Reklama

Reklama

Ženy od hlbokej rieky

  • Česko Ženy od hluboké řeky (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (135)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +celkem snesitelní herci, ústřední hudba -není to tak šokující jako Kanibalové/// Nedokážu posoudit jestli je to klasika, ale náhodou jsem na tento film měl nalistováno ve starém DVD MAGu(3/06), ve kterém se Jiří Zídek o tomto filmu rozpovídal a tak jsem si říkal, že by mě ten film zajímal. A náhodou jsem šel na stánek, kde náhodou tenhle film byl. Tak jsem si ho koupil a hned jsem na něj mrknul. Ono když je takových náhod víc, tak je to jen dobře. Film sice nebyl tak šokující jako Cannibal Holocaust (možná proto, že je prostříhaný), ale byl podle mě lépe natočen (asi více komerční). Rozhodně jsem se nenudil, strasti zůčastněných byly zajímavé, hudební melodie chytlavá... Více mi vadili prostřihy do civilizace, kde se odehrávala krimi zápletka, ale člověk nemůže chtít všechno. Tak dobrou chuť./// Celkem 67%/// ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tak toto Lenzimu nevyšlo.Príbeh mdlí,bez svižnosti,viacej strachu mi privodia drahé potraviny v obchode ako nudou sršiaci kanibali .Je tu veľa nedomyslených a aj dementných scén,postavy sa chovali veľmi jeblo a ako herci toho herectva tiež vela nepochytili.Nudné a dementné spracovanie,jediné gore scény mali úroveň.Ale ani tie nemohli zlepšiť veľmi slabý dojem z filmu,kde logika a nápad neexistujú. ()

Reklama

Chrustyn odpad!

všetky recenzie používateľa

Další z řady "nejslavnějších kanibalských filmů všech dob" alespoň podle popisku na obalu. Ve skutečnosti se však jedná o trapný nudný brak, který ani není filmem jako spíše sledem brutálních scének, které se snaží šokovat. Herci neslyšeli o herectví ani z velké dálky a film nezaujme ani diváky bažicí po krvi, jelikož ty rádoby šokující krvavé scény působí neuvěřitelně umělým a nereálným dojmem a jsou spíše k smíchu. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Zvezenie sa na popularite o rok staršieho filmu Cannibal Holocaust. Načo bolo dobré spraviť prológ s vraždou? Mizerná technická stránka. Dej mimo kanibalizmu neprináša žiadnu kvalitu. Jedna z najhlúpejších výprav do pralesa (pri jazde autom) v podaní mizerných, afektovaných hercov výsledku veľmi nepomáha. Aspoň ale všetci neriskujú toľko, čo jedna výprava v Cannibal Holocaust. Exploatácia a zákony džungle sú pre film plus. Romantická hudba po vzore Cannibal Holocaust robí možnému nebezpečenstvu výrazný kontrast, no nefunguje rovnako dobre, ako v spomínanom filme. Pitva korytnačky z Cannibal Holocaust nie je prekonaná, rovnako ani násilie, spôsob rozprávania príbehu a tak ani film samotný. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Skupinka mladých ľudí na čele so ženou, ktorá študuje antropológiu sa vyberie do Paraguaja hľadať dedinu v ktorej majú žiť ľudožrúti. Počas svojho putovania narazia na dvojicu mladých mužov, ktorí utekajú z džungle a tvrdia, že ich domorodci prenasledujú a sú to práve tí, po ktorých pátrajú členovia druhej skupiny. Tento film som objavil na jednej zabudnutej stránke spolu s ďalšími, keď som sa cez množstvo odkazov prechádzal a hľadal kontroverzné filmy. Väčšina stránok ponúkala dookola tie isté filmy, až na tejto som narazil na ozaj zaujímavé f, medzi ktorými boli aj Ženy od hlbokej rieky. V podstate sa pozeráme na putovanie džungľou skupinky ľudí, ktorým sa dejú nepochopiteľné náhody až sa dostaneme k momentu, ktorý v dobe vzniku filmu bol skutočne poburujúci. Dnes sa už nad zábermi, ktoré film ponúkol príliš nepozastavíme avšak na danú dobu to bolo nepochybne silné sústo. Aj preto, aj vaka skvelej atmosfére hororov danej doby vďaka hudbe, ktorú by dnes človek skôr čakal v komédii si tento film odo mňa vyslúžil tak vysoké hodnotenie. Inak sa jedná o sotva priemerný horor. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (8)

  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)

Reklama

Reklama