Reklama

Reklama

Prvá očista

  • Česko První očista (viac)
Trailer 1

Prežiť dvanásť hodín, počas ktorých pre vás nepohnú prstom ani policajti ani záchranári. To je cieľ potenciálnych obetí Očisty. Tí ostatní túto noc chcú využiť k beztrestnému vybitiu agresie a vyriadenie si účtov. Dnes večer to bude po prvýkrát. Čo sa stane, nikto nevie, ale pekný pohľad to asi nebude. Úspešná hororová séria od majstra hrôzy zo štúdia Blumhouse prichádza po troch dieloch so svojou prvou kapitolou. Vláda pôvodne naplánovala Očistu ako svojrázny sociologický experiment. Aby na zvyšok roka znížila úroveň kriminality pod jedno percento, vytipovala si jednu veľkú mestskú štvrť, ktorá by sa kvôli miere zločinnosti mohla bez problémov premenovať na „Peklo“, a v nej povolila legálnosť zločinu. Celá oblasť je samozrejme prešpikovaná kamerami a národ dostáva zadarmo zvrátenú reality show, ktorá však divákov veľmi nebaví, aspoň na začiatku. Síce je oblasť plná nebezpečných gangstrov a zvrátených ľudí, nič moc sa nedeje, potenciálny zabijáci zatiaľ vyčkávajú. Organizátori projektu „našťastie“ počítali i s tým a majú metódy, ako vlnu násilia zvýšiť. Stačí sem tam zvonku poslať pár ozbrojených propagátorov Očisty. Je jasné, že kto túto noc prežije, bude iný, než bol pred ňou. Ako napr. bezohľadný vodca gangu, ktorý dá pred ochranou svojho biznisu prednosť svojim susedom, alebo dievča, hľadajúce v nočných uliciach svojho brata, ktorý se chcel tiež „zapojiť do očisty“. (Cinemart)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (232)

misterz 

všetky recenzie používateľa

O tom ako to všetko začalo... No neviem, ten príbeh bol riadna konina. To by ale nebol až taký problém, väčší problém je to, že to bolo až smiešne tendenčne zamerané. Niečo na spôsob máš čiernu pleť - chudáčik, dobráčik, večný trpiteľ... máš bielu farbu pleti - fuj, fuj... si rasistické prasa, ktoré potrebuje znížiť černošskú populáciu. Keby som mal inú povahu tak sa urazím. Ale režiséra na druhú stranu chápem, každý si predsa chráni ten svoj piesoček. Jediné čo trocha upútalo bolo pár mordov, nič viac. Táto séria by už mala skončiť, nikam sa to neposúva, respektíve áno, ale neželaným smerom. Slabý podpriemer. 30/100 ()

