Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Listopad 1973, Connecticut, USA. Každý z Beatles točí sólové album, manželská nevěra je součástí života většiny rodin, sex přestal být tabu. V rodině Hoodových zrušili všechny zábrany. Rodičům i dětem vyhovují jejich vlastní představy sexuální revoluce. Před setměním, kdy se každý člen rodiny připravuje na svůj noční život, přichází nejhorší ledová bouře za posledních sto let. Po noci nemorálních událostí a jedné tragédie se rodina v mrazivých ranních hodinách po bouři sjednocuje, aby zachránila téměř zpřetrhaná pouta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

..keď je Vám pri filme ľadovo zima, keď máte pocit, že nikto nikoho nechápe, nikto nikoho nemá rád..až nakoniec úplne z(a)mrznete a je Vám tak ťažko, že až. Jeden z najsmutnejších filmov aké som kedy videl, úplne zásadný Ang Lee a herecká zostava, ktorá proste nemá obdoby. Fenomenálna záležitosť !!!!! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film o sexe a sexuálnom poznávaní a pritom to nie je ani komédia a ani nie je zbytočne vulgárny. Naopak, prekvapil ma svojou citlivosťou, dramatickosťou, zameraním sa na vzťahy. Film, z ktorého dýcha život samotný, prirodzený, bez príkras. Inteligentné spracovanie intimity, kde sa dospelí a deti správajú v podstate rovnako. Veľmi otvorený a úprimný snímok. ()

Reklama

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Pokud čekáte katastrofický film o tom, jak se jedna rodina sjednotila kvůli přírodní katastrofě, nedočkáte se ho. Nebo možná ano, jen tu příroda dostává mnohem menší prostor, než je obvyklé. Místo záběrů vybuchujících sopek, děsivých povodní a padajících budov Ang Lee vsadil na postavy a mě napadá, že je to jen dobře. Tedy bylo by to dobře, kdyby to ve mně zanechalo nějakou stopu, ale já mám všeobecně u filmů Anga Leeho jeden problém; jeho filmy, jakkoliv se zaměřují hlavně na charaktery a emoce, se mnou naprosto nepohnou. Sleduju krásný obraz doprovázený podmanicou hudbou, běhají tam výborní herci a... sotva to skončí, vím, že po měsíci si ani nevzpomenu, že jsem ten film viděla. Ledová bouře u mě dopadá o něco líp než Zkrocená hora, to ale nic nemění na faktu, že znovu si ji nejspíš nepustím. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

9/10 Kto by povedal, že takúto skvelú americanu nakrúti Tajvančan? Neskutočná atmosféra USA sedemdesiatych rokov a ešte lepšia atmosféra mrznúceho Novembra, skvelé postavy, brilantní herci, čarovná hudba a pozorný scenár, ktorý má len jednu chybu - zbytočný predvídateľný zvrat na konci. Celý čas som dúfal, že sa túto prepletenú vzťahovku podarí rozmotať inak ako tým najväčším klišé. Škoda. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Ľadová búrka” predsa dorazí, až konkrétne vo svojej 2/2 stopáže, keď už veľmi dobre poznám všetky postavy, t. j. dve rodiny, ktoré žijú neďaleko od seba, čiže na jednej strane prichádzajú do úvahy Hoodovci, no Robin tu asi nie je, a zase na druhej tu máme Carverovcov, ináč treba taktiež určite spomenúť aj to, že si medzi sebou celkom dobre rozumejú, aspoň zatiaľ, pokým sa dané rozpoloženia okolo nich trochu viacej nevyostria, kedy mám zrovna na mysli najmä to, ako si každý z nich prechádza akýmsi zložitejším obdobím životného cyklusu, a to počas víkendu, ktorému akurát predchádza → tradičný severoamerický sviatokDeň vďakyvzdania” , keď počasie býva všelijaké, a tak ho netreba tým pádom príliš podceňovať, aby náhodou nedošlo k tragickej situácii, že už bude totálne neskoro → plakať nad rozliatým mliekom, no zároveň ešte podotýkam, že ľubovoľný z nich, skrýva nejedno to tajomstvo, a v podstate na tom, je mimochodom postavený celý Angov film s prislúchajúcim retro nádychom, a to ani nehovoriac o tom, ako je vlastne celkovo nastavený → adaptovaný scenár Jima Schamusa, ktorý si priam koleduje o to, aby prevládala taká depresívnejšia atmosféra, a vedzte, že je tomu tak, čo podtrhuje i kvalitné obsadenie, na čele s mladým "Petrom Parkerom", a ešte mladším "Frodom Bublíkom", alebo povedzme aj "Wednesday Addamsová", ktorá bola obzvlášť odvážna, a tiež z nej vyrástla neuveriteľná samica ! Samozrejme, že ma potešila účasť → Sigourney Weaverovej a Joan Allenovej, čo nám starším divákom skrátka niečo hovorí, no i napriek tomu sa nepovažujem za pamätníka ! A nakoniec si myslím, že Kevina Klinea, by mohol nahradiť úplne hociktorý herec, ale v tomto prípade podal naprosto fascinujúci, herecký výkon. V malej úlohe sa objaví i Katie Holmesová. Ak sa napríklad vyznáte vo filmografii → »Pochmúrneho Švéda« , tak si asi ihneď spomeniete na jednú z jeho nadštandardných, filmových drám, pritom teraz ale neviem, či sa jej práve recenzovaný počin → trochu vyrovná ? ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (15)

  • Skutečná ledová bouře vylíčená ve filmu se stala 16. a 17. prosince 1973 a byla pojmenována „Felix“. (aporve)
  • Film vyhrál cenu za nejlepší scénář na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama