu k tejto udalosti pristúpili max. zodpovedne a podali to veľmi realisticky a zároveň i divácky atraktívne. Vo filme niet miesta pre hrdinov, realita je tvrdá. Akčné scény sú adrenalínové, panika zobrazená v dokonalosti( hromadný útek dole schodmi) , ale i výkony a celkové obsadenie poteší každého milovníka filmu. Netuším, či Hotel Mombai ako austrálsky film môže byť nominovaný na oscara, najskôr asi v kategórii zahraničný film , ale šanca je veľká. Tento film rozhodne stojí za váš čas. U mňa max. spokojnosť. 100%. ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Hotel Mumbai je poměrně zdařilé zachycení teroristických útoků, které zachvátily a ochromily v roce 2008 celý svět a je fascinující, jak se na takovéto věci zapomíná. Když vezmeme v potaz, že se jednalo o celovečerní prvotinu Anthonyho Marase, tak po řemeslné stránce si opravdu není moc, na co stěžovat. Herecky je všechno také v pořádku. Mně osobně film zkazila totální neschopnost indických autorit jakkoliv reagovat a něco vymyslet, ale to není vada filmu. Bohužel jsem to měl celou dobu v hlavě a tento nepříjemný pocit mnou totálně rezonoval po celý snímek. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (13)

  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)

Reklama

Reklama