Phietros 

všetky recenzie používateľa

Prolog tehle brutalni serie, ktery poodkryva zamery vlady s jejim experimentem ocista. Serie by se uprimne uplne bez tohoto dilu obesla, nebo pri nejmensim by se dal zvladnout lip. Tvurci se opet zamerili na brutalitu a vsadili na cernou kartu doslova a do pismene. O to je to horsi, kdyz veskera kriminalita a nasili poukazuje na cernochy v Americe. Co se musi nechat, to je atmosfera a zabery na vrazdy. Ve zbytku se jedna o takove nadprumerne becko, co nesaha predchozim dilum ani po kolena. Proste prumer ktery nenadchne, ale za shlednuti stoji. Ocista se spousti kazdou chvili, davy lidi oslavuji na ulicich kam se vydavaji psychopati, ale i lide s chuti se pomstit a vrazdit. Vlada na vse prihlizi kamery po cele ctvrti. Vse ale nenabyra tempo a proto je vyslan maskovany team, aby se o vse postaral. Nicmene si vybrali spatnou ctvrt, kterou si brani mocny boss. Jatka muzou zacit! 55% ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem něco daleko horšího, než jsem nakonec viděla. Nicméně hodnocení filmu mě přesvědčilo, že by to nemuselo být až tak špatné, maximálně bych vyhodila peníze za totální sračku, naštěstí se to nestalo. Byla jsem hodně překvapená, jak dobré to bylo. Byla tam akce, napětí, občas nějaká romantika, ale napětí tomu šéfovalo nejvíc, zvláště v druhé polovině filmu, kdy jsem skoro přestala dýchat u finální scény. Úplně mě to dostalo. Neviděla jsme žádné z předchozích filmů, ale vzhledem k tomu, že se jedná o prequel, tak by to nemělo vadit, ale moc se mi to líbilo. Lekla jsem se celkem 3x, nesmíte to brát jako horor, ale spíše jako napínavé sci-fi. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The First Purge" akosi len dokazuje, že táto séria celý čas bola obrovským problémom. Mám pocit, že tento film akosi chce len znovu povedať to, čo sme už videli v posledných dvoch filmoch, neprináša absolútne nič nové a je to len obrovská nuda. Aspoň zväčša. Trvalo strašne dlho, kým som dokázal prejaviť aspoň trošku záujem o niečo, čo sa reálne deje, a keď sa konečne začne niečo diať, film je na konci. Páčia sa mi dokopy 2 veci na filme. Akčné scénky sú spracované podľa mňa celkom dobre a vyzerajú lepšie, než iné filmy a celkom je dobrá myšlienka, že aj najväčší gangster v celom meste môže byť nakoniec hrdinom v celej tejto akcii. Pretože reálne ukáže, že mu na ľuďoch záleží viac, než tým, čo spustili experiment. No potom sú tu problémy. NFFA potrebujú žoldákov na to, aby potvrdili, že Očista je riešenie. To už vieme. Ľudia sa nechcú očisťovať. To už vieme. Je to celé podvod. To už vieme. Je to namierené proti nižším triedam. To už vieme. A takto by som mohol pokračovať ďalej. Jediné čo stále nevieme je ako vznikla tá debilná modlitba, ktorú sme tu mali 3 filmy a nikdy som jej neporozumel. Inak je všetko úplne stejné. Záver prináša twist, ktorý je úplne odnikiaľ a pôsobí úplne zúfalo. Ako keby film ani nevedel ako sa z celej tejto situácie dostať a tak to urobí absolútne najdebilnejším spôsobom, aký by ma napadol. Postavy nie sú zaujímavé, vieme kto prežije, vieme kto umrie a nič nové som v tom nenašiel. Je to len proste ukážka, že to tak bolo od začiatku a celý ten experiment bol len dotlačený k tomu, aby ľudia verili, že všetci to tak chcú a môžeme fungovať. Najviac mi k tomuto filmu sedí titul - "prevarené." Myslím si tento svet už reálne nemá nič viac na ponúknutie a je asi na čase to ukončiť. Nemám pocit, že to bola dobrá séria, mám pocit, že tam je dobrý potenciál a jemne ho v poslednom filme konečne vedeli využiť. Ale inak je toto jedna filmová zbytočnosť, ktorá dokopy nepriniesla nič. A som prekvapený, že som čakal od tohto filmu, že by konečne mohol byť niečo viac. Určite nie. Hodnotenie: D- ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Ako to celé začalo? No zhruba desaťminútovým meškaním do kina, ktoré však v sebe skrývalo jedno veľké prekvapenie, ktoré určite nebolo nepríjemné. V celkovom počte trinásť ľudí sme takmer vypredali kinosálu. Ale práve preto bol pôžitok z filmu celkom príjemný, aj keď rasistický podtext vznášajúci sa v celom príbehu (všetci biely sú svine, iba čierny díleri drog sú neviniatka) a neuveriteľné logické faily (sestra nájde bratríčka bez použitia akejkoľvek indície či aplikácie, proste mu uprostred State Islandu dobehne na pomoc) či prehnané scény so zbraňami (slečnu obkolesia v kruhu a strelia do hlavy a strelec sa nebojí, že guľka preletí skrz jej hlavou a zasiahne jeho spolubojovníka, borci strieľajúci zo samopalov jednou rukou či skupina žoldnierov porazená nevinným drogovým gangom) a totálny prepadák v závere v podobe krásneho sídliska bez odpadkov a jediného rozbitého okna po 12 hodín trvajúcej spúšti nakoniec celkom dobrý. Ak sa totiž príliš nad filmom nebudete zamýšľať dostanete vcelku príjemný, akciou nabitý zážitok, ktorý, dúfajme, sériu Očista uzavrel. Pretože ďalšie pokračovania by už sérii podľa môjho názoru nesvedčili. Bolo to dobré, ale stačilo. 70%. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Ve filmu se neobjeví žádná postava z předešlých tří filmů. (NiWi)

Súvisiace novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (viac)

Reklama

Reklama